Oh! opent deuren

Vandaag, woensdag 27 april opende het Oh!, het Ondernemershuis Mechelen, officieel zijn deuren. Het nagelnieuwe Oh! Fungeert vanaf vandaag als regionaal trefpunt voor jonge creatieve ondernemers die gedurende drie jaar infrastructureel, administratief en netwerkgewijs ondersteund worden.

De voormalige OVAM-site aan de Kanunnik De Deckerstraat werd het voorbije jaar grondig gerenoveerd en de gebouwen kregen een moderne facelift. Het Oh! biedt nu met 31 nieuwe kantoorruimtes plaats aan evenveel starters.


We hebben een leegstaand pand opnieuw kwalitatief ingevuld en een zinvolle bestemming gegeven. De tuin wordt ingericht als extra groene ruimte, een extra mooi groen rustpunt in de stad, voor omwonenden, huurders en bezoekers." zegt burgemeester Bart Somers.

"Daarmee combineert het Oh! een hele reeks van belangrijke beleidsprioriteiten en werd het een stadsproject op maat van de buurt", zegt Somers.

Het Oh! wil creatieve starters klaarstomen om op drie jaar tijd levensvatbaar te zijn op de reguliere markt. Gedurende die drie jaar vangt het Oh! zoveel mogelijk administratieve rompslomp op, ondersteunt de jonge ondernemers en helpt hen bij het uitbreiden van een professioneel netwerk. Oh!-manager Sylvia Van den Bergh leidt een en ander in goede professionele banen.

Afhankelijk van wat de noden van de ondernemer zijn, stelt het Oh! een dienstenpakket voor. Dat pakket kan functies omvatten zoals onthaal, vergaderruimte, secretariaatsfunctie en gebruik van ICT en kantoorapparatuur.

Behalve eenendertig kantoorruimtes, vanaf een huurprijs van € 425, beschikt het Oh! over zes vergaderzalen.

Samen met externe partners zoals Voka en Unizo vormt het Oh! een expertisecentrum. Daarnaast werkt het Ondernemershuis ook samen met Lessius Hogeschool, die het Ondernemershuis aan haar dynamische logo en naam hielp. Het ontwerp van studenten Anke Van Sant, Steven Brosens, Victor Barima en Kaat Bovin haalde het: “Oh! – Ondernemershuis Mechelen. Het begin van iets groots”.
 


 

Ook Dienst Economie in Oh!
Ook de stedelijke dienst Economie huist vanaf nu in het Oh!Het gevolg is dat nu iedereen op deze ene plaats terecht kan met alle vragen over ondernemen”, weet schepen van Economie, Caroline Gennez. De schepen voegt er aan toe dat het Oh! een extra impuls kan geven aan het toenemend aantal bedrijven dat zich in de Dijlestad vestigt.

De buurtbewoners krijgen vanzelfsprekend de eer om als eersten een kijkje te komen nemen in het Oh!

Op donderdag 28, zaterdag 30 april en woensdag 4 mei zet het Ondernemershuis haar deuren open voor alle geïnteresseerde Mechelaars die dan rondgeleid worden in het pand.

Wie aan één van deze rondleidingen deel wilt nemen schrijft in via www.mechelen.be/oh


Praktisch info:

Oh! – Kanunnik De Deckerstraat 20 A, Mechelen
t 015 28 91 90 – www.mechelen.be/oh

Rondleidingen:
do 28.04 van 18 tot 21 uur, za 30.04 van 10 tot 12 uur en wo 04.05 van 13 tot 16 uur

Heel goed nieuws

zie mijn post uit 2009

http://mechelenblogt.be/2009/09/vuil-zwerft-langer-dan-je-denkt

taferelen als dit behoren nu dus tot het verleden?

 

@ Marc VC

Yep. Ik ben even gaan "buurten" en 't ziet en nu prima uit.

We wachten nu vol ongeduld op de afwerking van de tuin.

Die heeft vertraging opgelopen omdat er op het terrein geheel toevallig een onbekende vliet is gevonden. Een container die er bovenop stond was in de grond gezakt! Daarop volgde een nieuw ontwerp, met integratie van die vliet, dan een nieuwe bouwaanvraag... enfin, je kent dat wel. Tegen november zou de semi-publieke tuin (een beetje zoals de Karmelietentuin dus)  af moeten zijn.

Ik ben benieuwd, want semi-openbaar eindigt al te vaak in verboden of gesloten. Deze keer beter ?

 Persoonlijk vind ik het wel spijtig dat het Huis van de Ondernemer zich enkel richt op beginners. Andere ondernemers, die al jaren zonder die hulp, bezig zijn, zouden ook best een plaats kunnen gebruiken om met andere ondernemers samen te kunnen komen en te netwerken.

@Michael.

                 En dan ook het financiele steuntje erbij natuurlijk maar dat zal voor het jaar stillekes zijn vrees ik. 

Ik had gehoord dat de financiële steun bestond uit een maandelijkse huur van ruimte voor 400 euro voor een proefperiode van 3 jaar. Ik weet echter niet of dat relevant is of niet.