Gouden Vis stelt tenTOON

met categorie:  

   

(foto: Jan Smets - Toon Peeters van de Gouden Vis met curator Nathalie Verhelle)

Toon straalt als hij me begeleidt door de tentoonstelling - ZIJN tenTOONstelling.  Hij mag er dan ook heel erg trots op zijn.   Dit is gewoonweg schitterend wat daar te zien is in de oude 'Malterie Pletsers' op het Berthoudersplein...

    

Toon Peeters staat al 25 jaar achter de tapkraan van één van de meest authentieke café's van onze stad: De Gouden Vis.  Met zijn art-nouveaupui, zijn warm-nostalgisch interieur, zijn nonchalant over de Dijle hangend terras, is De Gouden Vis hét praatcafé bij uitstek - dé pleisterplaats voor jong en oud, voor Maneblusser en toerist, en vooral ook voor mensen die bezig zijn in muziek en theater.

Toon wou die verjaardag op een originele manier in de verf zetten. En nee: géén fuif!  Maar hij vatte het plan op om een tentoonstelling op poten te zetten.

Hij kon deze droom realiseren. Vrijdag had de vernissage plaats van deze expo.  De locatie is ronduit schitterend!  Er werd gekozen voor het voormalige industriële pand van de 'malterie Pletsers'.  Dit complex werd ooit getekend door de bekende Mechelse architect Jos Chabot, en is beschermd.  In de voorgevel ontdekken we de elementen van de zogenaamde 'pakketbootstijl'.

Dit is een uitgelezen decor voor dit opzet.  Het licht valt prachtig op de witte, ruwe muren, op de industriële restanten...  Mooi!

                   

De expo is bijzonder verscheiden.  Ik ontdek schilderijen en sculpturen, keramiek en poëzie, mode, glaswerk...

 

'Verschillende kunstenaars, overal en nergens thuis... soms verwijlend in De Gouden Vis...  Van dilletant tot gevestigde waarde... 

Wat ze delen is het flirten met de roes van de nacht en de passie voor de waarheid die zich enkel estetisch onthult.  Een smelkroes van herinneringen en dromen...'

 

 

    

 

'The Fish doesn't  think because the Fish knows everything'

 

 

    

                            

 

Deelnemende kunstenaars zijn: Frie Orleans, Sander Van de Water, Pol Lemaire, Jan De Groef, Stefaan Van Hoogenbempt, Jan De Winter, Kaat Van Doren, Els Van Daele, Kamiel Hermans, Sam Vanderveken, Vera De Preter, Etiënne Mylemans en Paul Amand, Dusty Jo, Evy Goovaerts, Nathalie Verhelle, Arthur Vermeiren, Brice Heyndels, Bruno Vermeiren, Arnold Chaffart, Dominique Brecx, Herman Vanderhulst, Ann Van Hoey, Dirk Verbruggen, Sille Renap, Wannes Hobin, Carl Schmit, Wim Geerts, Veerle Meurs.

    

   

Ik heb er enorm van genoten.  Ik wens initiatiefnemer Toon Peeters, curator Nathalie Verhelle en de deelnemende kunstenaars een dikke proficiat met deze tentoonstelling!

Mis deze kans niet beste Mechelaar, en laat je verrassen!

                       

   

 

Je kan deze expo nog bekijken op 9 en 10 april en op 16 en 17 april, telkens van 14 tot 19 uur.

 

 

               

Interessante lokatie, daar moet ik naartoe.

Stond sowieso op de agenda.... vandaag lukte niet, maar een der volgende momenten: zeker.....

een mooie hommage jan, zoals ik ze van jou gewoon ben... ik geraakte er nog niet... maar dit aperitiefje heeft mijn kijklust zeker aangescherpt...                                                   Een indrukwekkende lijst van exposanten trouwens...                                                       

  I love "FISH" !!!!

sjarel

Vermits ik aanvankelijk een tweede maal de maan ging blussen op 17.04, maar dat niet meer lukt wegens alles volzet, weet ik dus perfect waar ik die dag naartoe kan gaan - zo bedenk ik me net ! ;-)))

ik ga op 16/4 kijken !

Toon was een sympathieke sponsor van de Flickr fototentoonstelling van alweer vele jaren geleden. Dit ga ik niet overslaan.

het was super!! dikke pluim voor den Toon en voor de curator Nathalie!!

 

Congrats! It looks amazing.