Uit de oude doos: maart 17 jaar geleden

met categorie:  

Uit de oude doos: maart 17 jaar geleden

Op de valreep heb ik voor maart toch nog een berichtje in de oude doos kunnen vinden. Op 23 maart 1994 schreef LDN (wie zou daarachter schuilgaan?) het volgende in Het Laatste Nieuws:

Bekijk ze nog eens goed, de kleppers van kastanjelaars aan de Van Bendenenlaan. Ze werden in 1898 in de grond gestopt en ze gaan in de loop van volgende week voor de bijl. Het gaat om paardekastanjelaars en die zijn normaal geen leven van honderd jaar beschoren. Het is dankzij de goede zorgen van de mensen van de stedelijke beplantingsdienst dat de levensduur van deze kanjers aanzienlijk kon worden verlengd. Specialisten van de Gentse universiteit en van Monumentenzorg en Landschappen hebben nu aan de voet van de paardekastanjelaars een dodende zwam ontdekt. Binnen enkele weken zullen op dezelfde plaats nieuwe kastanjelaars geplant worden.

We zijn die nieuwe boompjes gisteren even gaan bekijken en ze stellen het goed. De blaadjes zijn al groen en de eerste bloemtrossen beginnen te verschijnen. De dikste van de twee heeft al een omtrek van 1,42 meter en de andere meet 1,09 meter. Als ze de kans krijgen om zo oud te worden als hun voorgangers, moeten we over 96 jaar zeker eens gaan meten hoe dik ze geworden zijn.

@Lucas:

LDN (wie zou daarachter schuilgaan?)

het antwoord schreef je zelf in een vorige post

http://www.mechelenblogt.be/2011/01/uit-oude-doos-januari-19-jaar-geleden