Racing en KV Mechelen houden Foundation 1904 boven de doopvontNee, geen fusie. Voetbalsupporters van Racing en KV kunnen op beide oren slapen. Wel een mooie samenwerking met als slagzin ‘Twee clubs, één stad, één doel’.

Onder grote belangstelling werd vandaag, maandag 28 maart, ‘Foundation 1904' voorgesteld, een initiatief van oud-spelers en sympathisanten van KV en Racing Mechelen. Ereleden zijn Racinger Rik De Saedeleer en ‘KakkerMark Uytterhoeven, die  als ‘master of ceremony’ mocht fungeren van het 'doopfeest' in de Raadszaal van het Stadhuis in Mechelen.


De organisatie heeft als doel om fondsen te verzamelen om sociale projecten en de jeugdwerkingen van KV en Racing Mechelen te ondersteunen. Foundation 1904 kan rekenen op de inzet van tal van oud-spelers en bekende sympathisanten van beide voetbalploegen. Een aantal onder hen waren ook aanwezig op het ‘doopfeest’. Zo konden we bijvoorbeeld Erwin Koeman, Raymond Ceulemans en Günther Neefs spotten onder de aanwezigen.

 

De vorige burgemeester kon niet komen maar hier is de volgende burgemeester”... of Mark Uytterhoevens manier om Schepen van Sport Koen Anciaux en diens welkomstwoord in te leiden.Oud-speler Piet den Boer had de eer om het project ‘Foundation 1904’ verder toe te lichten. “Je moet ze maar bij mekaar krijgen, KV én Racing”, opende Piet den Boer zijn betoog, en ook: “ik zit naast een racinger!”, verwijzend naar Racing Mechelenvoorzitter Frank Dietens.We leerden, maar dat had de voetbalfan onder u al lang zélf geraden natuurlijk, dat de naam ‘Foundation 1904’ naar het oprichtingsjaar van zowel KV als Racing Mechelen verwijst.

Piet den Boer: “De fondsen  die we verzamelen, komen tengoede van ondermeer de vzw Mechelse Hattrick en de jeugdwerkingen van KV en Racing Mechelen, maar we gaan ook telkens een bijkomend goed doel of sociaal project uit de regio ondersteunen”.

We willen al zeker een jaarlijks groots event organiseren in een prestigeus kader, met diner en randanimatie. Een eerste evenement wordt een gala-avond in de feestzaal van Planckendael met een diner en optredens van Günther Neefs en Patrick Riguelle”, aldus de enthousiaste voorzitter. “Mark mag dan presenteren en krijgt assistente van de bevallige Zsofi Horvath” glundert Den Boer.

Racing en KV Mechelen-voorzitters Frank Dietens en Johan Timmermans toonden zich beiden erg enthousiast over ‘Foundation 1904’, alsook over ereleden Mark Uytterhoeven en Rik De Saedeleer en de zestienkoppige ploeg ambassadeurs: Raymond Ceulemans, de familie Cordier, Carry Goossens, Erwin Koeman, Günther Neefs, Michel Preud’homme, Fons Rooms, Graeme Rutjens, Heinz Schönberger, Eddy Smets, Jaak Van Assche, Kamiel Van Damme, Rob Van Oudenhoven en een oud-speler wiens naam Johan Timmermans voorlopig niet wilde noemen.Het bleek om Björn Vleminckx te gaan die via een opgenomen boodschap in het décor van ‘De Laatste Show’, geflankeerd door Uytterhoeven, via de tv-schermen in de raadszaal zijn engagement bevestigde, daarbij regelmatig gecorrigeerd en geplaagd door Uytterhoeven. Het leverde een gulle lach bij de aanwezigen op.

Er was ook een plechtig moment: de ondertekening van de intentieverklaringen van enkele bevoorrechte partners; VOKA, Unizo en Stad Mechelen.

Daarna konden de aanwezigen - ook dat hoort bij een doopfeest, niet? - het glas heffen op Foundation 1904. Maar eerst allemaal keurig in een line up voor een groepsfoto!Meer info over het initiatief vind je op www.foundation1904.be


Verslag & foto's: (c) Markec
Behalve de foto's van Raymond Ceulemans en de groepsfoto: (c)
Jan Smets
logo: (c) Foundation 1904

Het was een toffe vriendschappelijke bedoening deze morgen.  En het was vooral fijn om de twee Mechelse clubs aan hetzelfde zeel te zien trekken. 

Mooi.

Op de receptie in de Keldermanszaal heb ik nog de nu nog de oudste, nog levende KV-Mechelen-voetballer ontmoet: Louis Volckaerts...

(foto: Jan Smets)

Hij stond er gezellig te keuvelen met die andere Malinwaspelers van lang vervlogen tijden, Swa Tuyaerts en Kamiel Van Dam...

Hier, De Saedeleer, in zijn jonge jaren...

De Saedeleer staat op de vierde plaats, van links te beginnen

@Jan - inderdaad, dat was het !! Mooi portretje van Louis Volckaerts!

@Gim - bedankt voor de aanvulling.... En ja, hij (RDS) is vrij herkenbaar ;-)