Mechelen in Vogelvlucht

met categorie:  

Woensdag werden in boekhandel Salvator de prijzen uitgereikt van de tekenwedstrijd voor de jeugd "Mechelen in vogelvlucht", georganiseerd door het handelscomité Vadderik (wijk Veemarkt) en kunstgalerij CG (Sint-Jansstraat).  De opdracht was een tekening te maken van onze stad in vogelvlucht, niet per se het bestaande Mechelen. Jongeren mochten hun fantasie de vrije loop laten en er 'hun' ideale stad van maken.
Mechelen in vogelvlucht

 Klik op de tekening én dan nog eens klikken voor een grote versie!

Laureaat werd Wies De Vos (15) met een uiterst gedetailleerd panorama van 'zijn' visie op Mechelen, dus mét voltooide kathedraaltoren, een belfort, poorten en resten van de omwalling enz.  Tweede werd Zander Op de Beeck (10) met een kleurrijke parade van de bekendste historische gebouwen.

Burgemeester Bart Somers, voorzitter van het Vadderikcomité Guido De Coninck en galerijhoudster Marie-Louise Grouwet toonden zich aangenaam verrast met het resultaat en overhandigden de twee winnaars een boekenpakket.

De tekeningen zullen geëxposeerd worden eerst in het Huis van de Mechelaar in de Befferstraat en in galerij CG in de Sint-Jansstraat.  De winnende tekening van Wies De Vos werd ook gereproduceerd op een affiche die in alle deelnemende handelszaken van het Vadderikcomité zal te zien zijn.
 

Detail met voltooide Sint-Romboutstoren én belfort.

En met het Groot Seminarie. Knap werk !!!

Heel knap.

De tekening doet me denken aan die oude kaarten van de Mechelse binnenstad.

fraai detailwerk van Wies!

Jongens met talent!  Ik sta versteld van dit schitterende werk van Wies!  Jouw zoon mag hier trots op zijn.  En als vader zou ik dat ook zijn, Koen!  Ik ga ze zéker eens nauwkeuriger bekijken!

Zoals ik al eerder zei...

Zoek de 7 verschillen. 

Hierbij het artikel uit Gazet van Antwerpen, weliswaar met een foutieve voornaam. 

Dit doet inderdaad denken aan Tindal en Guiccardini, maar dan op geniale wijze en met veel fantasie geactualiseerd.  Proficiat aan de kunstenaar in wording!  Worden de affiches ook te koop aangeboden...?  Zou prima staan naast de echte! :-)

Hebben we een nieuwe Frans Hogenberg in ons midden ?  Ik denk van wel !

:-)

Frans Hogenberg - Mechelen

@kevin: de affiches zijn wellicht te verkrijgen bij leden van het Vadderikcomité (handelaars Keizerstraat - Veemarkt - Befferstraat).

En ik heb op de tekening bovenaan een link toegevoegd; klik erop én dan nog een keer klikken en je kan ze bekijken op groot formaat.

Ik denk een foutje ontdekt te hebben in het detail van de tekening : voor ons kathedraal staan 7 parkeermeters maar daar komt toch de skelettenparking ? of ni?

@Koen: dank voor de link. 

@Marc DW: ik denk dat dit bomen moet voorstellen (al dan niet in bakken).  Ik zie zo trouwens nog foutjes: ons Margriet blokkeert de ingang naar de parking onder de Grote Markt.  Dat gaan de handelaars niet goed vinden! En die punt op onze toren is ook geen zicht, eigenlijk feitelijk... ;-)

Schitterende tekening in elk geval !! Bravo, bravo, bravissimo !!