Mechelen vierde weer carnaval.

met categorie:  

Carnaval 2011

In Mechelen zijn er vier carnavalsverenigingen die elk jaar een mooi spektakel in elkaar boksen. De stoet wordt altijd samengesteld met bekende groepen uit eigen land en het buitenland. De stoet telt een dertigtal wagens.

De zon was van de partij en er was een grote opkomst.

Carnaval 2011

  Een kleine impressie. 

mosaic0fe0f54929f0e15c48d3aeda889720d1dbe2db39

 Opsinjoor mag natuurlijk ook niet vergeten worden Carnaval 2011 Mooi werk van onze Mechelse carnavalsverenigingen en hun gasten.

Mooi fotoverslag Marc!  Ik ben er zijdelings 'gepasseerd', toen ik door Peter Meuris en Samira Essiaf gegidst werd door de stad, met hun leuke kijk op Mechelen: 'Wie blust er de maan?'...

Een erg tof (foto-)verslag, Marc !
Zelf heb ik niks met dit gebeuren, maar dat neemt niet weg dat ik deze reportage leuk vind !

Veel volk was er in onze schone stede :-)

Wij vonden het bijzonder gezellig, zeker na de geslaagde Plezante Wandeling waarop gidsen Rudi en Ferre het beste van zichzelf gaven voor de nieuwe bewoners van de centrumwijk (dank u Wijkraad).  Toch één minpuntje aan de stoet, namelijk dat de carnavalisten tegenwoordig toch veel kariger zijn geworden met het snoep, dat we vroeger met kilo's tegelijk bijeen raapten.  Dan maar als troost bij den Anker een paar Mechelse bieren gaan rapen en die smaakten al even goed als de karamellen in de tijd van toen... :-)

Een mooie stoet, als naar gewoonte werd er weer gegooid met snoep tot groot jolijt van de jongsten. Vanop een van de praalwagens werd (weer eens) met een rotte appel richting kinderen gegooid. 't zal wel voor een binnenpretje van de dader zijn zeker.

Ook al is 't geen Alost, de Mechelse stoet mag er toch wezen.

Ik ben zeker dat die kinderen de mispel niet hebben terug gegooid maar dat ze het wel in hun bolleke hebben gestoken. Erg. 

haha, ik had er anders wel zin in om dat rot-ding terug te gooien maar de vogels waren al gaan vliegen :-)

Zie je Lieven, jij bent geen kind meer, maar ik neem aan dat u  in uw kinderjaren de mispel ook niet zou terug gegooid hebben. Dat agresief worden zit in het volwassen beestje. Dat u er vroeger nog niet zou aan gedacht hebben kwam waarschijnlijk daardoor dat u goed opgevoed werd in uw jeugd. 

ja dat kan ik aannemen gl, mijn ouders hebben hun best gedaan tot mijn 15. Maar weet wel dat ik, ook in mijn jeugdjaren met plezier de rotte appel naar de omstaanders zou hebben gegooid :-X

Lieven, waren er voor u toen ook al verfoeielijke Mechelaars ?

de reden waarom er minder snoep wordt uitgegooid is door het feit dat het snoep zelf ook in prijs is gestegen.carnavalverenigingen hebben niet altijd een groot budget,en rijden veel stoeten mee in een seizoen.

het feit dat er rotte appels uitgegooid worden wil ik graag onderzoeken,maar hiervoor moet ik een naam hebben van de vereniging in kwestie