Jean & Ray

Hoera  ! Hoera !  Hoera !

Het olijke en bierdegusterende koppel Jean & Ray (Jean Blaute & Ray Cokes) zijn gearriveerd in Mechelen.

Eindelijk !

Wat schrijven de TV-bladen ?

... Aanstaande woensdagavond 2 maart komt brouwerij Het Anker aan beurt met beelden van zowel de brouwerij te Mechelen als de stokerij te Blaasveld…

... Jean en Ray bezoeken eerst Brouwerij Haacht. Jean zet er Ray af voor een gepaste spoedcursus pilstappen. Hijzelf ontdekt er met de brouwmeester het Keizer Karelbier én de Château Haut-Saint-Georges. In Mechelen ontmoet het duo Charles Leclef, de huidige eigenaar van de familiebrouwerij Het Anker. Ze ontdekken er de Gouden Carolus Classic, de Maneblusser én de Gouden Carolus Tripel Single Malt, een whisky gedistilleerd uit bier van de brouwerij. Als afsluiter volgt er in Antwerpen nog een blinde degustatie en een culinaire smaaktest bij brouwerij De Koninck…

Dus… reserveer zeker een plaatsje in uwe zetel, met een Gouden Carolus binnen handbereik.

Aanvang om 21.35 u.

Foto’s Gimycko

Ik ga zeker kijken !!!

Bedankt om me eraan te herinneren - zeker nu Mechelen en brouwerij 't Anker met het edele vocht bezocht wordt ! ;-)

 Er is zelfs een tournée gérénale in de brasserie van het Anker waar ook een groot scherm zal opgesteld staan! 

www.gva.be/antwerpen/mechelen/brouwerij-het-anker-geeft-tournee-generale.aspx

 

Foto Gimycko

Mooi nieuws!  Mechelen én de brouwerij kunnen er maar wel bij varen!

Hier meer info over de brouwerij...

 

Mooie topic gimycko (als het goed is zeg ik het ook ;-)

alleen jammer dat deze zo weggedrumt zit tussen 2e andere topics,

mss kan een van de mechelenbloggers met toegang ertoe de layout even aanpassen dat deze post even goed opvalt als de vorige en de volgende.

Dat verdient onze brouwerij toch wel :-)

 

Voilà.

zo beter Marc VC?  Nu niet vergeten om mijn nu 'minder opvallende' post over de Mechels-Weense linken te lezen hé!  ;-)))

Prima Jan, bedankt :-)

De carolus was het eerste wat ik op prijs stelde van Mechelen

Ik had meer verwacht van de uitzending: geen woord over het prijsbeest triple gouden carolus en nonnekes in het begijnhof? tss...tss.

Ik heb de uitzending opgenomen en moet dus nog kijken, maar misschien kan ik al veronderstellen waarom niet over de triple werd gesproken; Het is een feit dat de classic nu éénmaal altijd het uithangbord geweest is: een sterke versie van het klassieke Mechelse bruine bier. Vergeet ook niet dat die Classic ook al zijn medailles heeft behaald. Vermoedelijk houdt Luc meer van de kruidige en lekkere blonde triple en vandaar zijn teleurstelling. Maar Classic is traditie en de triple en al wat er achter kwam is een (weliswaar geslaagde)  uitbreiding van het assortiment.  De Maneblusser anderzijds is een allusie op onze spotnaam Mag ook wel eens vermeld worden, denk ik.

Het was een leuke bijdrage, maar ik begrijp Lucs ontgoocheling, en wat mij betreft zat er ook méér in.... En Rudi: je bent héél erg warm ;-)) !

 

Ook geen woord over mijn persoonlijke favoriet Hopsinjoor, maar al bij al een leuke en (naar huidige televisietermen) vrij uitgesponnen reportage.  Mechelen kwam er weer mooi uit en ik leerde bovendien iets bij: dat Het Anker blijkbaar een van de oudste brouwerijen van 't land is.  Dat haar bieren uiterst gezond zijn, dat wist ik dan weer wel... ;-)

Er zat meer in, maar blijkbaar was de tijd beperkt.

Misschien moet den Echte Mecheleir zijn video nog eens laten spreken en een heel uitgebreid videopresentatie maken van zowel de brouwerij als van zijn bieren, whisky's en bazen.

De enkele Mechelse sfeerbeelden deden mijn hart wel wat feller kloppen.

;-)

Foto Gimycko

Ik heb ondertussen gekeken en hoed af voor Charles Leclef die uitstekend en rustig professioneel  de troeven van een goed bier wist te beschrijven en kon uitpakken met de "single malt" - toch een specialleke. Men kan uiteraard niet al je geliefde Mechelse bieren presenteren in dit korte tijdsbestek en dat zou het programma wat vervelend maken. Als ik dan toch mijn eigen smaak mag naar voren brengen. De blindproeverij met bieren van De Koninck vond ik te veel eer. Hun bieren staan nu niet bepaald op mijn hitlijst. Men had beter een drietal bieren van diverse brouwers opgevoerd. Maar ja, waar zijn we over bezig? Schol zou ik zeggen. En ah ja, de beelden van Mechelen waren prachtig.

Hopsinjoor zat de week voor deze uitzending al in Tournéé Générale,

men liet buitenlanders in Brussel proeven tussen verschillende hopbieren en daar zat den onzen ook al tussen