Hanne maakt haar droom waar

met categorie:  

        

(foto's: Jan Smets)

Hanne  De Wachter is een toffe, sympathieke én intelligente jonge vrouw van 23 jaar.  Met veel ondernemingszin en een creatieve aanpak, wist ze haar droom in mekaar te 'boksen': een origineel winkeltje in de Borzestraat.  En nu is het niet mijn bedoeling om elke nieuwe handelszaak die in deze stad verrijst, in de kijker te plaatsen; maar omdat dit wél een uniek concept is, maak ik voor 'The Box' graag een uitzondering...

    

 

Hanne weet wat ze wil.  Zoveel is duidelijk.  Ze koos niet voor platgetreden paden.  Alleen al door haar studiekeuze toonde ze haar persoonlijkheid.  Ze wou en zou Chinees studeren!  En dat dééd ze dan ook, deze jonge Mechelse.  Hiervoor trok ze naar Sjangai.  En ze slaagde in haar opzet.

 

Teruggekomen van China ging ze aan de slag aan de Antwerpse universiteit.  En daar heeft ze zowat een jaartje gewerkt.  Ze zette zo studenten in Erasmusprojecten op weg.  Maar...het werk aan de univ kon haar niet lang boeien.  Méér..., ze verveelde zich er wat bij.  Dus, begon Hanne verder te dromen...

'Ofwel ga je naar China verhuizen, ofwel...begin je een zaakje', wist haar moeder te raden toen Hanne 'iets' wou vertellen aan haar.

Ze zat er niet vér naast.  Want Hanne had een plan.  In China was ze geboeid geraakt door kleine winkeltjes in haar omgeving, waar men in kleine 'kotjes' kon rondsnuffelen tussen allerlei spulletjes, die gemaakt werden door verschillende 'ontwerpers'.   Leuk idee, leek dit haar wel.

Zou Hanne De Wachter dan niks willen aanvangen met haar diploma Chinees?  Mja..., dat zit er wel in...  Maar momenteel is dit niet zo eenvoudig als jonge vrouw.  Je komt dan niet zo gemakkelijk in aanmerking om voor een groot bedrijf naar ginds te trekken.  Misschien later..., wie weet... 

   

Als je 'the box' binnenstapt kom je in een fleurig, kleurrijk wereldje terecht.  Op grijze dagen geeft dit wel een vrolijk gevoel.  En met de glimlach van Hanne wordt dit gevoel verder gezet...  Hier heeft ze zich nog géén minuut verveeld...

 

The Box is een unieke winkel, die de mogelijkheid geeft aan elke zelfstandige ondernemer om zijn of haar goederen te verkopen in één van de mooi ingeklede boxen.  Dit heeft als gevolg dat de winkel gevuld is met een verscheidenheid aan cadeau-artikelen en hebbedingetjes.

Steeds meer mensen kiezen voor een zelfstandig bijberoep.  Sommigen willen eigen creaties verkopen, en anderen houden het weer liever bij in-en uitverkoop.  Maar het is niet steeds zo eenvoudig om je spulletjes aan de man te brengen.  Daar komt wel wat bij kijken.  Via het winkeltje van Hanne krijgen deze mensen nu de kans om eigen goederen op een tastbare locatie te verkopen...

 

   

Hanne De Wachter bracht het idee dus mee van China.  In ons land is ze zowat de enige die dit concept in de praktijk wist om te zetten.  Al is er wel één winkel in Berchem gebaseerd op hetzelfde idee ('Talent' - maar men verkoopt enkel handwerk).

Eigenlijk is het 'verkoop op commissie'. 

Hanne heeft de winkel zélf naar eigen smaak ingericht.  De kleurrijke boxen zijn haar eigen idee.  Best geslaagd!

 

Ze lacht haar tanden bloot: 'Ik denk dat ik de winkel heb waar de meeste buggy's over de vloer komen'...  Ze zit er wellicht niet zo ver naast.  De winkel trekt vooral jeugdige mensen en jonge moeders aan.  Maar ook opa's en oma's hebben de weg gevonden naar 'The Box' die nu zo'n twee maand open is in de Borzestraat.

 

'Mensen komen weer graag winkelen in Mechelen', weet ze.  Vroeger ging men veel vaker naar grotere steden zoals Antwerpen voor kleine originele winkeltjes.  Maar eindelijk kan je ook in onze stad toffe handelzaken ontdekken.  Dat hoorde ze al dikwijls.

Nee, goedkoop is de huur van een winkelpand niet op deze locatie.  Maar het valt heus nog wel  mee, zegt Hanne.  Ze moet bijvoorbeeld geen grote stockageruimte hebben.  Dat scheelt dus een slok op de borrel.  Trouwens: Lier, waar ze ook zocht naar een mogelijk pand, is even duur.  En als Mechelse is ze héél blij dat ze haar droom in eigen stad kan waarmaken.

In The box kan je ook 'pasfoto's' maken...  Niet zomaar 'pasfoto's', maar eigenlijk 'fotostickers'.  Je maakt een foto van jezelf, bewerkt hem naar keuze, en drukt hem af...  Dit idee zag Hanne in Japan.  Maar ook in China en de VS is het momenteel een rage...

                             

Hanne hééft de stap gezet.  Ze begon haar eigen unieke winkeltje.  Daar zijn natuurlijk risico's aan verbonden.  Haar ouders die haar in haar droom zijn gevolgd, aarzelden wel wat in het begin.  Maar nu staan ze  enthousiast achter het uitgewerkte idee van hun dochter.  Enne... in één van de kleurrijke boxen ontdek ik eigentijds glaswerk van moeder, Kristel Van Lent, die glaskunstenares is...   ;-)

 

Een jonge Mechelse heeft de stap gezet.  Ik bewonder haar ondernemingszin, en hoop dat ze veel succes oogst met haar toffe winkeltje.  Loop er maar eens binnen, en laat je verrassen als een kind (er zijn kinderen die wérkelijk een 'speeltuingevoel' krijgen als ze binnenkomen...)

 

Binnenkort kan je The Box ook op de zogenaamde 'Hypermarkt' ontdekken op de Vijfhoek, op 19 maart, tijdens de warme Welkomdagen...

En voor wie nog wat méér wil weten over het cocept:

www.theboxshop.be

Tof winkeltje met mooie spulletjes. Een bezoekje zeker waard.

Het The Box-concept zag ik jaren geleden al in een designer-juwelierszaak in Antwerpen, maar ik ben benieuwd om hier eens te gaan kijken. Blokjes/hokjes denken is niet mijn ding, maar eenvoudig en origineel wel. (Net zoals ik aangenaam verrast wast toen ik ging eten bij Sputnik (zie topic restaurants). Jonge vrouwen met verfrassende ideën in het centrum van Mechelen. Meer van dat!

Jan, Proficiat dit is uit het hart geschreven!!

Kristel

Mechelen is een leuk winkeltje rijker!!!!

Supertof concept, ben er zelf ook al eens gaan snuisteren.

Toch veel leuker dan de zoveelste schoenwinkel of klerenwinkel.

Initiatief moet inderdaad toegejuichd worden en Jans artikel is hier een mooie ode aan.

Het leven is aan de durvers en aan de dromers: go for it Hanne.

Stamt Hanne toevallig uit de De Wachter ( architect) familie wat verder in de straat? Dat zou me plezier doen!

Haar vader is Jan De Wachter, broer van Frans De Wachter (stadsgids en voorzitter van de Mechelse Cultuurraad...)....

ga morgen eens op verkenning

Bedankt allemaal voor de lieve en positieve reacties! :)

En uiteraard ook bedankt aan Jan voor het prachtige artikel!
Hopelijk kan het anderen inspireren...

Tof concept! Enkele maanden geleden opende in Mechelen ook al de eerste karikatuurwinkel van België...

We worden nog de creatiefste winkelstad van Vlaanderen...

Via een tante van Hanne heb ik van dit winkeltje gehoord. Supertof concept!

Er is ook een toffe website van de winkel waar je alle spulletjes kan bekijken.

Ik ga zeker eens rondneuzen!!! Een dikke proficiat aan Hanne!

 

Weer een hartverwarmend artikeltje op onze Mechelse blog. Dat begint een specialiteit te worden Jan!  Ik denk dat nog met pa Jan in het college heb gezeten. Als de appel niet ver van de boom is gevallen zal Hanne inderdaad een superleuk winkeltje hebben. Weer een leuk adresje voor Mechelen. 

 Een nieuwe zaak opzettten is altijd een risco, dus wens ik haar veel succes toe met haar nieuwe zaak ... sommige dromen mogen ook eens uitkomen hé ;-)

Deze zaak toont een erorm gevoel voor innovatie. In plaats van aan de kant te zitten en zien hoe sommige zaken de stad verlaten, een totaal nieuwe invalshoek nemen. Dat verdient een dikke pluim.

En wie wil zien, ziet dergelijk jonge initiatieven meer en meer gebeuren. Kostuum en Karamel, Paté du chef, de karikatuurwinkel in de OLVstraat, chocolat squares, en uiteraard ook The Boxshop.

Nog van dat !!

Proficiat Hanne!  Tof om te lezen dat een oud studente het zo goed doet.  Ik ga zeker eens langskomen!

Ik was er daarstraks voor wat kerstcadeautjes te kopen,

ze zou er waarschijnlijk binnenkort mee ophouden, het buitenland trekt haar te hard,

hopelijk kan ze een goede overnemer vinden, want The Box is wel tot een van mijn favoriete Mechelse winkels uitgegroeid dit jaar