Hallo Heihoek 2011

met categorie:  

Op zaterdag 7 mei bruist het centrum van Mechelen van energie, want dan kan je de hele dag in stadswijk Heihoek terecht voor de tweede editie van het wijkfeest Hallo Heihoek.

Van ‘s ochtends 9 tot ‘s namiddags 5 uur kan je genieten zo’n 20 activiteiten op één dag in en rond de Karmelietentuin, en dat (bijna) allemaal gratis!

Je kan er deelnemen aan een familiespeurtocht, rondneuzen in de boekenverkoop van de stadsbibliotheek, een diversiteit aan smaken proeven in de wereldkeuken, kopen of verkopen op de rommelmarkt, kennismaken met verscheidene fascinerende locaties en initiatieven in onze wijk zoals Hotel Patershof en De Keeting (waar je ook kan meedoen aan de kindergrime), genieten van muziekoptredens en het Firmament Figurentheater, een terrasje doen...

Kortom: niet komen mag als een ernstige vergissing beschouwd worden.

 

Info: www.halloheihoek.be

 

Ik koooom langs !

Het was vorig jaar een bijzonder gezellig feest.  Ik steun dit toffe initiatief erg graag, en veranker de datum in mijn agenda!

De Heihoek herleeft.  En dat heeft niet weinig te maken met een buurtwerking waar pit in zit!

 Dat komt goed uit. Ik verjaar op 6 mei,kom dus dat vieren op 7 mei.Leuk én goedkoop :-D

Raar maar waar. Ik woonde in de Lange Penninckstraat van 44 tot 51, in de Poelsraat van 51 tot 71 en nooit heb ik iemand onze wijk "de heihoek" horen noemen. Het was een arme buurt met soms zeer kleine en gehorige huizen waar iedereen iiedereen kende en de sociale controle zeer groot was. Als we 's zomers "gendarmendief" speelden (van de De Langhestraat tot de Korte Heistraat) konden we geen voet schuin zetten of iemand kwam het signaleren. En natuurlijk was de paterskerk (het woord Carmeliet werd nooit gebruikt) onze parochiekerk want tot de komst van Bob Peeraer zette er nooit een priester van OLVrouwe een voet in de armemensenstraten. De paterskerk was overigens de enige Mechelse kerk in de jaren 50 waar een kerstmiddernachtmis gevierd werd. De bekendste inwoner van onze straat was moeder Spinoy die geregeld bezocht werd door haar zoon. Als hij in de zomer verscheen op een moment dat iedereen buiten zat, dan stond iedereen recht en de mannen met een pet op hun kop namen hun pet af. Moeder Spinoy zei me altijd om goed te studeren want haar zoon moest veel te vroeg stoppen in het Atheneum en ze gaf me een ganzenbord als beloning voor een 1ste plaats in het 2de studiejaar van de RMS. De Poelstraat was de straat van de wijk waar iedereen kwam spelen; Monique uit de Veluwestraat die met voetballer Kamiel van Damme trouwde, Monne Janssens uit de Korte Penninckstaat die met de dochter van jef Ramaekers trouwde. Goed, dat volstaat want anders schrijf ik bladzijden vol. 

Doe gerust JanarthurLeo, deze wijk heeft heel wat verhalen ....

Misschien dan toch even de vraag: van wanneer spreekt men hier over de Heihoek ?

Ik hoor graag uw verhalen Janarthurleo. Ik woon hier al enkele jaren en het is nog steeds een uiterst boeiende wijk.

JanArthurLeo, ik ben zelfs heel sterk geïnteresseerd in jouw verhalen. Ik woon in de Kroonstraat en help mee in ons buurtcomité. Ik vind het altijd heel leuk om verhalen te horen over onze wijk, en foto's te zien van hoe het vroeger was. Dus laat me gerust iets weten, of stuur me een mailtje door hierboven op mijn naam te klikken, als je nog meer te vertellen hebt over de Heihoek! Hopelijk tot binnenkort :-)