Gazet van Mechelen is terug

(foto's: Jan Smets)

De Gazet van Mechelen is terug!  Na vijftien jaar afwezigheid was het deze morgen tof om ze terug te kunnen lezen bij mijn ochtendkoffie...  En goed, laat het nou niet hélemaal zijn zoals vroeger, toen ze nog autonoom onder die titel verscheen - Met deze vernieuwing en uitbreiding tot een uitneembare katern van 12 bladzijden, is de Gazet van Mechelen terug van weggeweest.  En ik ben er blij om!

Ik moet zeggen dat ik wel wat benieuwd was.  Het opnieuw verschijnen van de Gazet was al enkele weken met veel enthousialsme aangekondigd in moederkrant Gazet van Antwerpen.  En dat schept natuurlijk hoge verwachtingen...

                                        

 

Deze morgen viel ze dan in mijn bus.  Uiterlijk was er weinig tot niks gewijzigd.  Op het eerste zicht althans.  Ze zag er nog even 'Gazet-van-Antwerpen-achtig' uit als de voorbije vijftien jaar...

Maar... De verrassing zit natuurlijk binnenin.  Onder de titel 'Gazet van Mechelen' - iets wat élke maneblusser beslist deugd doet aan het hart - zat een flinke katern boordevol nieuws uit onze Dijlestad.  Door de week telt deze katern 12 bladzijden, en in het weekend wordt dit zelfs uitgebreid tot 16 bladzijden.  Da's dus best een stevige uitbreiding van wat we nu gewend zijn.

 

    

 

De redactie is enthousiast.  Dat weet ik.  Dat voel ik.  En ja: het oogt wel fraai.  Buiten het alledaagse nieuwsaanbod staan in dit eerste nummer ook een paar reportages.  Eentje brengt zelfs Mechelaar en hoofdredacteur van De Morgen, Yves Desmet, ten tonele, geinterviewd door Sven Van Haezendonck op het dakterras van zijn appartement op de Haverwerf.  Een andere stukje brengt drie zussen voor het voetlicht die élk in Mechelen op een boogscheut van mekaar een kledingzaak hebben...

 

 

Dit nummer smaakt naar méér.  De start is goed genomen.  Het Mechels medialandschap kan hier alleen maar goed bij varen.  Misschien doet het zelfs de concurrentie aanscherpen.  En dat zou dan wel mooi zijn.  Als lezer kunnen we er alleen maar bij winnen.

 

Ik heb het met veel plezier gelezen, en elk woord van editie Mechelen zeer intens opgesnoven.

Chapeau voor Sven en zijn collega's!

Na veel te lang weggeweest is ze dan eindelijk terug: De Gazet van Mechelen !!! Joepie!
Net zoals Jan keek ik hier enorm naar uit, en ik deel zijn enthousiasme en tevredenheid! Wat was ik blij dit in de bus te vinden vanmorgen !

Hoedje af voor Sven & Cie om deze droom waar te maken !!

Eindelijk ! Terug GVM,zeker een aanwinst voor GVA.Mechelaars zullen terug meer GVM kopen( denk ik en hoop ik) .Proficiat gazettemannen !

En als ze nu op voet van gelijkheid iedereen aan bod zullen laten komen dan hebben ze er al zeker ene lezer bij. 

 De Gazet van Mechelen is terug, Hoera! Proficiat aan Sven en zijn  team.

Hopelijk wordt de waarheid in de gepubliceerde onderwerpen zo dicht mogelijk benaderd. Dit zou meer vertouwen aan de lezer geven.

kan het ook lezen op internet gn papier en goedkoop  en sneller  je leest toch elke dag de prbl waar ze niks aan doen !!!!!!!!!

 Bijvoorbeeld iedereen zijn eigen ongezouten verhaal laten brengen zonder censuur of verdraaien van woorden en uitspraken. Dat zou pas een echte Mechelse krant zijn maar dat dit niet in de hand licht van de plaatselijke verslaggevers is al lang bekend. Ik ben benieuwd of Sven en co hiertegen nu eindelijk in opstand gaan komen. Als dat lukt krijgen we terug de echte Mechelse krant van over vijftig jaar. Veel succes gewenst.