Wandelen en verstandig leven in Mechelen

Mechelen neemt zich voor om ‘verstandig te leven’ en hoopt van haar inwoners, bedrijven en scholen hetzelfde. Samen met een tiental andere gemeenten en intergemeentelijke vereniging Igemo, die de actie coördineert, onderschrijft Mechelen de gloednieuwe actie ‘Ik Leef Verstandig’ die inwoners wil stimuleren om duurzamer te leven.


Zaterdag 12 februari
wordt de campagne ingezet met een gratis wandelzoektocht in Mechelen.Met ‘ik leef verstandig’ willen de deelnemende gemeenten in de regio (Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Mechelen, Putte, Puurs, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek) een kwaliteitslabel creëren voor initiatieven en activiteiten die bijdragen tot een betere, milieuvriendelijke leefwereld. De campagne gaat gepaard met de webstek www.ikleefverstandig.be waarop je een aanbod vindt aan mogelijke campagnes en activiteiten voor gezinnen, verenigingen, buurtcomités en scholen, aangaande afvalvoorkoming, composteren, energiebesparing, mobiliteit, gezonde voeding enzomeer.
 
                       

In cafés vind je dra bierkaartjes met daarop vragen die naar de nieuwe webstek moeten leiden voor de antwoorden. En in elke deelnemende gemeente worden op drukke plaatsen wegwijzers geplaatst, met hetzelfde doel. Vragen die je kunt tegenkomen zijn: ‘Is de uitlaat van een koe schadelijker dan de uitlaat van je auto?’, ‘Is bier milieuvriendelijker dan cola?’ of ‘Is je vrouw een Miss verstand?’. Er worden ook promoteams beloofd die hersenbrekers en afvalarme eetbare flyers zullen uitdelen.

Wie niet kan deelnemen aan de wandelzoektocht in Mechelen, of wie beiden wil combineren, kan daags nadien, op zondag 13 februari terecht in Lier. Vanaf het startpunt kunnen de deelnemers op hun eigen tempo het parcours afleggen langs de mooiste straatjes van Mechelen of/en Lier. Onderweg worden dan vragen opgelost met ‘Verstandig Leven’ als thema. Onderweg wachten nog enkele leuke verrassingen en er worden in totaal 10 gezinsabonnementen op Planckendael verloot.

Inschrijven is niet nodig en je start wanneer je wilt. Deelnemende Mechelaars starten zaterdag 12 februari op de Mechelse Grote Markt van 18 tot 23 uur.


tekst & foto: Markec / logo & label: ikleefverstandig.be

mooi inittiatief!  Maar ik zal het moeten missen.  Qua sensibilisatie is dit een goed idee.