Inschrijvingen voor vernieuwde Maanrockrally gaan van startDe Mechelse Maanrockrally gaat van start met de inschrijvingen. En de grootste rockstrijd uit de regio wordt grondig vernieuwd en past de formule aan. Aan de finale, die tevens de Dijlefeesten opent, wordt niet getornd, maar rond de inschrijvingen, voorrondes en jurering wordt flink gesleuteld. De uitdaging voor de deelnemers wordt des te groter: de winnaar van de Maanrockrally krijgt een volledig jaar professionele begeleiding en studiotijd in de befaamde Motormusic studio’s. En er is meer.

De twintig deelnemers worden vanaf de webstek vi.be geselecteerd en mogen optreden in een Mechels jeugdhuis. Het uitgangspunt hierbij: via de jeugdhuizen wordt de jeugd sterker bij het evenement betrokken en is er een grotere spreiding van optredens in tijd en over de wijken en dorpen. De deelnemende groepen worden ook gestimuleerd en beter begeleid.

Deelnemers hoeven trouwens niet meer uitsluitend uit de Mechelse regio te komen. De organisatoren delen wel drie ‘wildcards’ aan Mechelse groepen uit om een voldoende Mechelse aanwezigheid in de wedstrijd te garanderen. Doel is om Mechelse bands in contact te laten treden met andere bands en hen zo te stimuleren in hun ontwikkeling.

In april en mei vinden vijf voorrondes plaats in de verschillende Mechelse jeugdhuizen. Telkens vier bands mogen dan het beste van zichzelf geven. Uit de voorrondes kiest een professionele jury de zes finalisten. De finale vindt plaats op het festivalpodium op de Haverwerf en is naar traditie de ‘kick off’ van de Dijlefeesten.

De band die de eindzege binnenhaalt krijgt een jaar lang begeleiding en studiotijd voor een demo en preproductie in de Motormusic studio’s. In augustus 2012, mag de band in kwestie dan zeker zijn van een goede plaats op de affiche van Maanrock. Andere finalisten krijgen een geldprijs en twee finalisten gaan ook door naar Maanrock 2012. Een jongerenjury schenkt een bijkomende geldprijs.

Bands die hun kans willen wagen, schrijven in via vi.be, het online platform van Poppunt. Enige vereiste: een profiel aanmaken, voorzien van eigen songmateriaal.

Inschrijven voor de Maanrockrally kan tot 30 maart.


foto's: (c) Markec.

Vroeger was de maanrockrally een puur Mechels (gelinkt) gegeven,

wil dit zeggen dat er in onze stad onvoldoende kwaliteit is om deze nog gevuld te krijgen?

Ofwel is iedereen al is gepasseerd.

Het zal de kwaliteit wel verhogen neem ik aan.

Positieve veranderingen!

Zeker het feit dat men nu ook groepen buiten Mechelen toelaat, dat kan de kwaliteit alleen maar verhogen; want laten we eerlijk zijn.. de écht goeie bands de laatste 2 edities op de Maanrockrally waren echt op één hand te tellen (mijn mening!)