Sneeuwman

met categorie:  


Ik daag de mechelaars uit om een mooiere sneeuwman te posten.

Een eeuwenoude traditie die niet mag vergeten worden want sneeuw hoeft niet alleen ellende te zijn, er zijn ook mooie dingen aan, een heleboel zelfs. Ik zie ouders met hun kinderen sleeen in het park. Ik zie jongeren sneeuwballen gooien en plots kreeg ik de drang om met mijn kinderen nog snel een sneeuwmanneke te maken, de mooiste natuurlijk. bewijs maar het tegendeel.

 

Goed idee, dat is heel mooi gedaan, proficiat!

Dat lukt ons nooit ! Proficiat Merel en Storm en familie !

ja voor "gezonde" kinderen is dit TOP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Il gun ze het van harte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prachtig werk die sneeuwman. Verdient door Sven Gazet in zijn dagblad bij het goed nieuws gezet te worden. Hé Sven - ja toch? Doen hé

Geweldig gedaan!   ;-)  dit is de mooiste sneeuwman van Mechelen!

En dan met de slee naar school!

(Spijtig dat er gestrooid wordt. En geveegd. Toch?)

ze staan echt te blinken naast hunne sneeuwman. :-)

Ik mis wel een "weutel" en een paar stukke "hulle oot den hullenbak".
Maar ja, de mensen stoken ni meer me hulle he :-)

 

Ach, waar is de tijd dat wij nog kind waren en dat deden ;o)

die weutel steekt of stak erin en walnoten hebben de 'schramoezen/sintels/hulle' vervangen.

helaas is hij niet meer, hij heeft er het hoofd bij verloren bij de nachtelijke regenbuien.

@Lieven, ge had dus beter die "gritsel" vervangen door een papraplu...:-)

Ik heb genoten van de sneeuw de voorbije dagen. Wie heeft de term 'sneeuwellende' eigenlijk uitgevonden. Het weer vandaag is pas ellendig!

 lieven,

we gaan je uitdaging aan !

Gisteren, samen met mijn dochter, nogmaals de edele kunst der sneeuwmanmaken beoefend ...

DSC_0815

Die sneeuwman ziet er geweldig uit Troostie, mooi egaal afgewerkt, ik mag natuurlijk geen punten geven want ik ben zelf belanghebbende ;-)

@Eddy, inderdaad  dat kwam ook in me op... na de feiten

Lieven, borstel of gritsel maar hij is weg zeker?

@ Jan. Ge moogt uw kolen opstoken zeune. 

Langs deze weg wil ik al mijn Mechelse vrienden een ZALIG KERSTMIS en een GELUKKIG NIEUWJAAR  toe wensen,ik hoop dat 2011 mij wat meer geluk mag brengen.De 2 laatste jaren heb ik veel last gehad met mijn oogen,en tot nu toe is er niet veel op verbetert,maar voorts kan ik niet klagen,ik ben nu 83 jaar oud en voel mij nog heel gezond,Ik zie op VTM nieuws dat het bij julie niet plezierig is met al die sneeuw,Wij hadden hier ook sneew met veel IJS,het was onmogelijk om buiten te komen zonder uw nek te breken,Ik hoop dat dit spoedig weg gaat,Nogmaals mijn beste wense aan al mijn belgische vrienden, de Louis van Amerika

hey Louis, ik wens u ook het allerbeste en nog beter voor de toekomst. Vanavond verwachten we nog meer van dat witte poedergoedje. Al bij al is het toch fijn om eens per jaar in de sneeuw te kunnen ravotten met de kleinen. Misschien moeten ze in Mechelen maar eens een toernooi sneeuwballen gooien organiseren voor de groten.

Bedankt voor de wensen beste Louis!  Toch fijn dat jij als overzeese Mechelaar uw oud-stadsgenoten niet vergeet!   Ook mooie feestdagen voor binnenkort!

He Jan.ik zal Mechelen, en de vrienden dat ik gevonden heb via PC,nooit vergeten,het zit in mijn bloed,eens een Mechelaar,altid een Mechelaar,Groetjes van uit het heel koude Jeffersonvillem,Louis van Amerika.