om de muren van op te lopen?

met categorie:  

    

1.                                                                            2.

(foto's: Jan Smets)

Twintig Mechelse muurfragmenten...  Weet jij ook waar we ze kunnen situeren?  Gaat dit van een leien dakje lopen, of... is het om er de muren van op te lopen?  Ik ben benieuwd!  (Katapulteer jouw antwoorden niet op de blog, maar post ze netjes in mijn mailbox...)  Eind volgende week volgen de antwoorden.  Veel plezier én succes!

 

 

    

3.                                                                            4.

   

5.                                                                            6.

   

7.                                                                            8.

   

9.                                                                            10.

  

11.                                                                          12.

   

13.                                                                          14.

   

15.                                                                         16.

   

17.                                                                         18.

   

19.                                                                         20.

Niet gemakkelijk Jan...

Sommige foto's weet ik "zo" meteen, maar er zijn er meer bij waarvan ik denk: "hmmm"....
inderdaad  niet gemakkelijk.... We gaan  ons hersenen eens pijnigen se!

Deze keer pas ik, want 3 op 20, da's grandioos gebuisd :-)

Ik weet nummer 1, 2 en 10.

Oei, deze is een moeilijke... Alleen 19 weet ik meteen te plaatsen...

heb mijn pogingen ingediend.... écht niet simpel!

Markec bijt de spits af, en doet het niet zo slecht voor deze blijkbaar toch wel erg moeilijke fotokwis:

hij haalt 8/20...   Natuurlijk kan er nog een nieuwe poging gewaagd worden om de punten op te trekken...

 @ jans

Ik vind jouw zoekplaatjes steeds uit de kunst jans maar kan je die niet beter opsparen voor een wat zachtere klimaatperiode? Je stuurt wel een zeventiger met zijn fiets de straat op.  Met de benenkar lukken die kilometers die je al vlug moet afleggen jammer genoeg niet meer zó soepelweg.

Toch wil ik je bedanken voor je jarenlange inzet die je hebt -  en nog steeds - betoond aan het herontdekken van onze stede. Mij zet het telkens aan om met argusogen elke straat af te struinen en iedere gevel een kritisch optisch examen te laten ondergaan. Ik ben door jouw puzzels al op plaatsen gaan zoeken waar ze me anders met geen stokken naar toe zouden krijgen, in de hoop daar te vinden wat jij in beeld hebt vastgelegd en thuis op je PC hebt bijgesneden.

Blijven bijsnijden zou ik zo zeggen!

Tot ooit eens in de stad als ik je kan betrappen op het maken van nieuwe hersenbrekertjes. Dan moeten we toch eens op één of ander terras een Mechels bier gaan degusteren en een stuk wegleuteren in de namiddag, over wat we beiden zo tof vinden aan onze haardstede ... Of een koffie misschien? ... Of iets hartigers?

Luc Croonen: 14/20.  Mooie score!

 

PS: Jef, dat doen we zéker als we mekaar eens tegenkomen!  ;-)

Nelly Ardouillie haalt 17/20.  Knap!

PS: ik ga pas terug kunnen reageren op toegestuurde oplossingen vanaf maandagavond...

Ik mag dan wel de spits afgebeten hebben, 8/20 is eigenlijk een erh... dikke buis!
Dus, ja ik ga mijn hersenen nog eens pijnigen, en toch hopelijk  nog minstenst de helft halen ;-))

Hé he, net ingezonden .... maar het was niet simpel Jan !

Ik heb er nog twee meer kunnen thuisbrengen, maar van het laatste, daar lig ik wakker van!

Wel bedankt, Jan voor dit nieuwe raadseltje.

Nelly stuurt nog twee goeie antwoorden door, en komt hiermee op 19/20.

Peter bewijst zijn kennerschap, en laat een 20/20 optekenen.

Rudi Demets geeft 14 goeie antwoorden.

Jef Van Ransbeeck stuurt 13 juiste antwoorden in.

 

...

Rudi voegt nog één goed antwoord toe, en komt nu op 15/20

Was me da moeilijk zeg!!!

Antwoorden zijn overgemaakt.

Jos Nys stuurt me ook zijn antwoorden door, en behaalt een 19/20.

 

voorlopige stand:

 

- Peter Meuris:      20

- Nelly Ardouilie en Jos Nys:    19

- Rudi Demets:    15

- Luc Croonen, Jef Van Ransbeeck en Bart Stroobants:   14

- Markec:   8

Bart Stroobants stuurt me 14 goeie antwoorden door.  Ik voeg Bart hierboven toe in het lijstje...

Jef Van Ransbeeck stuurt me ook 14 goeie antwoorden door.  Ik zet hem ook in bovenstaand lijstje.

Morgen post ik de oplossingen.

En dan nu de juiste antwoorden:

1.    Klein Begijnhof

2.    Stadhuis

3.    't Plein (OLV-over-de-Dijlekerk op achtergrond!)

4.    Kerkstraat  (Katelijnekerk op achtergrond!)

5.    Ziekeliedenstraatje (OLV-over-de-Dijlekerk op achtergrond!)

6.    OLV-over-de-Dijlekerk (portaal)

7.    Sint-Romboutskerkhof (schaduw Boerenkrijgkruis op kathedraal)

8.    achterkant huizen Lange Schipstraat - Dijle

9.    Voochtstraat  (gerechtshof)

10.   'tLeitje (wijk Nekkerspoel)

11.   Krankestraat (Begijnhofkerk op achtergrond!)

12.   Pitzemburg - Kruidtuin

13.   Schoutetstraat (muur tuin aartsbisschoppelijk paleis)

14.  Stassartstraat - Dossinkazerne

15.  Hombeeksesteenweg hoekhuis (geboortehuis Herman De Coninck)

16.  Nauwstraat

17.  Guido Gezellelaan - Centjesmuur

18.  Dijle - Diependael ('t Plein)

19.  Korenmarkt (zaak Geybels)

20.  Katelijnekerk (voorgevel)

 

proficiat aan alle deelnemers!

 @ jans

Kunnen we er bij volgende edities van uitgaan dat er steeds een plaatje van een extra-muroslocatie zal in zitten? Een verwittigde Mechelaar is er twee waard (niet een Mechelaar maar wel een locatie)    :-)

Niettegenstaande een fris gevoel op de fiets tijdens het opzoeken, toch zéér de moeite waard om het te doen jans! Ik popel al van blijdschap als ik aan de volgende reeks denk.

Peter, Nelly, Jos en Rudy, mijn welgemeende felicitaties! Zeker aan Peter die toch iedere keer weer bewijst dat zijn stadsgidsdiploma hem geen windeieren legt op het gebied van stadskennis. Tenslotte komt die brave borst uit Duffel en heeft hij toch wat achterstand wat zijn Mechelen-archief betreft,  tegenover fossielen zoals ik, die hier al jaren rondhossen.  :-)

Ik ben blij dat jullie van de zoekplaatjes genoten hebben!  ;-)

Enne: ik doe mijn hoed af voor al de deelnemers.  Want iedereen heeft het er niet zo slecht vanaf gebracht.  De ene natuurlijk al iets beter dan de andere, natuurlijk...

Ik vraag me af hoe ik het er van zou afbrengen... ;-))  Want ik heb het gemakkelijk uiteraard.  Zo is het ook vrij moeilijk in te schatten of de foto-opdracht eenvoudig of 'om de muren van op te lopen is'...