Mechelen houdt je warm 2010: 'Mechelen for life' en véél licht...

Voor de derde keer viert Mechelen eindejaar onder de noemer 'Mechelen Houdt Je Warm'. Deze editie staat in het teken van het licht. Met de verschillende activiteiten en feestelijkheden van vrijdag 10 december tot en met zaterdag 16 januari draagt de stad bovendien haar steentje bij aan 'Mechelen For Life'.

Samen met de handelscomités en vzw Mechelse Feesten pakt de stad uit met een sfeervolle editie die je meeneemt naar de tijd van de spiegeltenten en Decap-orgels. Een grote spiegeltent midden op de Grote Markt, omringd door 800 kerstbomen, nieuwe eindejaarsverlichting in de hele binnenstad en een 360°-film van Mechelen in de Sint-Romboutstoren zijn de eyecatchers van het programma.

Het programma omvat voor elk wat wils. Met kindervoorstellingen, gezinsactiviteiten, seniorennamiddagen en popconcerten. De horeca pakt uit met 'champagnedagen' met ook speciale acties, er is de traditionele kerstmarkt en op 12 en 19 december kun je 's zondags gaan 'kerstshoppen'. Er is ook vuurwerk op oudjaar en als afsluiter is er zondag 16 januari de jaarlijkse Nieuwjaarsdrink.

Van maandag 13 tot en met woensdag 15 december is er tussen 14 en 17 uur in de spiegeltent een geanimeerd seniorenprogramma. Swa den Belleman en stadsgidsen Rudi De Mets en Erik Vekemans brengen komische sketches. De beroemde Mechelse tenor John Reels zorgt voor de muzikale omlijsting. Tussendoor kunnen de senioren genieten van een lekkere maaltijd. Speciale aandacht gaat uit naar slechthorenden met een ringleiding, de toiletten zijn aangepast voor rolstoelgebruikers. Voor hen is er ook de aangepaste workshop Afrikaanse dans op donderdag 16 december.

Met ‘Mechelen for Life’ pikken de stad en de Mechelse Jeugdraad in op het eindejaarsprogramma. De inkomgelden gaan grotendeels naar de solidariteitsactie Music For Life van Studio Brussel. Vanaf vrijdag 17 december gaan ook de drankinkomsten naar Music For Life. De spiegeltent is van vrijdag 17 tot en met woensdag 23 december gereserveerd voor Mechelen for Life met DJ’s, jazz, stand up comedy en optredens van ondermeer Isbells, Buscemi en Internationals. Studio Brussel beloofde langs te komen met een bus en vanuit Mechelen uit te zenden.
 

> Praktische info vind je op de webstek www.mechelenhoudtjewarm.be.
Tickets: UiT in Mechelen, Hallestraat 2-4-6, T 070 222 800 - E uit@mechelen.be

Ik dacht, bij het zien van de gebuste folder (mini-boekje, dat ze bij 't stad den eurk begonnen uit te hangen omdat de nieuwjaarsdrink blijkbaar op 1 januari viel om elf uur.

Wie komt er op nieuwjaarsdag nu uit zijn roes om elf uur 's morgens ???
Een goeie manier van besparen !

Gelukkig was de folder fout en kwam er een correctie, dat de drink pas op 16 januari plaats zal vinden.

Dat vind ik al een veel beter idee :-)
Hopelijk is het daartegen een graad of 15 warmer.

Er zitten zeker leuke evenementen tussen, ik had eerlijk gezegd het foldertje nog niet goed gelezen...Ik poog dit jaar toch naar enkele activiteiten te komen...

Jammer van de nieuwjaarsreceptie, daar kan ik deze keer niet bij zijn, wegens een andere geplande activiteit.

En waar blijft die schaatsbaan in Mechelen???

Het feestprogramma ziet er al iets beter uit, maar we hinkelen nog steeds ver achterop als de andere steden. Kijk bijvoorbeeld eens naar Hasselt!!!

De schaatsbaan komt in Leest in de Bleukens maar ze moeten eerst met de Zenne nog een akkoord sluiten voor de bezorging van water en dan met de vriezeman nog eens afspreken. Dus het zal voor het jaar stillekes zijn. Waarom in Leest en niet in Hombeek ? Goei vraag. Volgens meneer Anciaux is het in Leest veiliger. Na ja, veiliger ? 

En als we nu eens niet persé andere steden moeten naapen? Moet dat echt die schaatsbaan; mij niet gelaten, maar die spiegeltent vind ik nu ook geen slecht idee. En de marktkramers zijn nu weer niet content, maar ja, zo is het altijd, je kan nooit voor iedereen goed doen... Aan elke medaille is wel een keerzijde...

Ik denk dat een spiegeltent met veeeel optredens perfect past in onze stad. Eigenlijk is onze stad een groot dorp, en elkaar ontmoeten kan perfect in een spiegeltent. Best nog wel wat meer activiteiten plannen volgende jaar !

een schaatsbaan vind je overal, hier niet, mooi zo,

Er moet variatie zijn.

De kritiek van de marktkramers kan ik begrijpen, maar me dunkt dat ze een plaats krijgen in een andere plek in de stad, soms door eens van getreden paden af te wijken kunnen nieuwe klanten je misschien ontdekken.

Nu nog geen 95% kerstkraampjes met enkel jenever en het kan gezellig worden.

Want de variatie is maar pover

Ge kunt altijd een schaatsbaan houden ONDER de Grote Markt.  

Goed, Vincipark zal weer niet content zijn en er moeten een pak auto's geweerd worden, maar je kan nooit voor iedereen goed doen.  Misschien kunnen ze de schaatsers een inkomticket aanrekenen.

De marktkramers zijn dan gelukkig (want geen dagverlies) en daarna kunnen de omringende cafés gluhwein en schnapps serveren OP de Grote Markt voor nen "après-schaats".

;-)

en weet er iemand wat ze aan het stadhuis dan van plan zijn?

heb gehoord dat ze daar ook iets zoeken te doen.

Een schaatsbaan ... wreed origineel !!!

aan 't stadhuis iets doen? da zal moeilijk zijn met dat kerstbomenbos op de grote markt.

Een houthakkerswedstijd misschien, voorafgegaan door een borrelrondje

@ lieven:

dan zet ik me toch in voor dat borrelrondje :)

Goed idee ! Hoewel de vorige jaren het vooral veel bla-bla en weinig boem-boem was met "Mechelen houdt je warm", denk ik dat het dit jaar terug goed opbouwt. Duidelijk communcatie en geen loze city-marketing.

Ik ben benieuwd ! Het Kerstbos vind ik alvast geslaagd :-) nu de spigeltent nog. Hopelijk is er elke dag  sfeer !!

(goed dat de spiegeltent als zenuwcentum centraal in de stad staat en niet zoals bij een eerder niet nader te noemen stadsfestival aan de rand van de stad ...)

@Peter: het Kerstbos is momenteel (op zijn Gie El's gezegd) Sperrgebiet, waardoor de "natuurlijke weg" van de Ijzerleen naar de Befferstraat afgesloten is. De argeloze mechelaar kan zo op den dool geraken, want er staan geen oranje borden met de traditionele vermelding "Omleiding".

;-)