Kerstmarkt, frisse bubbels en zilt genoegen

met categorie:  


Dat er dit jaar naar iets nieuws werd getracht door de organisatoren van de kerstmarkt was al eerder geweten, we hebben het allemaal al kunnen zien aan het dennebos op de grote markt.
De grote spiegeltent is echter niet het enige wat er op het programma is bijgekomen want de kerstmarktbezoeker kan zich nu achter de stadskerstboom begeven naar het binnenkoertje van het stadhuis. De rode loper begeleidt de kerstvierders naar de grote keldermanszaal van het stadhuis.

In dit prachtige binnenbos van zuilen en gewelven huist nu een ware Champagneproeverij. Dat deze nieuwigheid een voltreffer is bewijst de massa mensen die de weg reeds vonden naar deze fijnproeverslocatie. Je vind er verschillende champagnes aangeboden per glas of per fles, afhankelijk van je goesting, budget en plaats waar je woont want let wel op als je met de auto rijdt stop je best na het tweede glaasje.

De man achter de champagnetafel probeerde mij, een leek die echter wel weet wat lekker is, diets te maken dat de plaats in de champagnestreek waar zijn product gemaakt werd de ideale locatie is voor de beste champagne: ‘Ici, monsieur, on fait le meilleur champagne’. Hij zal wel gelijk hebben, goede wijn behoeft geen krans dacht ik; maar helaba, we spreken hier wel van champgne monsieur en inderdaad het product spreekt voor zich.
Om even van de champagne af te kicken kan je van een heerlijk kaasje of een lekkere vleesspecialiteit genieten met op de achtergrond de passende muziek van een live-bandje.

Iedereen doet er uiteindelijk mee wat hij het liefste doet want het moet plezant zijn, ik echter koos ervoor om oestertjes te verdrinken in de sprankelende godendrank. Een beetje peper en wat citroen, ze gaven helaas geen krimp maar ze gleden binnen als een zilte golvende gehemeltestrelende…… enfin je kiest maar. Afspraak vandaag tot en met zondag.
Profiteer van de sneeuw van deze ochtend om een gezellig sfeertje te komen opsnuiven op de echte vernieuwde Mechelse kerstmarkt.
 

En naast dit alles, ook nog eens de Antiquarenbeurs in Mechelen.

't Kan ni oep !  't Kan ni oep !

;-)

Is dat niet een tikkeltje aangeklede ' platte commercie '? Voor mij best genietbaar maar wat bijvoorbeeld met de ' Mechelse whisky '? Of pontkoek? Of een zjat soep? Meerdere Mechelaars zouden kunnen genieten dan.

Och Luc, 4€ voor een glaaske is niet overdreven en ik geloof dat er buiten ook nog steeds gluweinkes te drinken zijn, we zullen wel zien.
Ik weet niet of het een commercieel opzet is, ik geloof het niet. Ik vind het in ieder geval een goed idee voor herhaling vatbaar. volgend jaar misschien mét kaviaar degustatie

Platte commerce; het zou best kunnen.

Maar het draagt wel bij tot een gezellige kerstmarkt.  Als het maar lekker is oa die Champagne.

Het opzet lijkt me dit jaar in ieder geval wel geslaagd.

 

Wie weet... volgend jaar een kraampje van 'het Anker' met de Mechelse whisky. (ze kunnen dan weer moeilijk gewoon hun bier verkopen want ik vermoed dat ze dan problemen krijgen met de aanpalende horeca)

@lieven: ik koop mijn champagne in aan 13.5 euro per fles en daar gingen deze namiddag negen glazen uit. Aan 4 euro per glas zou dat een ontvangst van 36 euro maken of een batig saldo van minstens 20 euro per fles. Mocht de winst in de keldermanszaal naar Music for Life ( je weet wel, die wereldverbeteraars;-) ) gaan, dan zou ik daar graag mijn dorst gaan lessen. Indien de winst in de pocket van een firma gaat, zonder achterlating van een percentje voor één of ander fonds, dan drink ik thuis en ik schrijf mijn som over naar Music for Life? Gek hé.:-)

@ Luc,je bent verdorie  heiliger dan de paus, jongen. Enfin, in plaats van dat geld over te schrijven op MUsic for Life zou ik soep gaan  eten dan aan het kraampje met die brave mensen die zich inzetten voor de Lage drempel. En hun soepjes zijn erg lekker en dat is op de koop toe een lovenswaardig Mechels initiatief. De kost is een vrijwillige gift. En daarna gerust enkele glaasjes champagne gaan drinken... Dan is je geweten misschien gesust.

@Rudi: heiliger dan de paus? Da's echt geen compliment voor die kerk. Voor mij kwam het hier gewoon neer om de vergelijking te maken qua geldbesteding: ik drink evenveel glazen champagne en toch wordt de wereld ( via studio Brussel ) er effe beter van zonder dat het mij één frank extra kost, da 's al. Wat die brave mensen van de Lage Drempel betreft, dat zit wel snor, daar hoor je nog wel van.;-)

Tja Luc zoudt gij een weekend van drie dagen naar het verre noorden trekken weg van madam en de kinderen louter en alleen om die lieve Mechelaars te plezieren? reizen en hotels kosten ook centen, bovendien zijn er net als bij autos goeie en betere soorten en we weten allemaal dat een Citroën wat minder kost dan een BMW en geef toe een Gluwijntje uit een aldifles thuis kost ook een pak minder dan een gluweintje uit een aldifles op de Markt

@Lieven: dat is natuurlijk het standpunt van de producent, waarvoor alle begrip, maar ik bekijk het vanuit de verbruikerskant. Niemand heeft gevraagd aan die brave fransoos om hier een weekeindje door te brengen. Voor mij mag hij evengoed zijn kartonnetjes naar Mechelen brengen en ze zullen wel verkocht geraken door lieve Mechelaars. ;-)

Ik ben eens gaan kijken. Lekkere soep met ballekes gegeten bij de Lage Drempel, en de centen die voor de champagne voorzien waren geschonken voor de soep. :-)

En dan een lekker aperitiefje bij de lokale HORECA bij een niet nader te noemen hotel op de Vismarkt , kijkend naar de sneeuw en de voorbijgangers. Zondag kan schoon zijn ....

hebben wij ook gedan vandaag peter, een niet genoemd restaurant op de markt eindigend op (100kg) sorry 1000kg waar we lekker warm zaten en van de sneeuw buiten genoten hebben als buitenstaanders, zondag kan inderdaad schoon zijn

laat me raden, de oesters kwamen van über dikke nek Luc Vis zekerst?

@ TommyG:  mis, de oesters kwamen van het huis Nees, zoals alle jaren trouwens op de kerstmarkt.

Ah, allé, dan zou ik er misschien nog van gegeten hebben... Bedankt voor de toelichting... Ik eet niet zo graag oesters met een hautain sausje...

@Gaan we op de man spelen?

Gewoon slechte ervaring met die man.

@Lieven, ik geloof dat ge een nulleke vergeten bent:-)

inderdaad Eddy, is zo aangepast 1000kg dus . Er zijn nog aandachtige lezers :-D

Lieven, ik zeg zo maar iets " de duzend billekes ".

haja GL, 1000 kikkerbillekes. volgende kerst eten we bij de kaviaar en de champagne