Ergens zowat halverwege

met categorie:  

Louis Neefs

 

Het was weer druk in Mechelen. Er was de kerstmarkt, het kerstconcert met Conny Neefs en Lucas Van Den Eynde. En natuurlijk de hommage aan Louis Neefs : Ergens Zowat Halverwege.  Op kerstdag 1980 dompelde een nieuwsbericht Vlaanderen in diepe rouw: zanger Louis Neefs was samen met zijn vrouw Liliane omgekomen. Tijdens een verkeersongeval.

 

Louis Neefs

 

Nu 30 jaar later, brachten Tom Kestens, Klaas Delrue en Hannelore Bedert hun hommage aan de zanger. Muzikanten waren onder andere Geert Noppe (Yevgueni), Koen Lieckens (K's Choice, Woodface) en Simon Casier (Balthazar).  De avond ging van start met “Ik Kan Je Niet Vergeten” gebracht door Klaas Delrue. En plots was daar een verrassing. Mark Uytterhoeven verscheen op het podium.

 

Louis Neefs

 

Op vrijdagavond zat hij, naar eigen zeggen, zelf in de zaal en miste iets tijdens het optreden. Tussen pot en pint vertelde hij dat toen aan de artiesten. En hij kreeg daarop de vraag: “Wat doe jij morgenavond?” En zodoende stond hij dus mee op het podium. Hij kwam ons wat geschiedenis over Louis Neefs bijbrengen op zijn eigen grappige manier.

 

Louis Neefs

 

Hannelore Bedert mocht dan “Jennifer Jennings” brengen. Tom Kestens zong voor ons een ingetogen versie van “Omdat Ik Van Je Hou” gevolgd door “Aan De Mechelse Grachten”.  Nummers als “Aan Het Strand Van Oostende”, “Martine” en “Laat Ons Een Bloem” mochten natuurlijk niet ontbreken.

 

Louis Neefs

 

En we kregen zelfs Mark aan het zingen. Hij zong voor ons ‘Wat Een Leven’. Het laatste lied van de avond was voor Louis Neefs zelf. In de zaal gingen de lichten uit en werd het muisstil.

 

Louis Neefs

 

 1. Ik Kan Je Niet Vergeten
 2. Annelies Uit Sas Van Gent
 3. Jennifer Jennings
 4. Ik Heb Zorgen
 5. Omdat Ik Van Je Hou
 6. Aan De Mechelse Grachten
 7. Mijn Dorp In De Kempen
 8. Aan Het Strand Van Oostende
 9. Martine
 10. Laat Ons Een Bloem
 11. Wat Een Leven (Als Ik Even 5 Min Tijd Heb)
 12. Margrietje
 13. Benjamin
 14. Karolientje (Met Haar Bootje)
 15. Aan De Mechelse Grachten
 16. Zondagmiddag Liliane

 Foto's : (c) www.photos-b-art.com

Het was een avond om in te lijsten.  De muzikale interpretaties van deze generatie zangers was subliem, al waren ze bescheiden genoeg om op te merken dat ze nog niet tot aan de knieën van de grote Neefs kwamen...  De warme stem van Klaas, het muzikale talent van Kestens, de schitterende vocale kracht van Hannelore: het was een genoegen om naar te luisteren!

Mark Uytterhoeven was dé verrassing van de avond.  Zoals hij kan entertainen op zijn rustige, ongedwongen, subtiel-humoristische manier, doen er weinig na.

Jammer waren er toch nog heel wat plaatsen leeg.  Het weer?  de late aankondiging?  Ik weet het niet: maar als je nog ooit de kans krijgt om dit programma te bekijken: DOEN!

Hét kippevelmoment was het slot.  De lichten werden gedimd, en de muzikanten verdwenen achter de coulissen....  Een grote foto van Louis en zijn vrouw Liliane werd geprojecteerd, en dan klonk de zo unieke stem van Louis Neefs, met het ontroerende lied: 'zondagmiddag met Liliane...'   Het werd erg stil in de zaal, en velen moesten slikken..

Voor even was hij terug...  Louis Neefs...

Heb mijn plicht vervuld in de OxfamWereldWinkel.

Maar vind het ontzettend leuk dat er deze periode veel te doen is in Mechelen

Ik kon er jammer genoeg niet bij zijn, niet op vrijdag, noch op zaterdag. Bedankt dus voor dit toffe verlslag met mooie foto's, Bart en bedankt voor de aanvullingen, Jan !

Louis Neefs: het was een grote meneer... Zijn muziek blijft natuurlijk eeuwig verderleven, gelukkig maar!