Enthousiast Mechelen Zingt Ziel Uit Het Lijf!

De kop is eraf. Mechelen Houdt Je Warm werd gisteren, vrijdag 10 december overtuigend ingezongen in de sfeervolle spiegeltent op de Mechelse Grote Markt. Samen met stadsartiest Pat Donnez, Tom 'Lalalover' Kestens en Olaf Janssens (Kowzi) zong Mechelen de Ziel uit zijn Lijf.  En hoe!


'Ongegeneerd met zijn allen net dié liedjes zingen die je anders enkel alleen onder de douche aandurft, talent of niet, een groot 'wij-gevoel' ervaren, alle zorgen aan de kant en gewoon genieten'. Het was duidelijk voor de talrijke deelnemers het uitgangspunt, het resultaat was ernaar: de overvolle Spiegeltent vol enthousiaste zingende Mechelaars uit alle geledingen, jong en oud, bouwde een fijn feestje op die bijzonder fijne vrijdagavond, vol warmte, vreugde en gezelligheid. Of het nu Tom Jones' 'Green Green Grass Of Home', Will Tura's 'Eenzaam Zonder Jou' of Vader Abrahams 'Café aan de Haven' was, Mechelen genoot van de Singalongshow en zong mee uit volle borst.Onder het zingende publiek was ook wat bekend Mechels volk te bespeuren, en – om slechts enkele 'BM's' te noemen - zo stond jullie verslaggever op twee meter van Yves Desmet mee te zingen maar ook GVA-reporter Sven Van Haezendonck was van de partij. We zagen de grote dame van Cultuur Heidi de Nijn en ook politiek Mechelen was vertegenwoordigd. Met als memorabel moment het haast aandoenlijke duet van het 'olijke duo' burgemeester Bart Somers en schepen Karel Geys die Peter MafaeysDu” brachten. Of het goed was ja dan neen, laat ik in het midden, maar beide heren konden het bijzonder goed met elkaar vinden, en leken elk woord te ménen dat ze zongen. "Zou dat politieke betekenis hebben?" voelde je mensen haast denken...

Dat Tom Kestens een begenadigd zanger is, was al langer geweten, maar ook Pat Donnez blijkt dat behoorlijk te kunnen. Donnez nam trouwens meestal de lead in de samenzang. Heel toffe meezingmomenten waren zeer zeker opener 'Café aan de Haven', afsluiter 'Ik Hou Van U', het nog steeds of opnieuw actuele  'Laat Ons een Bloem', een erg energiek 'Meisjes' en het hilarische 'Fuck you Very Much' (Lili Allen). Heel erg knap waren 'Imagine', goed gedaan door Tom 'Lennon' Kestens en erg goed was ook Donnez en Kestens' versie van Wim de Craenes 'Rozane'. Chapeau!

Er was ook een absoluut aangrijpend krop-in-de-keel-moment. Tom vertelde over Mechelaar Bart Verbeeck, die eerder die dag in de Gazet Van Antwerpen, zijn afscheid van het leven bekend maakte. Het werd even – terecht – heel stil, en Tom bracht een heel mooi eerbetoon in de vorm van Clouseau's 'De Nobelprijs'.

Ook erg mooi vond ik Kris de Bruyne's 'Amsterdam', en hopelijk hebben wij het niet té vals gezongen...

Voor Kerstklassiekers was er ook plaats
, dus ook 'White Christmas' en 'Rudolf The Red Nose Rendeer', of wat had je gedacht?Jammer genoeg géén 'Non non Rien a changer', want “Tom zijn Frans is niet zo goed, hij moet dringend een taalbad nemen in Spa”, aldus Pat Donnez, maar het publiek nam het lied dan maar zelf voor hun rekening.

Met 'Eenzaam zonder Jou', de openlijke vraag van Tom aan de burgervader om dit volgend jaar opnieuw te organiseren - echt protesteren deed die niet - en met het op vraag van Somers gebrachte 'Ne Me Quite Pas' werd de avond besloten. Mechelen Houdt Je Warm was zo letterlijk ingezongen.

Tof concept, als je het mij vraagt, deze "Ziel Uit Je Lijf". Dit mag wat mij betreft, en ik ben zeker niet alleen, gerust een vervolgje krijgen...

En in de Spiegeltent kun je de komende dagen nog wel vaker terecht, maar dat lees je op de gelegenheidswebstek.

 

Verslagje: (c) Mark 'Markec' Van Mullem
Alle foto's: (c) Jan Smets

Tja, bij het lezen van het mooie verslag besef ik alweer dat ik iets formidabels heb gemist. :-( Het zag er absoluut een heel gezellige boel uit met heel veel leuke liedjes! Nu heb ik natuurlijk spijt dat ik  toch niet had ingeschreven...maar met de weersomstandigheden van de laatste dagen...

Fijn dat de aanwezigen er toch met volle teugen konden van genieten!

Wellicht komt er inderdaad een herhaling, dan hoop ik er in ieder geval toch bij te zijn. :-)

 

 

Proficiat het publiek word mee tot het sterrendom verheven! Hartverwarmend hoe mensen zo prachtig kunnen samenkomen... Je kunt De ziel uit je lijf - Zing Mee met Kestens en Donnez boeken via 0472/534297 of info@sperobvba.be. Grijp de kans nu ze nog betaalbaar zijn! ;-)

Jammer dat ik ziek thuis zat.
Ik heb blijkbaar wat gemist.

Ik was er bij en ben daar heel blij om. Een collectief feel-good gebeuren als dit  zou een mens vaker moeten beleven.  Echte no-nonsense pret en geen mens die zich te bekakt voelde om mee te zingen. Zelfs de meest norse brombeer zong mee (en dit is gedubbelcheckte informatie)(of is het dubbel gecheckte?). 

Ik kijk al uit naar volgend jaar.

Misschien dan vooraf een soort van wishlist laten circuleren, zodat de mensen op het podium meteen in een levende jukebox kunnen transformeren (komt dat zien!).

Niet dat er op het repertoire van gisteren iets te zeggen viel, maar er zijn nog zo veel mooie liedjes die we allemaal samen kunnen zingen tot de ziel uit ons lijf zweeft en die zieltjes met zijn allen de koude Mechelse lucht kunnen verwarmen.

Mooi en correct verslag Marc. Waar is de redactie de je inhuurt?

Mark maar het is wel " rien n'a changé" (participe passé en geen infinitif). Ook jij wat beter Frans leren? :-)

Mooi verslag Mark.

@Trees: Welkom op MBLOGT !! Bedankt voor de correctie.

@Trees: bedankt voor het mooie compliment, komende van jou kan dat tellen... En ...  jawel, je hebt gelijk: de vervoeging zat fout, bedankt voor de correctie. Misschien moet ik samen met Tom maar eens op cursus gaan... mijn kennis van de mooie taal van Molière is er de laatste jaren ferm op achteruitgegaan...

@Garda: die herhaling werd door Tom Kestens voorgesteld, of  die er daadwerkelijk komt, zal van het stadsbestuur afhangen denk ik...

@K@L1: hopelijk wordt het duo inderdaad nog eens geboekt, en dan gaan we weer met zijn allen meezingen!

@Bart_S: hopelijk ben je er de volgende keer bij he!

@Vera H: goéd idee van die 'wishlist'  !

@Peter: bedankt, ik denk wel dat je het ook zou hebben kunnen waarderen, misschien volgend jaar he!

De ziel uit mijn lijf gezongen, een superavond beleefd en met een gelukkig gevoel naar huis gegaan!Bedankt Mechelen voor dit prachtinitiatief!

hoorde zaterdag ll ook enkel toffe reacties in de ww

't Was een gezellige, hartverwarmende bedoening.  Zoveel is zeker.  Voor herhaling vatbaar.  Maar blijkbaar is er wat commotie ontstaan rond schepen Karel Geys die 90 kaartjes liet opzij leggen voor zijn vrienden, staat vandaag te lezen in GvA...

Het is bekend dat Karel zich steeds verplaatst naar feestjes met een groot gevolg. Misschien wordt het eens tijd dat er iemand hem duidelijk maakt dat er grenzen zijn.

Bovendien, Karel, mocht je dit lezen: men lacht je ermee uit achter je brede rug. Hint hint.

Als Karel slechts één kaartje voor zichzelf zou kopen dan zou het kot pas echt veel te klein zijn.

Ach, het is niet alsof hij een moord gepleegd heeft of zo en waarschijnlijk heeft hij alleen maar wat mensen willen helpen, maar als politieker moet je toch wel weten dat je niet in een zak loopt en dat je vrij snel de kop van jut bent.

Toch, 90 kaarten van de 400 is bijna een kwart van de voorraad en da's "een bekke de sloeker uithangen". :-)