En straks is het Kerstavond...

met categorie:  

    

(foto's: Jan Smets - 'Aanbidding der Wijzen' in Sint-Jan -  krans in Groot-Begijnhof)

En straks is het Kerstavond.  En hoe je Kerstmis ook 'invult': prettig of fijn of Zalig...: maak er een mooi en 'warm' feest van...

Laat het buiten bitterkoud zijn...  Kruip wat dichter bij mekaar, rond de Kerstboom, aan de feestdis of waar dan ook...

Geniet van het samenzijn.  En al wordt Kerstmis vaak verpakt met een blinkende rode strik en oogverblindende glitter: laat het vooral een intens, eenvoudig en gezellig feest zijn, met de mensen om wie je geeft.  Laat voor één keer de heftige discussies, het gekanker en gezeur (ook al is er misschien veel om een boompje over op te zetten...), maar warm je aan mekaars aanwezigheid. 

Of je nu de inspiratie haalt uit de stal of elders je Kerstgedachten sprokkelt: Laat het een feest van vrede zijn, en een feest van goeie wil.  Nee: dit is géén versleten begrip. 

Ik wens je vanuit mijn eigenste Mechelse huiskamer een fijn Kerstfeest - voor jou en jouw familie. 

Straks is het Kerstavond...  Niet voor iedereen in onze stad zal het even zalig of prettig zijn...  Ik wens dan ook iedereen een klein lichtje van hoop.  Want ook dat is Kerstmis: een feest van 'een nieuw begin', en 'hoop op toekomst'...

Straks is het Kerstavond...

 

(foto: Jan Smets - Sint-Jozefaltaar achter hoogkoor Sint-Romboutskathedraal)

Mooie bijdrage Jan

voor iedereen die dit leest, mijn welgemeende wensen voor een prettige kersttijd.

 

My personal christmas card 2010

er zijn ook mensen, waaronder ik zelf, waarvoor deze periode niet snel genoeg voorbij kan zijn...

Mooie boodschap Jan,

En inderdaad een feest van vrede, hoop en licht - niet zozeer een feest van 'schransen' en cadeautjes...

... en laten we toch ook even stilstaan bij diegenen die niet de luxe hebben van 'bij elkaar' te kunnen kruipen, of erger nog die met deze koude dagen het moeten stellen zonder comfort van verwarming of zelfs een dak boven hun hoofd... voor hen hoop ik op beterschap: moge dat nieuwe begin er snel aankomen!

Fijne Kerstdagen!

Voor diegenen onder jullie die het vieren: Zalig  Kerstfeest/mis!

mooie gedachte, wij trekken straks met de kids naar de Romboutskathedraal voor de kinder-kerst-mis

We zongen daarstraks even heel alleen met zijn tweeen onze kathedraal in kerststemming :-)

Niemand in de kathedraal alllen Patricia en ik en onze kerststemmen.

Komt goed ....

Aan alle bloggers en bloglezers fijne feestdagen en een gezond 2011! Vanuit onze werksituatie zullen we ook volgend jaar proberen de mensen met minder kansen in het leven een extra duwtje in de rug te geven.

Inderdaad Peter, gotische kerken dragen heel goed het geluid van de stem, daar lijken ze wel voor ontworpen, gezang wordt met prachteffect gedragen voor wie zich aanpast aan de eigen akoestiek van de kerk

Mijn echtgenote en ikzelf zullen traditiegetrouw de middernachtmis bijwonen. Het Vosogkoor luistert de viering op met echte kerstliederen. Na de viering wordt een Glühwein aangeboden aan de aanwezigen en is er gelegenheid om mekaar persoonlijk te (ver)wensen:-) Kortom een echte Kerstmis en wit, wat wil je nog meer?

 Dit vind ik nu super si !!

Een late zalige Kerst en alvast mijn beste wensen voor het nakende nieuwe jaar.

@ peter : Aha, dat waren jullie ! Had je 't langer volgehouden dan was ik zeker eens komen kijken/luisteren...het kathedraalspook was immers ook aanwezig :-)