We stemmen Mechelen.be naar de top

met categorie:  

We zijn echte mechelaars, we zagen al eens over Mechelse websites

copyright Chris Frédéricque

Maar in Mechelen vielen we wel in de prijzen !!

De vernieuwde website Mechelen.be is de beste van Vlaanderen en ik kan het daar alleen maar mee eens zijn. Hoewel ik niet warm loop van enkele andere Mechelse internetprojecten, denk ik dat Mechelen.be wel degelijk een troef in handen heeft.

Stemt u mee om deze site tot de Site Van het Jaar te benoemen ?

DOEN !

Proficiat Tom en Co (no pun intended)

Ik dééd het zonet!  Proficiat voor de makers er van!

(en hoewel 'sommigen' Mechelaars al eens menen te moeten betitelen als 'zageventen' en 'conservatievelingen' als wij ons wat kritisch uitlaten over één of ander 'iets':  We zijn best 'positief-opbouwend-kritisch'.  En goeie dingen dienen LOF toegezwaaid!  daarom heb ik gestemd op deze website van onze stad!).

Ik hoop dat nog andere bloggers die deze mening ook zijn toegedaan, dit ook zullen doen.

Ik kan in deze volledig akkoord gaan met Peter, die nieuwe webstek van de Stad Mechelen is erg goed ... overzichtelijk, duidelijk, handig... en erg gebruiksvriendelijk.

Nog steeds, en nooit fan van  een bepaald ding dat ook op die webstek prijkt,  en ondanks 'Beleef Mechelen'.. .. zeg ik volmondig: "Ja, STEMMEN MAAR!".

Wat mij betreft: het is volbracht!

Zopas bereikt me het volgende bericht:

Nog geen dag na de Clickx-nomatie voor beste website van het jaar, is www.mechelen.be alweer genomineerd.  Dit keer is de stadswebsite genomineerd voor de prestigieuze Agoria e-gov Award, een prijd die uitgaat van Technologiefederatie Agoria.  Dez award wordt uitgereikt aan overheidsdiensten uit alle beleidsdomeinen en beleidsniveaus die unieke e-gov-projecten hebben uitgewerkt en gerealiseerd.  In totaal werden er 15 ICT-projecten geselecteerd die meestrijden in vijf categorieën.

De jury toetste het Mechelse project 'Stadsportaal en CMS' op een aantal strenge evaluatie-en selectiecritera en nomineerde Mechelen in de categorie 'gebruiksvriendelijkheid'.  Mechelne neemt het in die categorie op tegen de stad Genk en Louvain-la-Neuve.  Een professionele jury bepaalt welke van de genomineerde uiteindelijk één van de gegeerde awards naar huis mag nemen.

De awards 2010 worden uitgereikt tijdens een gala-avond op donderdag 2 december.

Ik heb erop gestemd. Dubbel en dik verdiend!

Ik heb er toch een dubbel gevoel bij...

Noem me een azijnpisser maar zo goed vind ik die website niet. Akkoord, het is al duizenden malen beter dan vroeger, het is dan ook 2010, dus dat is eigenlijk niet meer dan logisch... Telkens ik de site bezoek is er toch iets dat me stoort en dat eigenlijk door goed onderhoud snel zou kunnen opgelost worden...

Neem nu de pagina "Wek de sint"
http://www.mechelen.be/press/1745/wek-de-sint.html

Hier hebben ze een .jpeg opgezet van maar liefst 4724 op 4448 pixels, tegenwoordig worden de schermen groter en groter maar een scherm dat zo'n afbeelding volledig kan laten zien ben ik nog niet tegengekomen :-)
Ik ga eens een mailtje naar de webmaster sturen en zien wat dat geeft...

Anywho, ik ga er toch op stemmen, ook al vind ik ze niet zo goed, het is waarschijnlijk de beste van het land...

@peter

Opgelet met het gebruik van die affiche, Peter.
Er staat nog 'www.mechelen[PUNT]blogt.be' op.
Misschien eens aanpassen en de affiche een nieuw leven geven? Ik vind ze immers meer dan geslaagd.

@ TommyG

Mechelen.be is een CMS. Dat wil zeggen dat ons stadspersoneel daar zelf dingen aan kan toevoegen (én dat ook doet). Zwak punt bij zo'n CMS, hoe gebruiksbriendelijk ook, is dat wie ermee werkt toch een klein beetje kaas moet gegeten hebben van publiceren op het web. Dus van omgaan met beeldmateriaal, het schikken van tekst... Anders krijg je inderdaad dingen zoals die waaraan jij je ergert.

Misschien dat de nieuwe communicatiecel, die in de steigers staat, daar een oplossing voor heeft? Een checklist webcommunicatie voor het personeel bijvoorbeeld.

@LFys, het concrete voorbeeld dat Tommy aanhaalt valt wel op te lossen door de webmaster hoor.

Op MechelenBlogt - om nu een voorbeeld te nemen - worden alle afbeeldingen automatisch geschaald :-)

Maar er zijn natuurlijk ook nog andere problemen op te lossen, zowel hier als op mechelen.be :-)

Bedankt iedereen! :)

Ook aan Lfys voor de deskundige uitleg over het CMS. Het klopt dat er een heleboel gebruikers zijn die inhoud en foto's online kunnen plaatsen. Ondanks een controlesysteem sluipt er soms nog een foutje in maar dat proberen we dan zo snel mogelijk op te lossen. De aangehaalde pagina werd in elk geval gecorrigeerd.

Blijven stemmen dus! Naast 'Mechelen.be' in de categorie 'Steden en gemeentes' is trouwens ook kvmechelen.be genomineerd in de categorie 'Voetbal'.