De Sint wordt zaterdag gewekt!

met categorie:  

    

(foto's: Jan Smets)

Vorig jaar kreeg het Sinterklaasgebeuren in onze stad een ander tintje.  En wat voor één!  De Sint kwam niet zoals de jaren voordien aan op een boot op de Dijle - maar... hij kreeg een vaste verblijfplaats in onze Kinderstad.  In de Sint-Romboutstoren werd voor de Heilige man uit Spanje een hemelbed opgesteld! 

Ook dit jaar wordt op dit toffe idee verder geborduurd.  Sint en Pieten slapen wéér in de toren.  De kinderen konden al eens binnengluren...  En zaterdag zal de Sint gewekt worden.  Alle Mechelse kinderen worden hiervoor uitgenodigd op het plein van het Cultuurcentrum in de Minderbroedersgang.

                                                       

 

Om 11 uur worden ze allemaal verwacht.  En met een 'gouden trompet' moet het wekken lukken...    We zullen de wakker geworden Sint  hoog op een balkon kunnen bewonderen, waarna de Pieten in rappel van de toren zullen afdalen.  En da's best spectaculair.

 

Even voor elven zullen de burgemeester en schepenen de hoge gast verwelkomen op het podium op het plein.  Op het middaguur start dan het feestelijke programma.

Ook dit jaar werd er een zo divers mogelijk keuzeprogramma samengesteld.  Zo kan elk gezin zelf beslissen hoe ze hun dag willen invullen.  Voor het samenstellen van dit programma werd opnieuw samengewerkt met de handel en horeca en met de partners van Mechelen Kinderstad.  Dit jaar zijn er een aantal nieuwe partners zoals Technopolis, waardoor het activiteitenaanbod nog uitgebreid kon worden.

- PRSC De Nekker voorziet doorlopend een kinderdorp op de binnenkoer van het stadhuis met een ballenbad, een schminkstand, een springkasteel en een knutselactiviteit.

-Technopolis speelt twee maal hun tradionele wetenschapshow, die voor de gelegenheid is aangespast aan het Sinterklaasthema.  Via experimenten leren kinderen hoe ze zwarte piet kunnen doen schrikken en hoe ze de aandacht van de Sint kunnen trekken.

-het Cultuurcentrum plant een inpakfestijn voor kinderen en hun ouders.

-Circusschool Circolito leert kinderen in een echte pietenschool alles over acrobatie, dialolo en lopen op daken.  Bovendien brengen ze twee maal een show.

-In boekhandel De Zondvloed kan je feesten en smullen tijdens een leesfeest.  Met een pannenkoek in de hand ontdek je doeboeken en hoor je Sinterklaasliedjes op de achterkgron.

-In boekhandel Salvator kan je de voorstelling 'Sinterklaasliedjes-en verhalen' van Marijke Umans bekijken...

-In theewinkel Simon Lévelt in de Guldenstraat kunnen kinderen de hele namiddag échte Sinterklaasthee proeven!

-Wereldwinkel Mechelen richt een chocobar in!

-het Speelgoedmuseum voorziet leuke inkleurtekeningen.

-de Stad Mechelen geeft kinderen de kans om een mooie foto te laten maken met de Sint op de fototroon.  Bovendien wordt een picknickzone voor gezinnen ingericht en kan je meedoen aan een kook-en knutselfeest...

 

Om 16 uur start de slotshow: 'Paniek in de Sintfabriek' in het Cultuurcentrum.

 

Je ziet: het wordt zaterdag gezellig in onze stad.  En...niet alleen de jongsten onder ons zullen er van genieten.  Al wie nog jong van hart is zal het een hartverwarmend gebeuren vinden!  Daar ben ik van overtuigd!

 

NB: alle kinderen kunnen nog tot en met 3 december hun brief aan de Heilige Man posten in een Sintbrievenbus die staat opgesteld in het portaal van de kathedraal.  Alle kinderen krijgen antwoord!

Na Sinte-Mette is Sinterklaas in onze stad!  De kinderpret kan niet op...

En niet te vergeten, de kinderen kunnen ook hun schoen afgeven aan het onthaal van de Sint Romboutstoren. Zaterdag kunnen ze die dan gaan afhalen in het stadhuis, gevuld met lekkers natuurlijk.

Ik ben zaterdag met mijn zoon eens in de toren gaan kijken. De verwachtingen waren hoog. Maar mijn zoon vond er eigenlijk niet zo heel veel aan... Maar één piet aanwezig en die hield zich vooral bezig met de iets grotere kinderen en de kinderen die tussen de mensen durfden wringen om vooraan te staan, mijn zoon is nogal verlegen dus die kwam niet aan de bak... Er staan daar een paar bedden voor de pieten en op het tweede verdiep dat van de Sint...
Voor 5€ vond ik dat toch wat tegenvallen, maar dat weten we dan voor volgend jaar.

De activiteiten deze zaterdag zien er daarentegen wel leuk uit, ik hoop dat mijn zoontje zich zal amuseren.

@ TommyG.

                       Laat ons hopen dat alle kinderen zich zullen amuseren, tenminste die,  waarvan de ouders er nog in geloven. En 5 euro, ja koken kost geld. 

Ik zag vandaag in mijn buurt al de jaarlijkse traditione kerstboom staan, geplaatst door de staddiensten.
Gelukkig nog niet versierd, anders zat ik helemaal al op mijn paard (sorry vr de woordspeling haha).

Ik ben zelf niet opgegroeid met Sinte Mette, en blij dat de traditie van Sinterklaas ook in ere wordt gehouden, maar de spelregels zijn toch zo, dat pas NA Sinterklaas het kerstgebeuren mag beginnen?
Vind het wel een beetje teleurstellend, maar ik laat nog anderhalve week die kerstboom uit mijn vizier, en ga genieten van de Sinterklaas-spanning ;o)

Klopt volledig Hana, eerst de Sint, dan Kerst...

Ze zijn ook al begonnen met de kersverlichting op te hangen enzo... Waarschijnlijk willen ze 8 december alles direkt aanzetten en geen tijd verspillen. 

Misschien maar beter zo... Onze stadsdiensten kennende, als ze dan op 8/12 de lichtjes nog moeten hangen en de boom zetten zou het wel eens kunenn dat het tegen nieuwjaar nog niet klaar is :-)

En Zoef, de Paashaas, staat ook al te dringen :-)

Gisteren door Brussel gereden, Gentsesteenweg, Kortrijkstraat enz. Niets meer te zien van al die drukte. Gene Sinte Mette, gene Sint Niklaas, gene kerst of pasen. Alles dada. 

Een kinderschoen is gauw gevuld Tommy, ik geef ze alvast mijn laarzen mee, misschien trapt de goede heilige man er wel in.

In ieder geval mijn bloeikes zullen er zijn om 11:00 om zoveel mogelijk lawaai te maken in de hoop dat de sint ervan wakker wordt.