After-party-en met Stijn Meuris

Stijn Meuris

 

20/10/2010 een symbolische datum zoals Brendan Burny mij vertelde. Ik had het zelf nog niet opgemerkt. 20 jaar geleden startte hij Noordkaap, 10 jaar geleden stond hij aan de wieg van Monza. En in 2010 doet hij het onder zijn naam : Meuris.

 

Op de planken van de Stadsschouwburg te Mechelen bracht hij in zijn gekende energieke stijl het beste van zichzelf. Hij startte zijn optreden met een mooie versie van “Het Komt Voor In De Beste Families” waarna we in een sneltreinvaart o.a. “Panamarenko”, “Een Heel Klein Beetje Oorlog”, “Programma 96” te verwerken kregen. Tijd voor een korte pauze na dit geweld.

 

Stijn Meuris

 

Het tweede deel ging van start met een hilarisch filmpje over een liedje dat ging over een kanariepietje. De hele zaal ging aan het lachen. Stijn Meuris beantwoordde het lachsalvo met “Ik Hou Van U”. We kregen nog een herwerkte versie van “Arme Joe” bovenop. “Druk In Leuven”, “Dood Aan Alle Meisjes” en “Gigant” mochten natuurlijk niet ontbreken.

 

Stijn Meuris

 

En zo kwamen we aan het einde van zijn optreden. Als bisnummer kregen we nog “Wat Een Fijne Dag / Het Zou Niet Mogen Zijn”. Het publiek had er duidelijk van genoten. Als klap op de vuurpijl, kwam de man in de foyer van de Stadsschouwburg nog een paar plaatjes draaien en zo kregen we er nog een kleine after-party cadeau.

Stijn Meuris

Playlist :

 1. Het Komt Voor In De Beste Families
 2. Ramsj
 3. Panamarenko
 4. Een Heel Klein Beetje Oorlog
 5. Programma 96
 6. Alles Half
 7. Satelliet Suzy
 8. Als Techniek Faalt
-- Pauze --
 9. Ik Hou Van U
10. Arme Joe
11. Hoopvol
12. Soms Schrik
13. Conquistadores
14. Druk In Leuven
15. Dood Aan Alle Meisjes
16. Gigant
17. Van God Los
-- Bis --
18. Wat Een Fijne Dag / Het Zou Niet Mogen Zijn

Mooie concertfoto's Bart!  (maar dat zijn we van jou wel gewend...)

Een goede setlist... Maar ik verkiest de Noordkaap-  en Monza-uitvoeringen.... de Mayonaise van Meuris' recyclage-project pakt zo niet bij mij......

Wel cool dat ie nog DJ gespeeld heeft nadien zeg!! ;-)

Leuk verslagje en weerom prima foto's, Bart.

@Markec : ik blijf ook fan van de vorige versies van zijn nummers. Wat hij nu met zijn nummers heeft uitgespookt, kan mij zelden bekoren.

@ Markec en Bart_S: bij mij is het net andersom: vroeger vond ik Noordkaap wel leuke nummers hebben, maar de uitvoering was zo slapjes. Met Monza kwam er dan artistiekerigheid bij. Meuris laat de nummers pas nu goed klinken.

Ieder zijn mening zeker.

 

PS ik zat in rij I.