Adriaan Van den Hoofs 'Doortocht' in Mechelen: In the night!

Donderdag 28 en vrijdag 29 oktober was het gelach uit de comfortabele zitjes van de Mechelse Stadsschouwburg luid en veelvuldig. De reden? Adriaan Van den Hoof en zijn 'Doortocht' die nu ook door Mechelen raasde!

Over rubberen kiekens, kippenvel en hoe dat op te wekken, memorabele educatieve verantwoorde schoolreisjes, The A-team, cassetebandjes, Cluedo, Trouwfeesten en hoe aldaar een meisje te versieren of nog hoe iedereen wel een 'Nonkel Kris' heeft, die vragen om DJ te zijn en vooral je eigen ding te doen, maar wel groep a, b, c, d, e, f, ... en z zeker te draaien, en Ad's zoete wraak daar.... op vakantie met de Jetta.. en... de vakantiefoto's van Ad...  

En alles sterk gekruid met.. The Eighties... In the night! Of hoe vele popsongs beter zouden klinken als er... "in the night" achterkwam...

Waarom vliegen met de Franse R spreken, Shakespeare's Othello uitgevoerd met A-Team en Batman-action figures...  En "Kippenvel, hoe zou dat bij de ... kippen zijn?".

Adriaan Van den Hoof raasde aan een hels tempo en moest niet veel moeite doen om herkenbare situaties aan te halen, en de zaal aan het lachen te krijgen. En je moest heus niet een kind van/in de jaren '80 zijn om te volgen, maar het hielp. En zo konden ondergetekende en andere leeftijdsgenoten van Van den Hoof heel wat herkenbare situaties ontdekken maar wij niet alleen hoor....

Van den Hoofs doortocht bracht heel wat herkenbare thema's aan en slaagde er moeiteloos in om iedereen aan het lachen te krijgen. Niet echt gezocht, niet hoogdravend, ook niet plat. Wel gewoon goede humor. En zelfs die moppen van 'Nonkel Kris' deden het...

't was ferm!

 

Het was een heel geslaagde avond.  Ik genoot er van.  Normaal gezien heb ik het persoonlijk niet steeds zo begrepen op standup-comedians, maar Adriaan brengt de humor die ik kan waarderen.

Het kwam evenwel een tikkeltje stroef op gang - maar na een poosje geraakte 'de machine' toch gesmeerd.  Zelfs een technisch mankementje als het uitvallen van zijn micro, wist Van Hoof perfect op te vangen.

Heel leuke items zaten er in het programma.  Hij was goddelijk als dj, en de beschrijving van de 'receptie' was hilarisch.  Ook het tijdsbeeld dat hij ophaalde met de 'casetterecorder' en dergelijke was schitterend...

Soms waren de gags iets of wat té herkenbaar. De 'ollander' op de Franse camping: waar hoorde ik dat nog?   De schoonzoon die met enige zenuwachtigheid voor de eerste keer bij zijn schoonfamilie gaat eten, heb ik al wel in ontelbare versies 'gezien'.  Leuk, maar weinig verrassend.

Het einde was wél origineel, maar toch een beetje vergezocht naar mijn smaak.

Maar goed, dit is wat detaildritiek.  Van den  Hoof brengt een verzorgd programma dat heel genietbaar is.  En hij bewijst dat je niet platvloers hoeft te zijn om succes te oogsten.

Bravo.

Leuk verslag; ik apprecieer die mens zijn humor ook ten zeerste.

Volgens mij is het wel Van *den* Hoof; heb het artikel ook in die zin aangepast.

@Jan: bedankt voor de terechte aanvullingen!

@Floris: helemaal akkoord en inderdaad. bedankt voor de verbeteringen! Het was al erg laat toen ik het artikel schreef, vermits ik daags daarna vertrok naar London tot vanmorgen om Alice Cooper wou zien, en ik toch nog dat verslag online wou hebben, heeft het nachtwerk de foutjes wellicht veroorzaakt !

Ik vond het geweldig!

Complexeloze humor, zonder "erover" te gaan, eens hartelijk kunnen lachen, zalig!

Free the bee!

 het was inderdaad fantastisch!