Wie niet UiT is, is gezien, leve het feest!

Vrijetijdsbeurs en feestelijke opening cultuurseizoen

 

Morgen, zaterdag 18 september, is het d-day voor de Mechelse culturele en socio-culturele verenigingen, UiT in Mechelen én Cultuurcentrum Mechelen. Vanaf 11 uur trappen zij het culturele seizoen opgang. Op en rond het cultuurcentrum kun je tot 17 uur de hele dag terecht voor een stevige portie cultuur voor jong en oud. 's Avonds wordt er gefeest met William White, Ruben Block (Triggerfinger), Vive La Fète! en Moonshack.

Op UiTkijker, de vrijetijdsbeurs van UiT in Mechelen, presenteren de verschillende Mechelse (socio-) culturele verenigingen zich. Loop zeker langs de vele infostands en maak kennis met het gevarieerde cultuur- en vrijetijdsaanbod.

De vrijetijdsmarkt van UiT snijdt net als vorig jaar dwars door het Cultuurcentrum.

Op het podium van het Cultuurplein zorgen Jazzzolder, beiaardier Eddy Mariën, Harmonie Korile, het Firmament (poppenspel), dansstudio’s Marlynes en Mundo Masala voor de optredens. De internationale skateboardfotografen Eric Antoine en Jelle Keppens stellen 30 vierkante beelden ten toon die, in deze hoogdagen van de digitale fotografie, op analoge wijze werden gemaakt met hun Hasselblad.

Om 18.30 zorgt de in Barbados geboren Zwitserse variant van Jack Johnson, William White voor een mix van reggae, funk, soul en folk op het Cultuurplein.

En ’s avonds is het feest, leve het feest!
Vanaf 20.30 uur gaat het avondprogramma van start. Net zoals vorig jaar, met ondermeer de memorabele doortocht van Postman en Krakow, wordt het een goedgevulde en gevarieerde avond. Met vetkuifvuile rock ’n roll met Triggerfingers Ruben Block die ook solo stevig van jetje zal geven. Daarna is het tijd voor de neo-new wave, electropop en eurobeat van Vive la Fête!. Je bent er voor of niet, maar: ambiance verzekerd - alors, on dance!

Met de tropische, zwoele Caraïbische klanken van Sofrito Soundsystem en Moonshack wordt dan de nacht ingezet...

Tot morgen?

Meer info:
UiTkijker (http://www.uitinmechelen.be/UiTkijker2010_banner)
Info Seizoensstart (http://www.cultuurcentrummechelen.be/podium/2010-2011/seizoenstart)

Ik zal er zeker zijn.

Misschien loop ik even rond de middag langs - voordat ik ga werken...  Ik zie nog wel.  Het ziet er alleszins veelbelovend uit.

Een impressie uit 2009...

Foto's Gimycko

Ik heb nog een kaartje op overschot ... je kan altijd mailen naar axlh9"apestaartje"hotmail.com

Leuk om gisteren zoveel bloggers daar te zien!

De 'UiTkijker' beleefde ik grotendeels als deelnemer/standhouder, maar ik kon toch ook een kijkje gaan nemen bij de andere standhouders, een lekker taartje eten bij Savarin, ... van de vele toffe optredens genieten, met wat mij betreft uitschieters 'Les Amis de Louis' en 'in de overgang naar de seizoensopening van CC'...  'William White'...

... en 's avonds maakte ik, nu volledig als 'toeschouwer' - en verslaggever voor Mechelen Blogt natuurlijk - later meer - de feestelijke seizoensstart mee van Cultuurcentrum Mechelen.

Cultuur gesnoven, toffe babbels gehad, veel leuke mensen ontmoet, waaronder inderdaad ook best veel bekende bloggers... 

Ja, 't was tof!!