Vijfjarige blaast evenveel kaarsjes uit en trakteert met taart!

En van de taart waarop die kaarsjes al dan niet staan, kun je mééproeven. Jawel! De vijfjarige trakteert met taart tijdens ‘Bloggers Unplugged V’. Een vijfde blogmeeting, om het vijfjarige Mechelen Blogt te vieren.

De (terechte) vraag “wanneer is er nog eens een blogmeeting” hoeft dus niet meer gesteld. Op zaterdag 25 september komen we samen vanaf 15 uur bij Taverne Amitié, en smullen we van de verjaardagstaart.

De jarige trakteert!

We houden het niet bij taart eten alleen natuurlijk, nee we zullen ook, samen met  een  gids van 'MechelenBinnenstebuiten' de bekende paden verlaten en  bezoeken Onbekend Mechels Erfgoed van wereldkaliber.. Ja! Klinkt interessant ? Zeker inschrijven dan...

En ’s avonds?
Wel, voor de bloggers die dat wensen, trekken we tegen 19 uur naar ‘De Hete Patat’, waar we ook al aten met het derde blogtreffen. Specialiteit van "De Hete Patat" is nog steeds: Kumpir: aardappels in de schil, opgediend met een fris slaatje. We stellen dan ook voor om voor die Kumpir te gaan! 

Je kunt kiezen uit volgende vier[*]  Kumpirgerechten:

Kumpir "special"
Vegetarisch: gevuld met groenten, met roomsaus ( € 9,00)

Kumpir "kip special"
Gevuld met groenten en kip, room of tomatensaus (€ 12,00)

Kumpir "chef"
Gevuld met groenten en lamsvlees, room of tomatensaus (€13,00)

Kumpir "scampi"
Gevuld met groenten en scampi, room of tomatensaus (€ 17,00)

[ *om praktische redenen - een en ander dient klaargemaakt voor een wellicht grote groep - is de keuze beperkt tot vier van de negen Kumpirgerechten - met dank voor je begrip!]
 

Vier je met ons mee?
Ja? Goed! Stuur dan aub voor 20 september een mailtje naar markec@telenet.be en laat ook weten of je deelneemt, met hoeveel personen, en of  je aan de maaltijd deelneemt ja dan neen en zo ja wat je Kumpirkeuze is.

Bv. Jan Janssens + echgenote, 1 Kumpir Chef, 1 Kumpir Scampi

 

** CHECK  DEZE POST REGELMATIG - INFO WORDT NOG GEACTUALISEERD ! **

We kijken er naar uit om de vijfde verjaardag van Mechelen Blogt samen met jou te vieren, graag dus tot 25 september!

Inschriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiven !!!   ;-)

Mechelenblogt bestaat maar één keer vijf jaar8    tenzij je perse wil wachten tot onze tiende verjaardag natuurlijk...    ;-)

Dat is heel goed nieuws, ik zal er zeker bijzijn.

Ik had al gereageerd op Facebook, maar mijn reactie is blijkbaar niet verschenen. :-(

Veel plezier tijdens het blogtreffen

 Hoy de manne,daar zou ik ook geraken met men looprekje maar op 21 september gaan we in herstel verlof tot 5 october.Dat valt weer tegen ,dejeu.....

Wenst gans de bende maar ne gelukkige vanwege mij en ons Gusta. Volgende verjaardag hoop ik er ZEKER bij te zijn.

Groetjes

 

Ik kom zeker af, bij deze dus de inschrijving,

Ja, we zullen (ONDER VOORBEHOUD) ook de bekende paden verlaten en mee op zoek gaan naar onbekend erfgoed... Klinkt mysterieus? Ja, misschien wel...  maar meer info volgt!

:-) Stuur nog een mail naar Markec, Jokke. Taart voor iedereen !

ik kom ook. Alleen of met twee, dat lees je later ook op deze blog, blijven lezen dus :-)

Zo, de Kumpirkeuzes werden toegevoegd....
Vanaf NU (dus een dagje vroeger dan ik eerst had gemeld) kun je inschrijven!!!

Voor zij die niet konden wachten en reeds inschreven: laat me nog weten OF je mee-eet 's avonds en zo ja wat dan je keuze is !

---> markec@telenet.be

Ik zal er helaas niet bij zijn maar ik wens jullie veel plezier.

 @ markec

Die aardappelgerechten die je in "De Hete Patat" kan bekomen zijn volgens mij niet de juiste benaming van die aardappelschotels. Mijn Waalse collega's hadden het steeds over "des crompirs". In een Yougslavische film die ik ooit zag waren een paar dames aardappelen aan het schillen en ze hadden het steeds over "crompirs". Walen en Yougoslaven aten zijn het dus eens over de uitspraak en schrijfwijze van onze patatten. 

Waar heeft de uitbater van "De Hete Patat" de juiste benaming voor zijn aardappelschotels gevonden. Niet dat het veel verschil uitmaakt als zijn bereidingen smaakvol worden opgediend.

Dus: Waar heeft hij de naam Kumpir vandaan? Kan jij ons helpen in deze queeste markec of moet ik de uitbater zelf om uitleg vragen. Jij kent de man misschien beter.

@ Jef:  'Kumpir' is een Turks woord voor deze gevulde aardappelen.  Dus,  'onze Ali' heeft het wel degelijk uit zijn thuisland gehaald...

Verdorie, ik kan er niet bij zijn. Ik ben nochtans dol op taart. In ieder geval een fijne verjaardag en nog vele jaren (zoals ze dat zeggen).

datum is ongelukkig gekozen. Place to be op 25 september is de omgeving van de Caputsteenstraat. Caputfieste 2010 met reuze rommelmarkt, muziek, buurtsport, fietsgraveren, kleuterdans, workshops voor de jeugd, springkastelen, poppenkast, eet- en drankstanden, en last but not least verkoop van kunstwerken vanuit het project "Kunst en muziek met buren" met ondersteuning van de vzw Arm-Band ten voordele van de vzw Oikonde. Iedereen, met of zonder taart, welkom op en rond de campus Lyceum :-)

@Anne en Filip: Jammer, we zullen in jullie plaats een stukje taart eten en aan jullie denken! ;-)

@Jef: Jan (en dus ook ALI) heeft het bij het rechte eind!

Totzover nog maar vier inschrijvingen, al zie ik mensen op de Blog en of Facebook wel melden 'ik kom' en dat zijn niet enkel die vier die reeds mailden hoor... maar... denk eraan: om je in te schrijven mail je naar markec@telenet.be - doén, ik bijt niet ;-)  En 't is voor mij iets makkelijker ;-)

Maar je hebt nog tijd.... Tot 20 september nog...

@Freddy: 'ongelukkig'... tja, het zal altijd wel voor iemand 'slecht' uitkomen of met iets samenvallen spijtig genoeg: het lot van onze fijne stad waar altijd wel wat te doen is... 
Maar.. 
kan een en ander niet gecombineerd worden? Eerst naar Caputfieste en dan tegen 15 uur naar de meeting afzakken?

"Fieste" betekent natuurlijk ook dat er vrijwilligers nodig zijn die de handen uit de mouwen steken. Ik ben één van die goei zielen die dan nadien ook nog moeten helpen opruimen :-)

Dus helaas voor de meeting maar alle bloggers zijn natuurlijk wel welkom op dit reuze buurtfeest en kunnen zich daar in de vroege namiddag al te goed doen aan lekkere pannenkoeken en dergelijke. Het resterende gaatje vullen ze dan wel met taart op de blogmeeting :-))

...In Mechelen is nu toch echt niks te doen, zekers !...

;-)

Ondertussen al een aantal inschrijvingen ontvangen ;-))

Mag ik er jullie wel op attent maken om aub niet te vergeten te melden of je ja dan neen mee-eet 's avonds, en zo ja welke Kumpir je kiest...

"de firma" dankt je ;-)))

Markec, ik heb je ook een mail gestuurd, ik zal aan het volledige programma deelnemen. Voor wie de kumpir nog niet kent daar, ik heb er met de vorige blogmeeting (en ook een aantal keer erna met vrienden) de "special" (vegetarisch) gegeten, en die is overheerlijk!

Niet deelnemend.

Zover ontving ik al inschrijvingen - via de enige weg: markec@telenet.be van Jokke Oep Zen Blokke (en echtgenote), Jans, Peter Meuris, Garda, Hanna en MarkT ...

Van Jokke, Peter en Jans moet ik nog wel weten OF en wat ze eten....

Er kan nog steeds ingeschreven worden!! Doe het aub tijdig! (voor 20 september dus).
;-)

Mia en ik doen ook mee Marc, alleen nog even het menu bepalen :-)

Tof, dat jullie ook weer van de partij zijn, Roger!!  ;-)

Als jullie eruit zijn, mail dan naar markec@telenet.be he, Roger!
 

Het gaat nog leuk worden, want speciaal voor de aanwezigen ...

...  zullen we de bekende paden verlaten en  bezoeken Onbekend Mechels Erfgoed van wereldkaliber.

Dat ziet er interessant uit....ik ben benieuwd.

Er kan nog steeds ingeschreven worden!! Nog tot 20 september.... Wacht niet te lang! ;-)

DOEN mensen!  Mechelenblogt bestaat maar één keer vijf jaar!

;-)

Het wordt een gezellige bedoening.  Alle bloggers die dus zin hebben, moeten NU inschrijven!  

Wij zitten die dag op een familiefeest in Henri Chapelle en kunnen helaas niet van de partij zijn.

Hopelijk moeten we geen 5 jaar wachten om iedereen nog eens terug te zien.

Ik vrees dat ik er niet bij kan zijn. Als het toch lukt pik ik wel ergens aan.

" O ZAPFT IS ".

Het feest kan beginnen. Ik hoop dat de pinten, de pinten, groot genoeg zijn.