Jazz in Mechelen

met categorie:  

JazzAthome

Nadat op zaterdag het cultuurseizoen plechtig op gang geschoten was, keken we uit naar zondag. In Mechelen was er weer veel te doen: autoloze zondag met zeepkistenrace, businesstriatlon en natuurlijk niet te vergeten JazzAtHome.

In huiskamers verspreid over Mechelen kon je gaan genieten van jazz-optredens. Ikzelf liep toen rond op de Grote Markt bij de zeepkistenrace en ging ook een kijkje nemen in de open sleuven. Maar ’s avonds stond ik, of beter gezegd, zat ik geduldig op het trapje aan het podium in de Stadsschouwburg te wachten op die eerste groep. Voor de eerste groep het podium op mocht, werden nog even alle broodnodige sponsors bedankt en werd er nog even vlug reclame gemaakt voor het boekje “Jazz In Mechelen” dat tijdens de pauze te verkrijgen was.

JazzAthome

En die eerste groep kon mij zeker bekoren. Shantaram, (wat 'vrije man' betekent in het Hindi) is een Luiks quartet met op het programma eclectische composities en traditionele muziek uit de Balkan, overgoten met een eigen Shantaramsausje.. Hun nummers klonken gezellig in de oren. Het aanwezige publiek genoot ervan. Het kwartet was aangevuld met 2 gasten en zo stonde ze dus met z’n zessen op het podium : Jean-François Foliez(klarinet, saxofoon), Joachim Ianello(viool), Martin Mérau(vibrafoon), Pierre Gréco(contrabas), Pirly Zurstrassen(piano) en Wouter Roggemans(drums).

JazzAtHome

Tijdens de pauze dan maar snel het boekje “Jazz In Mechelen” gekocht (ik moet er nog steeds aan beginnen). Iets zegt mij dat er nog veel ruimte is voor veel meer boekjes in deze reeks. De tweede top-act die in de Stadsschouwburg mocht aantreden, was het Robin Verheyen Trio.

Robin Verheyen, geboren in 1983, woont en werkt nu in New York. Samen met Dré Pallemaerts (drums) en Nicolas Thys (bas) brachten zij moderne jazz. Robin beweegt wat houterig over het podium maar zijn saxofoon-spel is dat allerminst. De drie heren amuseerden zich op het podium en brachten prachtige nummers. Een aantal mensen konden niet wachten tot het einde om toch al naar huis te gaan, maar ik kijk toch al uit naar volgend jaar voor een nieuwe editie van JazzAtHome.

JazzAtHome

JazzAtHome

Mooi om hier de spotlights op te zetten Bart!

 Inderdaad jammer dat veel mensen Robin Verheyen blijkbaar niet te pruimen vonden.  Aan hem (en zijn twee companen) lag het in alle geval niet.  Toch allemaal maar eens op zoek gaan naar de cd's 'Painting Space' en 'Starbound'.

en tussen de concerten 1 en 2  in ('s namiddags) klonken ook jazzy deuntjes vanuit de beiaard - gewoon gezellig om langs de Melaan buiten te zitten

Inderdaad ! De beiaardier doet tegenwoordig mee ... Jazzcity !

 Robin Verheyen was gewoon subliem ! Dit was echt de kroon op deze fantastische jazzdag !!