En toen was er taart...

met categorie:  

(foto's: Jan Smets)

Er was taart, en er was een rondleiding in werelderfgoed...  Er was zon en regen..., er was cava en er was een 'hete patat'...  Het waren de ingrediënten van een geslaagde Mechelenblogtmeeting.  Niet zomaar een meetup, maar een feestje voor onze vijfde verjaardag...

  

Thomas Vandenbroeck, zeventienjarige leerling bakkerij in ColomaPlus had het beste van zichzelf gegeven!  Terecht poseert hij fier naast de schitterende taart die hij voor deze gelegenheid had gebakken.  En ze oogde niet alleen erg mooi - ze was ook heel lekker!

    

De foto's spreken voor zichzelf: beter als met taart en cava in l'Amitié op de Grote Markt, kon deze dag niet starten!

      

     

     

 

Nadat we de feesttaart achter de kiezen hadden, kregen we de verrassing van de dag!  Want...we konden kennis maken met een gebouw waarin nog maar weinig Mechelaars ooit een blik konden werpen: ons belfort.  Peter gidste ons door dit stukje erfgoed.  Wat zeg ik: werelderfgoed!!

 

Ik wil hier niet te ver ingaan op dit bezoek - dit is een aparte topic waard.  En deze post wil niet meer dan een pretentieloos fotoverslag zijn van deze verjaardags-meeting...

    

    

Ik hoop dat de beelden voor zich spreken...  Het bezoek aan ons belfort was zeker 'de kers op de taart'!

    

Sméagol
Sméagol was er ook (foto: Markec)

   

En hierna schoven we de voeten onder tafeli n 'de Hete Patat'.  En wie dit gezellige restaurant kent, weet dat je hier nooit bedrogen buitengaat.

Het was een fijne dag.  Mechelenblogt maakte er een tof verjaardagsfeestje van.  En nu?  Op weg naar de volgende vijf jaar...

 

Leuk verslag van een heel tof verjaardagsfeest. Het was een fijne gezellige dag en de verrassing was absoluut zeer apart,  Peter heeft dat uitstekend gedaan. Nu gaan we verder naar de volgende  blogmeeting!

Bedankt voor dit mooie (foto-)verslag, Jan !!!
Het was een heel erg fijne dag en zoals altijd hadden  de afwezigen ongelijk !

Alles was tot in de puntjes verzorgd en we hebben ons er tevens van kunnen vergewissen dat Peter een zeer begenadigde gids is.  Nog van dat !

Het was een zeer geslaagde middag en avond. Bedankt aan de organisatoren, en aan de rest van het gezelschap! En bedankt voor de leuke foto's hier.

Allemaal bedankt voor het fijne gezelschap en de lovende woordjes. Op naar de volgende Jubile van MBlogt.

Speciale dank ook aan iedereen die dit mogelijk maakte !

Peter,

Een zéér geslaagde rondleiding in ons Mechels Belfort. De afwezigen hadden ongelijk.

Nog van dat.

Ik was toch in Mechelen, want ons weekendje Maastricht viel in het water wegens een operatie van een vriend-deelnemer (gelukkig niet erg). Maar ik heb  geprofiteerd  van dit gidsvrije weekend om eens te gaan shoppen met de madam. Maar 't zag er erg leuk uit. Van harte proficiat jongens en die wandeling door Peter zal wel dik in orde geweest zijn, afgaande op de foto's.

Op naar de volgende 5 jaar?

Terwijl de bloggers zaten te belforten zat ik op het Scattered-Stone-Festival in Mechelen.  Bij de inwoners van de wijk beter gekend als de Caput-Steen-Fieste.

Het was er leuk, gesellug en knus.

Foto's Gimycko

Ik  zoek vertalers om onze schoolcredo te vertalen "oeps zen Mechels "

Kunnen jullie helpen ?

 

Marc

Jaja, wrijf het er maar eens goed in wat ik allemaal gemist heb :-(
 
Het zag er echt weer gezellig uit en de volgende keer ben ik zeker weer van de partij.

Blijkbaar was het weer heel leuk. Ik troost me met het idee dat aan zee de zon scheen en in Mechelen blijkbaar niet.:-)

Lekkere taart met cava, een zeer interessante rondleiding en een toffe afsluiter in de hete kumpir. Goed georganiseerd, goed genoten

Wanneer wordt het belfort opengesteld voor vrije bezoeken? Klim binnen in Middeleeuws Mechelen; Brusselpoort, Belfort en Romboutstoren... klinkt aanlokkelijk!

Inderdaad, met dat belfort moet veel meer mogelijk zijn dan nu het geval is...  Schitterende binnenruimte in één van de oudste bouwwerken van een stad...

Proefballonnetje oplaten misschien?  ;-)

Idd Stefan, de Brusselpoort is heel interessant.  Ik spreek me niet uit over de zwaar verminkte buitenzijde (kant Hoogstraat), maar het interieur is in elk geval heel mooi opgeknapt.  Dit in schril contrast met onderstaande toestand in 1995 toen men de duivenstront nog onder zijn voeten kon horen kraken..

(foto R.Kokken)