Dee Dee Ramone, Voormalig inwoner van Mechelen

met categorie:  

DEE DEE RAMONE (Foto: easynewyorkcity.com)

Jullie kennen allemaal ongetwijfeld the Ramones (inderdaad: punkrock, zwarte leren jasjes en '"Gabba Gabba Hey"). Maar wisten jullie dat de bassist en zanger van de groep, Dee Dee Ramone, in Mechelen heeft gewoond?
 
Een passage uit zijn biografie: "Het is heel vreemd voor een New-Yorker om in Mechelen te wonen. Je waant je een beetje in de middeleeuwen daar."
 
Even vermelden dat hij de Mechelaars bijzonder sympathiek vond. Enkel met de politie van Mechelen had Dee Dee niet zo'n goede band.
 
Ik zou graag meer weten over de avonturen van Dee Dee Ramone in Mechelen (zijn echte naam is trouwens Douglas Colvin).
 
Dus: heeft iemand hier toevallig tussen 1995 en - een gok- 2000 een glimp opgevangen van Dee Dee Ramone, zijn jonge vriendinnetje Barbara Zampini of hun honden Kessie en Babita?
 
Weet iemand waar hij woonde, waar hij op café ging of wat hij zoal uitspookte in Mechelen? Ik ben heel erg benieuwd!

Ha, een meer dan interessante topic/ vraag... 
Intrigerend ook.. zo zo... Dee Dee en Mechelen!

Helaas ken ik het antwoord niet, wel wéét ik dat Mechelaar, een vriend van me, bas  speelde bas bij Marky Ramone in de groep (Marky Ramone & The Speedkings, later Marky Ramone and Friends) maar dat  Dee Dee zaliger (+ 2002) een link met Mechelen had wist ik niet....

Misschien weet Steve  (die vriend van me...) wel een en ander ...

Welkom op de blog trouwens, Natalie ;-)

Misschien is er wat te vinden over zijn tijd in Mechelen in zijn eigen boek :

Poison Heart - Surviving the Ramones (aka Lobotomy)

Hier, uit een soort bespreking...

"...This book is a must for every real Ramones fan.  Read it !  If you are a Ramones fan, you have to read this book.  He got bad luck in mechelen dee dee left my little cite.  I came in contact with dee dee when he move to mechelen (belgium)..." 

... afkomstig uit Biographies-Memoires-Cheapersbooks.net

damn, ik dacht eerst dat je zwaar aan het zwanzen was, maar je meent het dus echt... Wat had ik die man ooit graag eens ontmoet, een pint mee gepakt... En nu blijkt dat die vlakbij gewoond heeft... Ik ben er een beetje van mijn melk van om eerlijk te zijn...

Bedankt voor jullie antwoord. Moesten jullie vrienden meer weten, alle info is welkom! Ik zou heel graag te weten komen waar Dee Dee Ramone woonde in Mechelen, wie hij hier kende,.... In het boek staat helaas geen concrete info.

Natalie,

heb al wat gegoogled, maar buiten de review van het boek is er geen info te vinden.
Moest je de info vinden zou ik graag hebben dat je ze met ons hier deelt.


Tommy

Dag Natalie,

Ik weet met welke mensen hij optrok, waar hij verbleef en waar je die mensen vandaag kan vinden. De meesten komen nog zeer regelmatig in Mechelen. We zijn wel op onze privacy gesteld. Wat ga je aanvangen met die informatie, is het voor jezelf of om publiek te maken. En welke garantie geef je hieromtrent?

Ik herinner me dat in de periode 1995-... er op de KRCM een kameraad me dikwijls op attendeerde "Kijk daar, Dee Dee Ramone is er ook weer vandaag!" Ik antwoorde hem dan altijd "En kijk, daar daar staat Cornelius Bracke !" (de kaartjesknipper geleek als twee druppels water op de Humo-columnist) of ik antwoordde hem "En daar staat Meatloaf" en wees vervolgens een baardige dikkerd aan.

Nu blijkt dat Dee Dee Ramone daadwerkelijk in Mechelen heeft gewoond is het wel effe schrikken en ga ik dit weekend bij die KRCM-kameraad toch eens navragen of hij dat indertijd meende en of Dee Dee Ramone dus daadwerkelijk een KRCM-supporter was. Ik dacht altijd dat hij aan 't zwanzen was en dat die persoon die hij telkens aanwees een look-a-like was.

Uiteraard hou ik jullie op de hoogte! To be continued...

Alex, dat klinkt erg interessant! Ik begrijp dat je niet zomaar alles aan iedereen wil vertellen, dus kan ik je misschien persoonlijk contacteren? Je kan me mailen op natalie_gielen@hotmail.com.

MarkT: Dee Dee een voetbalfan? Benieuwd of hij het echt was! Moesten je voetbalvrienden nog meer weten: graag!

 Ik zal je mailen.

Wow Alex, daar zullen de kranten ook wel in geinteresseerd zijn !

 Jammer, ik ben zo geen krantenlezer.  ;-))

:-)

Heb de RAMONES een vijftal keer live bezig gezien (2 x Pukkelpop, Brielpoort, Gent en (of all places ...) Arendonk).

 

En dan te bedenken dat ik Dee Dee in Mechelen had kunnen tegen het lijf lopen ... nie zwanzen hé!

Misschien is er door mijn nickname enige verwarring opgetreden...

druugen heering in elewijt was oa een van zijn cafees

druugen heering in elewijt was een van zijn vaste kroegen, hij  is eigenlijk in mechelen geraakt via die kroegbaas jimmy

Bedankt voor de tip. In Elewijt nog wel... Weten jullie hoe hij daar terecht kwam of hoe hij Jimmy ontmoet heeft?

Natalie, bij pot en pint zeker. 

Hallo allemaal.. het verhaal is een beetje uit zijn voegen aan het barsten... Inderdaad zijn in den druugen airing leden van de ramones over vloer geweest... er heeft daar jaren een foto kader omhoog gehangen met gesigneerde foto, tourpassen en ander memorablia.. maar den baas zijn broer was de man die bevriend was met de ramones..heeft er lang mee opgetrokken en zels mee op tour meegeweest.. die heeft dan die gasten eens meegebracht naar het cafe.. Er zat nen foto bij van één van de bandleden die mee met jimmy achter den toog stond..grappig eigenlijk..(ik dacht dat het den bassist was ..die zou zelfs nog in leven zijn) maar voor de rest weet ik er verder ook niets van .. verder zijn daar nog nen hoop bekenede mensen over de vloer gewandeld en zat geweest..van tv sterren, muzikanten , filmsterren, regiseurs, radiostemmen.. kortom toen een ware place -to-be

mijn broer heeft daar nog mee opgetreden in venlo en spanje woonde recht tegenover het stadion van racing mechelen

woonde inderdaad in mechelen mijn broer was toen de drummer

Zie pagina 49 van GvA 12 oktober.

Het lijkt erop dat Dee Dee een druk sociaal leven had in Mechelen en omstreken!

Ik had geen idee dat Elewijt zo'n magneet was voor muzikanten en aanverwanten! 

Gino Janssens, zou ik eventueel je broer mogen contacteren? Ik zou graag eens luisteren naar zijn verhaal over Dee Dee's tijd in Mechelen...

Heb ondertussen navraag gedaan bij die KRCM-kameraad : Dee Dee Ramone was een KRCM-supporter ! Er bestaan foto's van Dee Dee Ramone die hierover geen twijfel laten bestaan. Hij zou ze nu de zondag meenemen naar Dilbeek-KRCM.

En ik die altijd dacht dat het om een look-a-like en een grap van mijn kameraad ging...

Ik hoor net dat Studio Brussel dit nieuws heeft opgepikt, mét vermelding van Mechelen Blogt...

In een uitzending (gisteren?) werden de luisteraars gevraagd om te bellen als ze er meer over wisten.

:-)

Natalie,

Graag wil ik met jou het hele verhaal ongecensureerd neerschrijven.

Ik was gedurende heel deze periode zeer goed bevriend met Deedee.

Groetjes!

Chris1%er

Outlaws mc, Mechelen

Grappig, MarkT, dus toch geen look-a-like! Zou ik eventueel die foto's een keer kunnen bekijken? Dee Dee op de KRCM, dat wil ik wel eens zien!

Bedankt voor je reactie, Chris1%er. Ik wil natuurlijk heel graag je verhalen over Dee Dee horen! Zouden we een keer kunnen afspreken? Je kan me mailen op natalie_gielen@hotmail.com

Groetjes,

Natalie

Hallo,

ik ben Mechelaar van 52 jaar oud en kwam vroeger veel in Mechelse café's. Er stond ook een artikel in Humo van ik geloof één of twee weken geleden over Dee Dee in Mechelen. Er zijn een aantal cafébazen van vroeger en dat zijn Gust vanderkrieken, Bodo Van de Voorde en Brice Heyndels die zowel in den Akker als in het voormalig Stamenee gewerkt heeft en die had later den Druugen Airink in Elewijt. Brice werkte later bij ziekenfonds de Voorzorg. Ik heb Dee Dee Ramone ooit ontmoet in café Den Akker op de Vismarkt en ook in De Stille Genieter. Meer weet ik er ook niet van maar ik probeer het op te zoeken. Er zullen wel muzikanten in Mechelen zijn die meer daarover weten. Ik zoek het verder op en laat later iets weten. Ik dacht o.m. aan de Keerbergse punkgroep Belgian Asociality en ook aan het VOC (Vrijzinnig Ontmoetingscentrum) in de Guldenstraat die bezig zijn met de geschiedenis van Mechelen op gebied van de Mechelse cafés maar vooral jaren 60 tot 80. Verder heb je het Erfgoedcentrum in de Lamotsite waar men alles verzameld over de geschiedenis van Mechelen. Daar kan iedereen foto's, filmpjes of ander materiaal binnenbrengen en dat wordt dan gedigitaliseerd. Of misschien kan je eens contact opnemen met Humo.

groetjes,

Pol