Wandelzoektocht

met categorie:  

Nu de stilte en de rust wederom over Mechelen is neergedaald, is het tijd om weer iets anders te gaan doen. Daarom hebben bewoners van de Lamotsite een wandelzoektocht in elkaar geknutseld met als thema: De brouwerijen van Mechelen. De zoektocht geniet de medewerking van het Novotel, de stad en andere sponsors die voor mooie prijzen gaan zorgen. De zoektocht loopt de ganse maand september. Op zaterdag 2 oktober om 15:00uur is er de prijsuitreiking in Novotel.Het parkoers start en eindigt in de van Beethovenstraat. Tegen de som van 2,50 euro bekomen de deelnemers de nodige documenten in het hotel, waar ze nadien (dezelfde dag) ook moeten ingeleverd worden. Het traject loopt langs de meest pittoreske plaatsen van het centrum. Er moeten 20 gewone vragen en 10 fotovragen opgelost worden. De fotovragen zijn twee punten waard. De zoektocht heeft geen winstoogmerk. Mocht dat onverwacht toch zo zijn, dan zal de winst weggeschonken worden aan een goed doel. Mechelen blogt en hopelijk ook wandelt en zoekt.

 

 

@mille: dat is altijd een uitdaging maar heb je ergens een reglement voorhanden? Moeten we overnachten in het hotel? Stadsgidsen mogen doorgaans niet aan zoektochten meedoen ;-( ( het wordt tijd om een zelfhulpgroep voor gidsen op te richten! ).

Ik doe mee Luc !

de Anonieme Verwaarloosde Gidsen? natuurlijk, als die mogen meedoen is er voor de sukkelaars zonder al die stadskennis niet meer haalbaar om een overwinning in de wacht te slepen :-)

@lieven: ik wik sowieso alle meededingende stadsgidsen een extra 2,5 euro laten betalen voor het goede doel. Klinkt dat beter?

Eerlijk gezegd, mis ik nog steeds de wandelzoektochten van "De Gazet Van Mechelen".
Door daaraan mee te doen, werd destijds mijn interesse voor de stad Mechelen gewekt.
Ik had mijn jeugd gesleten in Mechelen, schoolgelopen op de Melaan, en toch nog nooit in de Begijnhofbuurt rondgewandeld.
Die buurt heb ik dank zij de GVM ontdekt en van toen af ben ik stelselmatig ook andere buurten gaan verkennen en is Mechelen me steeds nauwer aan het hart gaan liggen.
 
Spijtig genoeg is met de GVM ook de zoektocht verdwenen :-(

Tijd voor een tweede wandel-estafette, hier op den blog ?

Klik hier om de eerste nog eens te bekijken.

De zoektocht is er voor iedereen, personeel van Novotel, uitgezonderd. Mogen er stadsgidsen deelnemen? In principe ja, maar moest ik gids zijn ik zou het om deontologische redenen niet doen. Het reglement staat op de documenten die aan de start verkregen worden. Aaan alle toekomstige deelnemers veel succes. Mille