Streel je vijf zintuigen in zomers Mechelen

Mensen die nu nog durven beweren dat er helemaal niks te beleven valt in Mechelen slaan de bal compleet mis, vooral de donderdagen van de vakantie zijn rijkelijk gevuld met activiteiten.

Naast de wekelijks terugkerende parkpopfestival in de Kruidtuin was er recentelijk nog de beachparty op de grote markt. Hiervoor waren steeds alle elementen aanwezig maar ze  werden niet volledig benut, aldus Wim Voss van NewWorld, medesponsor van het jaarlijkse beach volley evenement op de grote markt.

Sinds kort is er ook nog een nieuw alternatief of eerder een aanvulling voor een parkpopbezoek. Wie nu na het werk nog een hapje wil eten om eventueel naderhand naar de Kruidtuin af te zakken kan dit nu doen in een prachtig herenhuis.
Mechelen telt tal van mooie gebouwen met verrassend mooie en soms nog grote tuinen in de verborgenheid. Dit evenement geeft de bezoeker de gelegenheid eens achter de gevel te kijken in de tuin van zo’n historisch gebouw uit 1872.Restaurant Frida en de Henri’s lanceren deze maand nog walking dinners in samenwerking met NewWorld. Alles gebeurt in de beste nostalgische omgeving die het huis “the four seasons” in de Hanswijkstraat maar kan bieden. Inderdaad het gaat door in een prachtig herenhuis uit 1872 . Deze historische woning heeft alle charmes voor zich; een mooie hall, een grote living en een prachtige tuin. Het geklasseerde bakstenen achterhuis in de tuin is ook best de moeite waard.Je zou er met plezier eens graag in blijven plakken en dat kan, na de geneugten van de lekkernijen van een walking dinner. De tongstrelende snuisterijen worden gerealiseerd in combinatie van de kunde van de koks en de producten van zowel startende als reeds gevestigde Mechelse bedrijven zoals UnWined, Schockaert…Je ziet op een zomerse donderdag kan je in Mechelen al je zintuigen laten strelen

De voorbije zondag liet ons Roos van Acker de geneugten van de Mechelse lekkernijen smaken in het programma Llink (subcategorie : Eet smakelijk) op de Nederlandse zender.

Met een vers geslachte Mechelse koekoek, afkomstig van een hobbyist-boer uit Katelijne-Waver (het dier werd er life geslacht in de garage van de hobby-boer).  De groenten werden eerst gekeurd en daarna gekocht / gekregen in de Mechelse Veilingen.

Leuke sfeerbeelden ook van de Graspoort en Mechelen.

Hier de link naar Llink, maar het zal nog wel enkele dagen duren om de aflevering nog eens opnieuw te kunnen bekijken.

Ongetwijfeld een mooi herenhuis, maar dat het achterhuis geklasseerd zou zijn, durf ik toch te betwijfelen (overigens worden gebouwen al sinds 1931 niet meer geklaseerd, maar wel beschermd).

Ik durf Tijl's expertise niet in twijfel trekken, maar ik heb meer interesse in de culinaire keuken van het geheel ! "Frieda en the Henri's" blijft zichzelf heruitvinden, knap hoor ! Bovenop de toren of achterin een Herenhuis ....

Ik kan je vertellen Peter dat de voorproefjes echte papillenstrelers waren die vragen naar nog eens. Ik denk dat ik mijn volgende restaurantbezoekje bij hen plaats.

Wat het 'geklasseerde' achterhuis betreft zal ik bij gelegenheid eens aan Wim Voss vragen, dat is wat ik van deze website plukte