Tour de France op z'n Mechels

met categorie:  

     

(foto's: Jan Smets)

    

Een  poosje geleden dokkerde de Ronde van België over de Mechelse kasseien - en vandaag, onder een zomerse hemel met een loden zon, trok het rijdende circus van de Tour de France door Vlaanderen, én vereerde Mechelen met een blitzbezoek!

    

    

    

Van de Nederlandse grens tot de hoofdstad stonden dikke rijen toeschouwers, die hiermee bewezen dat de wielersport nog steeds de populairste sport is in ons land.

In Mechelen was het niet anders...

Er hing een feestelijke sfeer in het centrum!   Toeschouwers vol verwachting... de tapkranen stonden wijd open..., wapperende leeuwenvlaggen...  Alle ingrediënten waren aanwezig om er een volksfeest van jewelste van te maken!

    

Jong en oud, vrouw of man... achter de nadarbarelen of vanop balkon of vanuit vensterraam: de Maneblussers verwelkomden met veel enthousiasme de karavaan, die na het hele promotiecircus de stad binnendook via de Katelijnestraat, om daarna de IJzerenleen te komen opgedraaid...

     

     

    

Op de IJzerenleen kon bovendien op een groot scherm meegevold worden...

De Vlaming Wynants reed in Mechelen een hele tijd op kop...

   

bekende en minder bekende Mechelaars...

    

   

Vandaag deed de Tour Mechelen aan.  In Brussel ging het feest verder - en daar zullen morgen de kranten bol van staan.

Eén van de grootste sportevenementen van deze aardkloot was vandaag in Mechelen.  En dat zullen we geweten hebben.  Het is nog een lange trip tot Parijs, maar in onze Dijlestad vergeten we deze dag toch niet gauw...

  

Een heel fijn verslag van een al even fijne dag !!! Aangevuld met leuke sfeerbeelden... Bedankt!

Jawel, 't was een erg fijne zondag!!

Mooi verslag Jan

Hier nog eens de nummer 1 en de nummer 2 bij de doortocht op de Ijzeren Leen

Maarten Wynants

Maarten Wynants

 

Lars Boom

Bedankt voor de aanvullingen Marc!!

Er waren best wat Flickrfotografen op pad!   ;-) 

In elke straat stond er blijkbaar mistens één ;-)

Mijn foto's staan op www.flickr.com/photos/jangoovaerts/

 Mooi foto verslag Jan. Ook hier was het een heel gezellige sfeer tijdens het wachten op de renners.

We zullen dit niet gauw nog een keer meemaken.

Bedankt!  ;-)

En: Jan Goovaerts: jij ook bedankt voor de link naar jouw 'Tour-foto's'...  Wie weet duiken er hier nog een paar foto's binnen?

Leuk verslag - bedankt Jan Wij genoten ook met volle teugen van deze feestelijke doortocht van de Tour !

 ... en dan nog wel langs je eigen deur ...

He Mechelaars,waarom blijven zij dat nog altijd de "Tour de France" noemen?zij rijden bijna zooveel in andere landen,Denk ge dat  zij mischien eens in NEW YORK kunnen beginnen ? LOL

Waar is de tijd dat zij juist binnen de Franse grenzen bleven  ? Toen speelde de Belgische renners een grote rol in de ronde van frankrijk,waar zijn zij nu?, Eddy Merkx ,Stan Ockers enz?

't was gezellig vertoeven en de ambiance zat er duidelijk in, de renners waren wel wat rap voorbij :-(

Ik zag de helikopter vliegen en 2 seconden later kwamen de toeschouwers de terraskes al vullen. maar ik had natuurlijk mijn plaatske al gevonden :-)

Een mooi ooggetuigeverslag Jan, we zijn niet minder gewoon

 Knap verslag Jan,en dank zij onze Mark hadden we allemaal zo'n mooi geel vlagje om de renners te begroeten.:-D

Jackie,waar waren de Belgische vlagskes?Zijn wij nu, als vlamingen ,niet meer belg?Ik ben nog altijd fier op mijn vlagskes,Belgisch,Vlaams em Mechels.

PS.ik zag wel een Engels vlag,maar geen Belgisch vlag,zijn wij nu zoo laag gevallen dat wij moeten beschaamt zijn om ONS vlag weven? Louis, nen Belgische Vlaming van Mechelen in de USA,Spijtig,maar ik moest dat van mijn hart nemen.

Louis, ik kan u begrijpen, ik vind dat zelf ook spijtig.

Goh, ik snap wel wat jullie bedoelen, maar wat is er mis met de Vlaamse Leeuw? Waarom moet die altijd geassociëerd worden met separatisme, racisme enzovoort?

Tegenwoordig zijt ge al ne racist als ge fier bent om Vlaming te zijn, het is toch ver gekomen vind ik... En nee, ik heb geen sympathie voor het VB, ik ben gewoon fier op onze leeuw, mag ik?

Wel grappig, tijdens de etappe Brussel-Spa gisteren, het deel dat ik gezien heb, de laatste twintig kilometer, denk niet dat ik Vlaamse leeuwen of Waalse hanen heb gezien, een paar Belgische vlagjes..

Ik maakte ook een reportage van de doortocht door onze stad. Een hele belevenis vond ik dat.
http://www.flickr.com/photos/digitommy/sets/72157624429705696/

 

Aan die idioten van Vlaanderen Vlagt heb ik me dood geërgerd. :-)

Van hun website:

"En bovendien op vele plaatsen was onze Vlaamse Vlag te zien aan gevels of bemand met één drager die zijn vlag fier uitstak en zeker de zwaaivlaggetjes van VVB waren, vooral in Antwerpen, die de talrijke toeschouwers wisten te bekoren.

Het was een doortocht door Vlaanderen en zeker niet door Belgie."
 
http://www.vlaanderenvlagt.org/node/166
 
 

Ik heb een aantal ex-collega's in Frankrijk wonen en die kunnen er niet aan uit waarom er hier zoveel met vlaggen van Peugeot gezwaaid wordt! ;-)))

Ik heb niets tegen die Vlaamse vlaggen, maar jammer dat er geen Belgische waren.

Ik vraag me af hoeveel vlaamse vlaggen te zien zouden geweest zijn als ze niet gratis uitgedeeld waren?

Wout, vroeger woonde er een familie Muyldermans aan de Astridlaan (ongeveer waar nu die app staan tussen de Battelsestwg en de Van Nuffelstraat, er was daar destijds oa ook de houthandel Leriche gevestigd...verwanten?

@Jokke, dat zullen waarschijnlijk allemaal afgedankte werknemers van Peugeot Mechelen zijn, samen met hun afstammelingen. Kwestie van wat nostalgie:-))

Wout,Ik begrijp u niet,de tour was door vlaanderen,NIET door Belgie,sedert wanneer is Vlaanderen geen part van Belgie geworden,Ik heb niets tegen de walen,Dat is hetzelfde in sport ,Ik ben voor de Malinois maar ik haat de Racing niet,julie maken het een politieke issue,Hier zijn veel mensen die niets hebben te doen met de zwarten,Ik kan dat niet doen ,ik ben zooniet opgebracht,some van mijn vrienden zijn zwart,maar dat wilt niet zeggen dat ik van onze president houd (dat is persoonlijk) de Louis van USA,Ik hoop dat ik met deze bijlagen geen vijhanden gemaakt heb in Mechelen,Groetjes

 Jokke, mijne vroegeren baas in Stuttgart  had de beelden van de doortocht van Hombeek ook gezien op den ARD. Prachtige beelden wist hij te vertellen maar als ze over de put vlogen hadden ze  een filterke voor de lens getrokken en dat begreep hij niet zo goed.

TommyG,ja gemoogt Fier zijn op onze Leeuw,Ik ben er ook fier op,Ik ken ook de woorden van "De fiere Vlaamse Leeuw" maar il ken de woorden niet van ons National lied (ik heb de lyrics in een van mijn Folders ,maar ik kan ze niet onthouden)daar ben ik niet beschaamt over,Leterme weet zelfs niet welk lied dat is,Louis USA

 Louis, maar gij weet wel wie Leterme is.

GL,ja ik weet wel wie hij is.Ik zie hem dikwijls genoeg op VTM,ik heb ook gezien toen hij die BOEBOE maakte en de marseillaise begon te zingen.

Dit weekend was ik het land uit om een weekendje door te brengen in Nederland. Ondertussen werd mijn wagen getakeld op het Sint Jans Kerkhof, ondanks het feit dat de waarschuwingsbrief over het parkeren dit weekend niets vermelde over die plek.

Enkele maanden geleden werd mijn wagen ook al getakeld in de Frederik de Merodestraat. Achteraf wist een agent ter plekke me te vertellen dat jongeren signalisatieborden hadden verplaatst die nacht. Mijn klacht bij de burgemeester werd verworpen omdat van deze jongerenstreek geen nota was genomen door de politie. 

Ook nu stonden er op het moment van parkeren (vrijdag 2 juli) geen borden die me informeerden over een eventueel parkeerverbod. 

Dit is de derde keer dat ik getakeld wordt (eerste keer na een trouwpartij van een Prins, stad Mechelen nam toen de kosten op zich omdat borden niet duidelijk en tijdig werden geplaatst, tweede maal omdat borden niet aanwezig waren maar boete toch betaald moest worden en nu dankzij een slechte communicatie van de stad). 

De Tour in Mechelen is ongetwijfeld heel tof voor heel wat mensen, maar de stad kan duidelijk niet communiceren naar haar inwoners toe en dat is jammer. 

Joris, omdat het jammer is proberen we hier op Mechelen Blog alles zo goed mogelijk uit te leggen en als het kan ook veel sneller. Daarna kunnen de kranten het dan overnemen.

Ha?  doen wij dat dan hier op Mechelenblogt - wijzigingen in parkeren  uitleggen, waarna de kranten het overnemen?

Wist ik niet.

Dan is Mechelenblogt nog een beter informatiekanaal dan ikzelf dacht.  Fijn. 

;-)

@ Louisfromusa:

Het was ik niet die dat schreef. Dat kopieerde ik letterlijk van de website van de organisatie 'Vlaanderen Vlagt'. Een organisatie die als doel heeft om bij elk wielerevenement in België met zoveel mogelijk Vlaamse vlaggen te gaan zwaaien en daarmee op TV te komen. (Mensen met teveel tijd me dunkt maar bon.) En ik kan u zeggen dat ik niks met die organisatie te maken wil hebben. Vlaanderen is een deel van België wat mij betreft.

@ marc1:

Voor zover ik weet geen (directe) familie.

De 'Heemkundekring van Hombeek - Hoembekania' gaf in 1999 een boek uit over 'de afstammelingen van Joos Moldermans 1525-1999'. Kerel waar ik wel een afstammeling van ben. Ik sta in dat boek. Een echte Mechelaar, Vlaming en Ouwe Belg dus. :-)

Allicht ben ik wel ergens verwant met die familie waar je het over had.

Ja Jans, beter dan u zelf denkt want ik heb nog nieuws, neem me niet kwalijk betreffende het sluikstort in Hombeek. Het grof vuil werd vandaag opgeruimd en hopelijk komt morgen de stofzuiger. Als het goed is zeggen we het ook. Spijtig natuurlijk voor de andere gazetten die nu achter de feiten moeten aanhollen. En nu maar weer naar de tour. 

Wout  dat is OK,No harm done (geen schade gemaakt),Ps het is hier verschrikkelijk heet,( 38 graden)dat is zooal voor 3 weken en nog geen regen in 't zicht,dit is de langste en warmste heetwave in 10 jaar,ik ben blij dat ik aircondition heb. Groetjes Louis USA

Mooi verslag JanS.

@ Louis - ik geef je volledig gelijk met Vlaanderen vs België, maar indien je hier nu moest leven, je zou nogal verschieten, het woord België hoor je nergens meer - ALLES is Vlaams. Zie dus het commentaar van Wout. De ronde van Frankrijk reed grosso modo een 100-tal km door Vlaanderen, 80 op dag 1 en een 20-tal op dag 2 (waarvan telkens nog een stukje Brussel) , daarna dook ze Wallonië binnen, en wel zo'n kleine 400 km trouwens, want ook op dag 3 was ze nog bijna volledig in BELGIË - maar dit telt niet mee in Vlaanderen. Hetzelfde dus met de vlaggen. De brainwash van de nationalisten heeft goed werk geleverd, ook bij mensen die zo niet denken en het niet eens goed beseffen. Ik bedoel hier niemand persoonlijk mee, zeker niet op deze blog, maar in mijn algemene omgeving neem ik niet veel anders meer waar

R en R,bedankt voor uw reactie.Ik weet  wel wat er aangaat in Belgie,Ik zie het laat nieuws op VTM elke avond.Eerst was het over de muslims,nu is het Vlaanderen tegen Walonia,Dat was zoo toen ik nog in Mechelen woonde,maar nu is het veel erger.Ze spreken van  er twee staten van te maken.Als dat zoo voorgaat ga ik geen homeland meer hebben, nog juist een geboortestad.Het doet mij pijn om daar op te denken.Ik ben wel een amerkaanse citizen,maar in mijn hart ben ik nog steeds een BELG,en dat kunnen ze nooit van mij wegnemen, Ik wens dat ze ginder eindelijk eens een sterke regering kunnen vormen.Ik weet dat er ginder veel aangaande is waar ik absoluut niets van verstaan.Groetjes van een Mechelse Vlaming ,de LouisUSA

@ Louisusa, normaal dat het nu niet over muslims gaa, die zitten bijna allemaal in hun tweeden heimat. Vlaanderen tegen de Walonie zegde, da kan ik mij allemaal ni aantrekke as die mè zen strikske maa ôôt mijn zakke blijft en die borrelnootjes die zen ik oek al muuggete. En as we een sterke regering hemme Louis dan zulle we die direkt opsture um da gat van den BP te dichte. Allee tot morrege dan Louis. 

OK,GL,Houd er de moed maar in.

@Wout: als je je doodergert aan de Vlaamse leeuw, dan geef ik je mee dat ik me even erg dooderger aan de enkelingen die te pas en onpas hun trouw aan België moeten etaleren onder de vorm van Belgische vlaggen en mislukte pro Belgische marsjen en andere initiatieven. Die steevast door franstaligen of Vlaams franstalige bourgeois worden georganiseerd om een volkomen kunstmatig land te ondersteunen. Waarin ik je echter wel volg is het feit dat er te veel van die Vlaamse vlaggen te zien zijn, van het goede te veel dus. Ik heb trouwens algemeen een afkeer van te veel vlaggenvertoon. Vlaggenvertoon is niet alleen een Vlaamse ziekte, vooral de Scandinaven en in het bijzonder de Denen bezondigen zich daar nog erger aan dan wij. En dan zwijg ik nog over de oranje-gekte in NL.

Ik ben dus een overtuigd Vlaming, maar zonder te veel vlaggen... :-)

Ik denk inderdaad dat de actie van vlaanderen vlagt voor velen inderdaad een averechts effect kan zijn, maar ach, ze doen er niemand kwaad mee denken ze, ze doen alleen het imago van Vlaanderen nog meer naar de knoppen in het buitenland maar dat zal hun een zorg zijn, want ze kijken niet verder dan hun neus lang is.

Globalisering is de toekomst, en dat zie je ook in de Ronde van Frankrijk, het is gedaan met de tijd toen de Fransen, Belgen en Italianen de buit onder mekaar verdeelden.

 Het verschil met de vlaggende Denen en Nederlanders is dat deze daar niet staan om een politiek idee te propaganderen, zij moedigen hun landgenoten aan, punt. Graag de grootste afstand mogelijk tussen politiek en sport.

Helemaal mee akkoord Christophe

 Christophe ge hebt gelijk maar ik denk dat het een utopie is het te geloven.

Inderdaad Christophe, lijkt me redelijk !

Aan alle bloggers.Ik heb absoluut geen last met het vlaamse leeuwvlag,Ik hebn er hier zelfs een op mijn desk staan,te samen met het Mechels en Belgisch vlag.Ik was alleen verwonderd dat ik op al die fotos geen enkel Belgisch vlag gezien heb,Ik ben wel ver van mijn geboorteland,maar, zijn wij nu Belgen of zijn wij er geen.Ik hoop dat ik niets opgeroerd heb met mijn opinion,I still love my country.LouisUSA

Zeg Louis,gij komt altijd 's nachts met uw moeilijke vragen.Nu hebt ge geluk dat ik door de warmte niet kan slapen.Maar a propos leeuwe vlagskes, gij weet toch zeker dat er twee soorten zijn. Die met hunne nagelak aan de poête en de echte. Ge moet maar eens goekijken als de tour de France nog eens in Belgie komt binnen twintig jaar of zo. Louis wat zoude gij hier opgeroerd hebben, het waait hier al bekan 180 jaar zeker. Maar nu gaat het in 't keut vooruit gaan Louis want de borrelnootjes zijn bekanst oep en den dikke vis wêt van de wermte. Allee Louis, ne goeien avond zeker, ik kruip er in.

Niet echt een utopie, GL, het enige dat de vlaanderenvlaggers tot nu toe bereikt hebben is dat het gros der  wielerliefhebbers hen in de eerste plaats herkent als die domoren die een vlag in het wiel van Leif Hoste hebben gedraaid, ikzelf ga wel eens kijken naar de ronde van vlaanderen en parijs roubaix, en wees gerust, dat kregen ze daar meer dan genoeg te horen.

In de sport gelden niet dezelfde kleursymbolische regels als in de politiek, Stijn De Volder rijdt rond in de trui van Belgisch kampioen, niet die van belgicist, Standard Luik speelt niet in het rood omdat het socialisten zijn, een regenboogtrui staat voor een wereldkampioen, niet de holebi-beweging, Kim Clijsters speelt niet in het wit om reclame te maken voor de witte beweging, etc etc etc. Die kleuren van al die vlaggen, wimpels, toeters en bellen bij een sportgebeurtenis... die hebben geen politieke betekenis. En dat is realiteit, geen utopie.

Christophe, wat dat onverantwoord vendel zwaaien betreft krijgt u van mij gelijk. Men kan ook zijn vlag gebruiken zonder iemand anders in gevaar te brengen. Wat de vlag op zich betreft en uw link naar " de sportclub " moet ik er toch op wijzen dat in alle grote wereldsteden er meestal twee voetbalclubs zijn. De media spreekt dan steevast van Celtic Glasgow  als de club van ... en Glasgow Rangers de club van ....om maar een voorbeeld te geven. Dat dit in ons Mechelen niet meer speelt heeft te maken met de sportieve ongelijkheid en niet omdat die onderstroom niet meer zou bestaan. 

Waar het in essentie wel om gaat is dat wij Vlamingen reeds bijna 180 jaar verdrukt worden in ons eigen territorium, dat de Belgische staat reeds 180 jaar bezig is om ons stukken van dit territorium stiekem af te nemen en dit terwijl men ons probeert financieel uit te zuigen via allerlei cynisch bedachte formules. Dit is de essentie van de zaak en nu plaats voor de commentaren.

Mijn commentaar is zeer eenvoudig:

Louis, je zit in je tweede paragraaf zodanig ver naast de kwestie, mooier kun je de stelling van Christophe dat sport en politiek ver uit mekaar liggen eigenlijk niet illustreren.

Verklaar je nader Alex , ik luister en met mij misschien nog anderen die nu nog zitten te kijken als een konijn op een lichtbak .

 Goh, Louis, voor zo ver er nog wat nader te verklaren valt, och vooruit dan maar:

Het is mij in ieder geval een groot raadsel wat die 180jaar onderdrukking, die ik zelf trouwens op geen enkele manier gewaar wordt of alsdusdanig ervaar, te maken heeft met sport, eender welke sport.

En verder wens ik niet langer op jouw gewauwel in te gaan, want ik vrees dat het eigenlijk totaal geen nut heeft, verspil je eigen tijd zoveel je wil, mij niet gelaten.

Toch kerieus dat ik me in al die vroegere jaren nog nooit onderdrukt gevoeld heb, maar ik ben dan ook een Belg. De laatste jaren word ik daar soms vies voor bekeken, awel ik trek me dat niet aan. Eendracht maakt macht.

Wat een stel vlaggetjes allemaal teweeg kan brengen.

:-)

Maar ja, alle grote sportevenementen werden -en worden nog - altijd door de (hogere) politiek ge-of misbruikt (Check de OS van 1936).  

Niks nieuw onder de zon, dus.

BTW : 

Tijdens mijn wandeling langs het parcours (enkele uren voor de effectieve doortocht) viel me een rode vlag op, met een groen pentagram,  netjes vastgemaakt aan de dranghekken op de hoek van de Katelijnestraat met de Nokerstraat.

Welk groot idee (of groot licht) daar achterzit, is me nog altijd niet duidelijk.

Deze verdraagzame en pluralistische Vlaming is blijkbaar volgens sommige 'verstandige' (of dat denk ik toch) een idioot en kijkt niet verder dan zijn neus lang is.. Waarvan akte. ;-)

Ja, ik heb, zoals 'Nen Echte...' al opmerkte, die bewuste dag leeuwenvlaggetjes uitgedeeld, de meeste mensen namen die vrijwillig aan, sommigen moesten er niet van weten: even goede vrienden. Met sommigen voerde ik een beschaafde, soms pittige, maar altijd vriendelijke discussie, .. moet ook kunnen... En ik heb die dag, zoals zovelen vooral van het sportieve spektakel genoten ;-)

Op het parcours van de Ronde, toen die door Vlaanderen, Brussel en Wallonië reed, zag ik Vlaamse vlaggetjes, ballons met de Brusselse Iris, vlaggen met de Waalse haan... en ik vond dat allemaal gewoon erg fijn... en niemand houd iemand tegen om ook Belgische vlaggen uit te delen? Nee, toch?
Trouwens naar mijn mening mochten er op dat Waalse parcours best wat meer Waalse Hanen te zien zijn...

Ik heb er hoegenaamd géén probleem mee dat er de regio's waar de ronde doorrijdt hun vlaggen tonen, of die nu Vlaams, Brussels, Waals, ... zijn...


 

 1 Ding is zeker: onderdrukt of niet, binnen twee uur vertrek ik op verlof! Tot binnen een week of vier!! :-))))

In dat geval: fijne vakantie, Alex!

@ Verdraagzame en pluralistische Vlaming :

Nu de reacties zijn veranderd van een sportverslaggeving naar een vlaggetjeskwestie, misschien graag een antwoord op de vraag welke leeuwevlag nu de echte Vlaamse is.

GVA van vandaag houdt het op die met rode tong en rode nagels en vertelt er netjes bij dat de volledig zwarte leeuw (op gele achtergrond) enkel voor (of van) de extremisten is.

Alhoewel mij altijd is verteld dat dat beest met rode tong en rode nagels een Belgische leeuw is.

Markec mijn reactie was vooral bedoelt als reactie op het oportunistische artikel van vlaanderen vlagt, ik bedoelde daar, voor alle duidelijkheid (maar je knipoog zegt al dat je dat ook wel weet), geen concrete personen mee.

@Gimcycko: ik voel me hoegenaamd géén extremist, maar ben wel voorstander van de volledig zwarte leeuwenvlag wat de Vlaamse Strijdvlag is, die de Vlaamse Beweging gebruikt. De vlag met de rode nagels en rode tong is de officiële vlag van de Vlaamse Gemeenschap, omwille van dat rood in de vlag, waardoor ze dus rood, geel en zwart heeft, dus de Belgische kleuren, kiezen veel Vlamingen voor de zwart-gele vlag.
Er is ook nog de gestileerde leeuw die de Vlaamse Overheid gebruikt.

@MarcVC: ... dat hoopte ik al wel, en kan je standpunt aangaande dat arikel snappen, maar daarom vind ik nog niet dat 'de mensen van Vlaanderen Vlagt' niet verder zouden kijken dan hun neus lang is of het imago van Vlaanderen naar de knoppen doen. Enfin, volgens mij, en met wat ik heb mogen ervaren toch niet ;-))


Terug naar de koers ;-)
Ik hoop dat Mechelen nogmaals de Ronde mag ontvangen... en misschien lukt dat wel als Antwerpen zijn slag thuishaalt om vertrekpunt te worden bij de volgende Ronde ... 

ik begrijp niet waarom als  de nederlanders met de oranje vlag zwaaien op de toer dat suporteren voor de landgenoten heet en wanneer men met de vlaamse vlag zwaait dat ineens nationalisme heet. mag een Vlaming dan niet suporteren voor zijn renners?

Goed punt, Lieven. Voor mij mogen zowel Belgen, Vlamingen, Walen, Brusselaars, Catalanen, Bretoenen, Fransen, Nederlanders, ...  enfin elke regio of natie supporteren voor de renners wanneer die in hun regio voorbijkomen... 

Misschien moeten we dan maar bij een volgende doortocht - net zoals die knotsgekke Nederlanders - met een geel-zwarte krullenpruik gaan staan joelen naast het parcours.

Een geel-zwarte badmuts is ook goed, want die kan dan, later, nog gebruikt worden bij de volgende Big Jump.

;-)

Enfin, Elio en Co zullen wel weer in hun vuistje lachen en hun vooroordeel, van olijk volkje vol "vendelzwaaiers", bevestigd zien. 

Bloggers.ik verontschuldig mij,dat ik dat ,met een simple vraagje,allemaal heb aangebracht,I'm SORRY,LouisUSA

Ik denk dat dat onderdrukken en al die andere zever iets is dat leeft in de kopkes van de politiekers.
Onder de gewone mensen leeft dat veel minder of helemaal niet.
Mijne kozze is zelfs met een waalse getrouwd en ik heb dat koppel nog nooit ruzie zien  maken :-)
Voor mijn part steken ze die haan en die leeuw in een kot en blijft er nog alleen onze driekleur over, want als ik het gedrag van sommige politieke vaandelzwaaiers bekijk, zou ik er alles behalve fier op zijn, moest ik Vlaming zijn.
Gelukkig ben ik een Belg.
 

Allez, dan toch 1 tricolore vlag in die zee van Vlaamse leeuwen, langs het parcours.

;-)

Louis, gij moet u voor niets verontschuldigen. God zij dank is het bijna achter de rug, het zal ni lang ne mie dure. Allien wete ze nog ni hoe hôôg de lat moe ligge. En moete de Belgen dan allemaal gaan lopen ? Bijlange ni, de Tsjechen en de slovaken zijn toch ook van mekander ni gaan lope, integendeel. Er zijn er wel een deel die een ander job zullen moeten zoeken, maar dat is tegenwoordig geen probleem, bij de VDAB is pleuts genoeg..

Toen we nog schoon en jong waren (we spreken over den tijd dat Jos Vanroy nog burgemeester was, Aloïs Jans en Van der Grieken nog les gaven in het Sint-Romboutscollege en de Samblanx er nog prefect was) liepen ik, ons Bartje en, met ons, nog vele anderen rond in onze groene parka en met zo ne gele "België Barst"-sticker op onze schoolkabas.

Toen nog geen NVA of VB, maar was de Volksunie van vader Anciaux nog de baarlijke duivel en werd die partij, door de BOB, nog netjes in de gaten gehouden.

Dus, niks nieuw onder de zon.

;-)

Aan al mijn blogger vrienden,politiek op zij gezet,Heb een very aangename Zondag,het is tijd voor mij om naar mijn kerk te gaan en de deuren te openen,Groetjes LouisUSA

Ik ben juist thuis gekomen van de kerk en ik heb besloten dat ik beter geen replies meer zal opslaan,dan zal ik zeker niemand op de tenen trappen.PS,Alex Terieur,hier kan ik tenminste mijn meening uitzeggen,als ge dat in Belgie niet meer kunt doen,dan is het in Belgie erger dan ik dacht.AMEN.LouisUSA

Beste Louis:  jouw mening mag best gehoord hoor!  zeker en vast!  Blijf maar gezellig Mechelenblogt  bezoeken vanuit Amerika!    ;-)

@ Louisusa,

                       hé Lowitje, van ene exterieure gauche ga ge toch ni wakker ligge zekers en daboa lei die noa al lang ieverans oep zoan vakanseadres in de woastoan. 

Louis ik zou het jammer vinden je niet meer te lezen,

ieder zijn idee, en daarna samen een pint pakken, zo doen we dat hier :-)

Ik sluit me aan bij Jans en Marc VC, Louis: vooral blijven lezen en schrijven!!!

Beste Bl;oggers,ik zal de blog niet verlaten,maar ik zal in de toekomst eerst  eens goed nadenken alvorens ik  een reactie doorzend,Ik kan absoluut niet begrijpen dat een simpel vraagje al die zeever bijbracht,.Steld U voor,Ik woon in INDIANA, nu,als er eens een parade moest doorgaan en de spectaters zouden niet anders dan de Indianavlag zouden weven, Ik zou mij ook afvragen waarom er geen Stars en Stripes bij waren,,Dat was mijn eenige bedoeling,Ik ben GEEN POLITICIAN,Ik denk dat die allemaal naar hun eigen welzijn uitzien.Dat is alles wat ik nog zal zeggen over die vlagskes,Zondag ben ik 83 jaar oud,en dat is veel te oud om mij met politiek bezig te houden.Ik wens U allen een aangename dag,LouisUSA

 

Conclusie voor een volgende doortocht, van welk sportevenement dan ook :

Geen vlaggen meer - No more flags.

Maar ja, dat had elke trouwe sportliefhebber natuurlijk al lang door.

 @ Louisusa,

                         om het even hoe oud ge wordt louis, van mij 'n hartelijke proficiat en zeker niet vergeten om af en toe hier uw gedacht te zeggen. Het is soms moeilijk om de censuur buitenshuis te houden. Weet gij wat censuur is Louis. 

Ik heb me laten wijsmaken dat de renners bij hun doortocht te Mechelen extra hard op de pedalen hebben getrapt uit vrees dat hun fiets zou gepikt worden :-)

Foei Roger. 

Hebben jullie ook  al die andere vlaggen gezien nu de Tour in Frankrijk is?  Naast nationaleook regionale en Waalse Hanen So what?

Inderdaad, Rudi: dat is wat ik eerder ook al aangaf!  ;-)
Op het Waalse parcours zag ik ook enkele Waalse Hanen... en dat is goed ;-)

(ik verwijs naar mijn eerdere scrhijfsel hieromtrent, een beetje hoger, om niet in herhaling te vallen)

Kijk gerust ook naar deze reportage !

Da's ook een mooie fotoreportage he!