Toerisme Mechelen op het net ?

met categorie:  

Stel u voor, u bent een buitenlander, wil onze stad bezoeken, en begint even de googlen.

 • Een proberen door te googlen op "Mechelen" Goh, ja dan krijg je de site www.mechelen.be, in het Nederlands, met nergens een verwijzing naar een andere taal of naar toerisme. Hmmm ....daar zijn we niet veel mee natuurlijk.
 • Wat denk je. "Visit Mechelen" intypen dan maar ? Dan kom je bij een commerciele site die reizen verkoopt, maar alweer geen neutrale informatie van de stad.
 • Ha, "tourism mechelen", zal ons allicht verder brengen. En ja hoor, we zien de site UitInMechelen verschijnen, met een Nederlandstallige verwijzing naar Toerisme. De website http://www.toerismemechelen.be/nl brengt ons waar we wezen moeten, en we klikken snel op de Engelse/Duitse/Franse versie. Na wat gesputter krijg je dan de boodschap:

  "Software error:

  500 Can't connect to webservices.cultuurweb.be:80 (connect: timeout) at ../modules//CDB/SOAP.pm line 317
  

  For help, please send mail to the webmaster (webmaster@inenuitmechelen.be), giving this error message and the time and date of the error."

De Engelstalige/Franse/Duitse toerist heeft het al lang opgegeven, en zal deze zomer terug te vinden zijn in Leuven of Brugge !? Hallo webmasters, ... kunnen jullie even ingrijpen?

Daar is dus werk aan de winkel!  Met een beetje moeite is dit op te lossen - én... zorgt het voor minder frustraties bij mogelijke toeristische 'klanten' ...

Ja, dat is niet zo goed, kan en moet idd. beter ... Hopelijk kan men het snel en op goede wijze oplossen !

Toeristisch gezien beweegt de stad Mechelen zich hopeloos op het verkeerde pad. Geld wordt geïnvesteerd in Mechelen Kinderstad en Mechelen Winkelstad. De pijlen worden gericht op de Mechelaars en de inwoners van de buurgemeenten. Daar profiteren de winkels en gedeeltelijk ook de tavernes van, maar wat doet de stad om toeristen naar Mechelen te lokken, mensen die in een van de vele hotels blijven overnachten en 's avonds op restaurant gaan eten? De stad levert wel vergunningen af voor nieuwe hotels, maar vergeet dat het er dan ook voor moet zorgen dat het aantal overnachtingen in Mechelen liefst evenredig stijgt met het aantal beschikbare bedden. Een deftige website zou een goed begin zijn, maar ook meer promotie in het buitenland en bij de touroperators die wel de andere Vlaamse kunststeden aandoen en Mechelen links laten liggen, is een must. Verder raad ik de stad ook aan om internationale evenementen naar Mechelen te lokken. We hebben toch de Nekkerhal! Lees maar eens dit artikel over welke impact de organisatie van het Europees Kampioenschap Bridge (What's in a name :-) heeft gehad op de toeristische sector in Oostende. http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=8P2SDPPD

 Jammer voor een stad die zoveel te bieden heeft ! 

Ik heb ooit tevergeefs 'gegoogled' naar het traject van de stadswandelingen. Uiteindelijk voor twee groepen een rondleiding vastgelegd ter plaatse in het kantoor van In&Uit. Relevante informatie kreeg ik niet van het aanwezig personeel.

Dan maar een wanhopige poging gedaan om naam en contactgevens van de voorziene gidsen te bekomen: onmogelijk want dat zou pas last minute uitgemaakt worden én men haalde de wet op de privacy erbij om uit te leggen waarom men nooit naam en telefoon van een gids mocht geven aan aan de organisator van een stadsbezoek...

Het personeel van Uit of In was een fiasco. Mijn vraag om de rondleiding van het hotel te laten starten werden afgewimpeld met het commentaar dat alle wandelingen aan het kantoor In&Uit begonnen... Resultaat: onze groep stond op de Grote Markt met één gids, de andere gids stond aan het hotel... Uiteindelijk daagde de verbolgen gids op met het verwijt dat ik hem toch minstens had kunnen bellen. De sfeer was uiteraard niet te genieten.

Privatiseer InUitMechelen zodat de lamme ambtenaren mentaliteit eruit geraakt. De gidsen hebben uiteindelijk de onaangename start goedgemaakt met een boeiende en levendige rondleiding, maar zij doen dat met goesting en inzet..

Of het nu UitInMechelen, de bouwdienst of een andere stadsdienst is, ambtenaren blijven krampachtig bewijzen dat ze geen meerwaarde te bieden hebben voor ons belastingsgeld.  Belgacom is ook pas beginnen 'werken' en winst maken als het ambtenarenstatuut eruit was. Voordien had je ook daar  de typische slome Sovjet inertie. Kan het bestuur van Mechelen eindelijk ook 'ontSovjet' worden?

In Google verschijn je niet altijd hoe je dat zelf graag zou willen. 

Je kan je website optimaliseren, akkoord, maar de verwijzingen NAAR je site zijn ook heel belangrijk. Ideetje: misschien kan er al een (Engelstalige) banner komen op de homepagina van mechelen.be en van deze blog, met een link naar toerismemechelen.be?

Visitmechelen.be verwijst naar de (uitsluitend NL) mechelen.be. Misschien zou dat ook beter doorlinken naar de Engelstalige versie van toerismemechelen.be?

Het zou me niet verwonderen dat de Mechelse hotels, die hoofdzakelijk leven van de buitenlandse toeristen, een extra ... euhh ... motivatie kunnen sturen richting stadsbestuur om de website wat meer internationale taalmodules mee te geven. Bij toerisme is het toch de klant die primeert, ja toch?

Ik stel voor dat iedere blogger de anderstalige modules aanklikt en, zoals gevraagd in de foutmelding, een mailtje stuurt naar de webmaster. Hierna de link:

http://inenuitmechelen.ba.be/en/

Ben benieuwd naar de inhoud van de reactie. ;-)

Ale je een berichtje stuurt naar de webmaster van de toerisme mechelen site dan krijg je een antwoord !

 

---------- Forwarded message ----------
Date: 2010/7/22
Subject: Delivery Status Notification (Delay)
To: <SENDER>


This is an automatically generated Delivery Status Notification

THIS IS A WARNING MESSAGE ONLY.

YOU DO NOT NEED TO RESEND YOUR MESSAGE.

Delivery to the following recipient has been delayed:

    webmaster@inenuitmechelen.be

Message will be retried for 2 more day(s)

Technical details of temporary failure:
The recipient server did not accept our requests to connect. Learn more at http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=7720
[inenuitmechelen.be (1): Connection timed out]

HALLO STAD ? Niet vergeten dat er hier en daar mensen hun brood verdienen met  inkomsten van toeristen .... ?

Om nog maar een voorbeeldje te noemen. Het Yonex Belgian International, het grootste internationaal badmintontornooi van België dat Mechelen de afgelopen jaren steeds een topweek bezorgde begin september heeft Mechelen geruild voor Leuven. En Mechelen keer er naar...

Voor dat Mechelen Blogt (en de daar bij horende flickrgroep) er was moest je maar eens gewoon zoeken naar fotos van Mechelen. Er was haast iets te vinden.

Het zou inderdaad supermakkelijk voor elke mens moeten zijn om info over Mechelen te vinden.

Vergelijk het eens met Antwerpen of Gent, wat welliswaar grotere steden zijn maar het cultuuraanbod in Mechelen valt zéker niet te onderschatten. Trouwens het zijn niet alleen de touristen die hun info van het net halen. Ook de touroperators en reisorganisatoren doen dat, het zijn zij die op hun beurt Mechelen wel of niet op de grotere touristenkaarten zetten.

 

Het verbaasd me een beetje dat zulke error niet direct wordt verholpen want inderdaad; de touristenbranche brengt veel geld op voor een stad en nog eens zoveel mensen verdienen er hun brood mee.

Net als Peter had ik enkele dagen geleden de error-boodschap naar de webmaster doorgestuurd. Blijkbaar is de inkt of het geheugen ook op want ik kreeg zelfs geen antwoord of reactie. Misschien moest ik een postzegel op mijn mail geplakt hebben?

Ach, er is ook nog altijd de Wikipedia en MechelenMapt-2...

En binnenkort loopt de toerist virtueel door Mechelen (en de Kathedraal) via GoogleMaps of BingMaps.

Gim, en als ze in die winkels dan ook met verlof zijn. 

Net ook mijn antwoordje terug gekregen:
 

Reporting-MTA: dns; mailrelay010.isp.belgacom.be

Final-Recipient: rfc822;webmaster@inenuitmechelen.be
Action: failed
Status: 5.0.0 (permanent failure)
Diagnostic-Code: smtp; 5.4.7 - Delivery expired (message too old) 'timeout' (delivery attempts: 0)

Lieven, hoe komt dat gij een ander antwoord krijgt dan Peter ? 

omdat ik mijn mail gestuurd heb via  de belgacom SMTP en peter via zijn google account.
Ik krijg dus antwoord van de Belgacom mailserver en Peter krijgt dat van Google.

bovendien is dat van peter nog geen finaal antwoord, dat van mij wel.

Een ander onderwerp @peter vanwaar kwam dat emailadres
    webmaster@inenuitmechelen.be waar de website www.uitinmechelen.be is. het domein Inenuitmechelen.be staat te koop http://www.sedo.co.uk/search/details.php4?domain=inenuitmechelen.be&lang...

 

Dus uitinmechelen.be staat te koop en de hele internationale website van de stad mechelen ligt op apegapen. Begrijpe wie kan ....

 

Peter ik stel voor om het domein te kopen en alle missing links naar pornosites te laten verwijzen, 't zal rap opgelost zijn

Heb trouwens ook een finaal antwoord:

Delivery to the following recipient failed permanently:

    webmaster@inenuitmechelen.be

Technical details of permanent failure:
The recipient server did not accept our requests to connect. Learn more at http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=7720
[inenuitmechelen.be (1): Connection timed out]

voor 60 Euro heb je dat domein ...

Die Statusvermelding van Lieven is overduidelijk : Permanent failure !

;-)

Permanent = Voor altijd

Een loze vink fluisterde me een tijd geleden in het oor dat de vorige benaming van het toerismegebeuren in Mechelen ' Inenuit Mechelen ' verlaten werd omdat voor de franstaligen dit klonk als ' un ennui Mechelen ', zoveel als ' een vervelend gat '. Men heeft daar aan verholpen met de naam te veranderen in ' UitinMechelen ' zodat die vervelende vertaling weggewerkt werd. Misschien zijn er nog links naar de oude benaming die nog niet werden aangepast? Communicatie is een schone maar onvolprezen deugd.:-)

60€? got mijn beurs reikt niet zo ver als mijn perverse ideeen :-D. misschien zijn er nog andere zotten met een grotere beurs.

Waarschijnlijk heeft de webmaster van de toeristische sites zijn handen vol aan het modereren van alle hyperinteractieve Mechelaars op beleefmechelen.be !

17.707 geregistreerde leden telt die site al. Dat er daarnet en gisteren en eergisteren geen enkele online was, is uiteraard een detail. Nu weet ik wel hoe IT-schepen aan het recordaantal online Mechelaars komt. Elke Spammer is gewoon een online-Mechelaar.

 

"Mechelen eerste stad met iPhone-toepassing " stond vandaag in een krant... oh ironie...

@Freddy: Dat verklaart dan weer waaom de buitenlandse toeristen in de kou blijven. Het budget is allicht gebruikt voor het aanmaken van een IPhone applicatie.

Verder denk ik dat een stad geen IPhone applicatie moet maken. Een IPhone is een device van een privaat merk, en als dusdanig helpt men Apple aan inkomsten. Er bestaan Open-Bron toestellen die net hetzelfde doen. e.g. Android. Een Android applicatie maken met belastingsgeld lijkt me veel slimmer en juister.

Voor mij hoeft het niet (want geen gebruiker van dergelijke snufjes) maar ik vrees ervoor dat dit wel eens dezelfde weg kan opgaan als de destijds met veel bombarie op een persconferentie aangekondigde interactieve TV-toepassing (bij telenet digitale televisie). Die Mechelse bladzijde wordt zo frequent geactualiseerd dat die wellicht het enige officiële kanaal is waar nog het oude logo wordt gebruikt.

Het lijstje slordigheden in het communicatiebeleid van de stad wordt wel be-angstigend lang.

 

Het aanmaken van een IPHONE applicatie is niet erg veel werk, en het haalt zelfs de nationale pers vandaag. Ideaal voor politici om zih te profileren. Het is het updaten en het voorzien van verse inhoud, elke dag weer opnieuw dat veel meer werk vereist.

Helaas haalt men daarmee niet de pers, en kost dat honderden tot duizenden keer meer dan het aanmaken van een IPHONE-app. Websites als beleefmechelen, en de andertalige toeristische site tonen aan dat onze stad qua onderhoud nog veel te leren heeft. En niet alleen op het digitale forum trouwens.

Zeg Peter, ge gaat ze nu toch helemaal niet in de put boren zeker ? En er is nog wat op komst geloof ik.

Neen G.L. profileringsdrang is van alle politieke strekkingen maar sommigen hebben er nu eenmaal meer last van dan anderen.

Nu Mechelen als eerste een iPhone-toepassing heeft, moet de stad dan ook maar zorgen dat elke Mechelaar nen iPhone heeft.

Misschien kan 't Stad die goedkoop aanschaffen, als ze die dingen in bulk aankopen.

ff informeren bij Gil, de Applefan.

;-)

Zeg als je android ondersteunt dan bevoordeel je weer een andere gigant; de reclamereus google.
De smartphone markt is nu eenmaal een oligopolie, je hebt Apple, Google Android (met linux kernel) en je hebt windows Mobile veel andere zal je niet hebben.
Eigenlijk om het eerlijk te spelen moet je een applicatie maken voor de drie.

Welke App is er eigenlijk door Mechelen gelanceerd?

Niet echt Lieven.

Android is open source en dat soort software is geschreven door onderzoekers met overheidsgeld. Iedereen kan dat bekijken, hergebruiken. Het lijkt me redelijk dat een stad met overheidsgeld open-bron software kiest en verdedigt, zoals in Duitsland bvb gebeurt.

En dan moet google, apple en MS CE worden benadeeld? want ik kies voor MS om verschillende redenen waaronder interoperabiliteit en dus zou ik niet mogen kunnen genieten van Mechelens onwaarschijnlijk interessante app?

Allez geen nood want : "Op termijn worden er applicaties voor alle smartphones en mobile internetgebruikers gelanceerd", zegt ze. (Kristl Strubbe) Lees datanews

Absoluut ... lanceren daar zijn we erg goed in  ... :-)

@Lieven: Wat je moet lanceren volgens mij is een goede database, die in alle talen goed onderhouden wordt. Dat kost erg veel moeite en je krijgt daarvoor weinig applaus. Met welk toestel je dat bekijkt, dat is niet zo belangrijk, kan Iphone zijn, maar ook computer of Android, of ... whatever.

[on topic] Wat doen we met de buitenlandse toeristen die ondertussen in Leuven zitten, omdat Mechelen onbestaande is als toeristische lokatie op het web ?

Peter, kent gij enen onderzoeker die zichzelf betaald ? Daarom noemt het schepsel ook onderzoeker. 

Beste G.L., ik ben al jaren onderzoeker, en met mijn resultaten heb ik al meer (niet gesubsidieerde) arbeidsplaatsen gecreerd dan ik ooit zelf kan invullen ... Heb je dan nog niet door dat de grondstof in ons land zich gemiddeld op 1,70m boven de grond bevindt ? Onze menselijke hersenen ?

[on topic] Wat doen we met de buitenlandse toeristen die ondertussen in Leuven zitten, omdat Mechelen onbestaande is als toeristische lokatie op het web ?

Binnen enkele jaren gaan we, bij de volgende verkiezingen, kunnen kiezen met onze GSM.

Krijgen we dan al die bolle koppen op ons mobieltje en kunnen we stemmen op de minst lelijke.

;-)

Welkom in de 21ste eeuw.

Peter, we gaan niet beginnen werken maar wat die toeristen betreft , ja ge kunt de mensen toch niet dwingen van naar hier te komen. En als ik ga beginnen filosoferen dan kan het zijn dat het in een half uur hier kermis is. Toch even maar, de stadskern is er behoorlijk op vooruit gegaan maar wat doet gij als stadsgids met een toerist die naar het oud oefenplein of de Gandhi wil ? En wat belangrijk is. Veel hangt af van wat degenen die hier waren thuis gaan vertellen. 

Ik zou zeggen, een reclamecampagne in Leuven, alle borden vullen met mechelen is mooi, mechelen is goed, mechelen is lekker, mechelen is amusant etc.... kan de stad leuven niks op zeggen aangezien het een prive bureau is die de borden beheerd

Lieven, en wat doet ge met Louis Toebak ? En dan nog iets, voor den bak maken ze nergens reklame en toch zitten ze vol. 

Terug naar de discussie: Als de etalage van een toerismewinkel kapot is dan moet er een glazenmaker komen, indien de virtuele etalage van een virtuele toerismewinkel niet deugt dan moet die hersteld worden. Gebeurt dat niet dan is daar maar één eindverantwoordelijke voor en dat is de burgemeester. Verleden jaar of twee jaar terug is diezelfde onbereikbaarheid voor anderstaligen hier ook al aangekaart en blijkbaar is er nog niks veranderd. Voor mij valt dit dus gewoon onder moedwil of onkunde.

@G.L.: Geen nood hoor ook op het Oud-Oefenplein en de Gandhiwijk wordt er gegidst. om een stad te begrijpen moet je rondkijken natuurlijk, met een open blik en een ruime geest.

[on topic]: Enfin ik heb even een mailtje gedaan naar de Schepen van toerisme en het hoofd van de dienst Toerisme Mechelen, met de vraag om dit te herstellen.Ben benieuwd.

[on topic] Wat doen we met de buitenlandse toeristen die ondertussen in Leuven zitten, omdat Mechelen onbestaande is als toeristische lokatie op het web ?

Misschien moet Mechelen maar ineens bij Brussel geannexeerd worden ? Dan staan we ineens super gepositioneerd op het web. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik in het buitenland altijd zeg dat ik in Brussel woon (of in Antwerpen) en dat er daar zeer veel te zien en te doen is. Vroeger toen ik in het buitenland nog zei dat ik in Mechelen woonde was de reactie altijd "Waar ligt da?" of  "Oei nee, das daar waar da ze nog altijd die hanswijkprocessie doen zeker?" 

Het is en het blijft gewoon een klucht. Dat een stad in 2010 nog geen website heeft in minstens het Engels is gewoon een schandaal, zeker als die stad zich als toeristisch wil profileren.

Veel Duitse toeristen in Mechelen dus Duits mag als tweede op het programma staan, spreekt er daar niemand Duits op het stadhuis?

Veel Arabische toeristen ook, maar voor die vertaling kan Ali Salmi wel zorgen zeker?

De term "In en Uit in Mechelen" was m.i. een miskleun, want het zegt alleen in het Nederlands waar het omgaat.  Een gemiddelde Spanjaard of Duitser begreep daar geen snars van.  Goed dus dat die site verdwijnt. 

Daarom is de term "toerisme" veel beter.  Ook al staat het in het Nederlands, het is verstaanbaar voor elke toerist, of hij nu Engelstalig, Zweeds of Italiaans is.  Maar dan moet je er wel voor zorgen dat je als anderstalige via die site bediend wordt in een gangbare taal en dat is nu dus duidelijk niet het geval.

Wat mij trouwens ook opvalt, is dat de taalkeuze in de bovenbalk op de site www.toerismemechelen.be uitsluitend in het Engels staat aangegeven: English / French / German.  Niet erg hoffelijk naar die andere talen toe.  'n Kleintje om dit te wijzigen in English / Français / Deutsch!  Nog afgezien van het feit dat die taalkeuzes niet werken...

De navigatie op de toerisme-site is niet echt een schoolvoorbeeld van hoe het moet.  Surf maar es effe rond van de ene pagina naar de andere en probeer dan terug de home-page te vinden.  Alleen door op het oranje I-Toerisme-logo te klikken geraak je er terug op.  Nergens staat het woordje HOME of START, zoals elke eerstejaars student multimedia leert.  Er is nog veel werk aan de winkel. 

En nog een schoonheidsfoutje: kijk es even naar het kleine logootje dat bij de URL www.toerismemechelen.be in je adresbalk staat?  Juist, het logo van UIT in Mechelen i.p.v. I-Toerisme.  Het is een detail, maar als surfer let ik daar op.  Als het logo als fout is, tja, wat dan met de rest van de site...?

 Toch wel een verschil met bv. Zwitserland waar ik net vandaan kom en waar relatief kleine dorpen een vrij duidelijke en meertalige website hebben mét links naar de plaatselijke horeca etc etc. Het is natuurlijk een meertalig land met een zeer lange toeristische traditie die wij eigenlijk niet hebben.

Maar voor een stad die zich toeristisch wil profileren scoort Mechelen op dit vlak bijzonder pover. Mochten de overheden in ons land eens mensen beginnen engageren met de juiste ervaring en kennis ipv enkel die met het juiste diploma, dat kan al een stap in de goede richting zijn. Meer dan 'er door zijn' met de hakken over de sloot moet je niet kunnen om aan de stad te beginnen, met het bekende resultaat. 

Volgens mij is Frank Nobels bevoegd.

zie http://www.mechelen.be/collections/351

Frank Nobels - Tweede Schepen

Frank Nobels

zittingsdag: woensdag van 17.00 u tot 18.00 u

(enkel na afspraak)
tel kabinet: 015 29 78 21
e-mail: frank.nobels@mechelen.be

bevoegd voor:

 • Cultuur
 • Toerisme
 • Kunstonderwijs
 • Vzw Festival van Vlaanderen
 • Vzw De Maan
 • Vzw Mechelse Feesten
 • Beiaardschool

Inderdaad, ik stuurde hem een email en wacht op antwoord.

Peter, hij zal u dat antwoord persoonlijk brengen.Hm. 

Hij was met vakantie, en dat gun ik iedereen.

Volgens mij zit het probleem bij het feit dat toerisme onder de bevoegdheid van de ene schepen valt en alles wat IT-gerelateerd is onder de bevoegdheid van een andere schepen.

De schepen van toerisme zal het alleen maar kunnen doorspelen naar zijn collega-schepen die voor IT verantwoordelijk is en hopen dat er zo snel mogelijk iets gebeurd met de opmerkingen die hier gegeven zijn of die hij via mail binnenkrijgt.

...en die college is Kristl Strubbe, denk ik...

....en hij zal het stabiliteitsverslag van den toren ook meebrengen heb ik mij laten vertellen. 

Mmmm, als ik het zo allemaal lees, kunnen de slumme manne van 't stadôôs mischien een (liefst duur Italiaans) studiebureau inhuren om die site  fatsoenlijk te laten draaien...??

Er komt schot in de zaak. www.maanrock.be begint eindelijk op een website te lijken. 't is een begin.

Wie bedoelt ge Roger ? Sacco en Vanzetti ?  

Of het nu virtueel is via internet of ter plekke in het kantoor In&Uit, het is één groot fiasco. Het personeel doet me denken aan gerecycleerde kuisvrouwen van het OCMW: kennis en motivatie zijn ondermaats net als bij andere diensten van de stad. Dat is het ambtenaren syndroom, dodelijk voor inzet en motivatie.

Als een overheid een website moet opzetten/beheren dan kost deze 100 à 1000 maal meer dan wat redelijk is en het resultaat trekt op niks omdat de IT mensen nauwelijks of geen bruikbare informatie krijgen van de beleidsmakers.

Mechelen heeft een rijk potentieel, excellente gidsen maar zit met een waardeloos zootje ambtenarij dat er niks van bakt.

zeg Polle, zo erg zal't nu ook wel niet zijn he. Al eens in het kantoortje van In&Uit binnengestapt? vriendelijke mensen die je echt vooruithelpen.

De website inderdaad als het over overheidsaanbestedingen gaat is meestal de prijs x3 omdat er dan tevens door de overheden zekerheden worden geeist zoals bijvoorbeld het vastzetten van een som geld ten bedrage van het project die slechts weer vrijkomt als het project opgeleverd en lopend is en het over een langere looptijd gaat in de voorbereiding en de uitvoering want er zijn altijd wel addertjes onder het gras of eerder kakjes in het gras.

Daarvoor ook is jouw opmerking niet terecht dat men geen informatie krijgt. De consultants worden vet betaald, niet om alles in de schoot geworpen te krijgen maar om hun klanten te assisteren in het verzamelen van de nodige info want de modale klant neemt zulk een bureau in de hand juist omdat die experts zijn en zij zelf niet. Bovendien stel ik me de vraag of het stadspersoneel wel de juiste opleidingen en tools heeft ontvangen om die zaken op te volgen en aan te passen. Als ik vroeger een backup-systeem installeerde dan installeerde ik dat niet gewoon dan kwam daarbij de modus operandi om veilig backups te maken en de nodige opleiding. Hands-on en op papier.

Op je laatste punt geef ik je absoluut gelijk wat het potentieel en wat de gidsen betreft voor de rest is het alleen maar gezwets waarbij je iedereen over dezelfde kam scheert als die ene keer van tien jaar geleden dat je misschien, ik zeg het misschien een slechte ervaring mocht gehad hebben.

Laat me duidelijk zijn, dit artikel gaat inderdaad over de anderstalige website van Toerisme Mechelen die blijkbaar NIET door de ICT stadsdiensten wordt onderhouden.

Ik heb het volste vertrouwen in Toerisme Mechelen, waar heel wat zeer bekwaam personeel werkt.

Maar die website moet dringend aangepakt worden !

Eventjes gegoogeld naar " KÖLN " . Daar ook niet veel gevonden en die stad is tien keer groter dan Mechelen. Dus Peter niet te rap panikeren en vroeger werd gezegd " als ge niet genoeg verdient moet ge wat langer werken ". 

Dat bewijst vooral dat G.L. niet kan googlen... :-)

http://www.cologne-tourism.com/welcome.html

Ge moet natuurlijk door hebben dat ikoontjes niet alleen van Griekse origine zijn.;-)

Peter, als ik naar KÖln googel dan krijg ik die site in het Duits en zo hoort het en als ik naar Mechelen wil dan tik ik toch niet Malines in maar Mechelen en zo hoort het. Spijtig voor de centen. 

ja GL maar de eerste link die je vind is de officiele site van Koln "koeln.de - Das Stadtportal für Köln / Cologne | Koeln.de" met bovenaan rechts een ikoontje om het geheel in Engelse taal te lezen en kijk es, het werkt.

De site die Peter vond is een interessantere van commerciele aard en in vier talen, neen niet in et Nederlands

euh, helaas ook maar alleen de eerste pagina Peter, ik vrees dat ik nu GL eens gelijk moet geven, in wat de keulense pagina betreft. Dat neemt niet weg dat er geen effort moet zijn om het zo geprezen stadsportaal voor toeristen vindbaar en leesbaar te maken

 ...en als je nu eens gewoon "tourism mechelen" googlet, dan vind je bovenaan, in het eerste Google-lijstje, deze uitstekende site van ene trabel over Mechelen int Engels...

trabel

@Lieven: De site http://www.koeln.de heeft duidelijk wat meer dan alleen een Engels titelpagina, ga maar na.

@Gimycko: Trabel vemeldde ik reeds in mijn artikel bovenaan, die mensen hebben commerciele doeleinden.

mmmja, zolang je binnen het kadertje blijft klikken is alles ook in het Engels, er is daar ook nog wat werk aan de winkel qua menus etc maar ze staan wel verder dan mechelen met zijn zelfgemaakte medaille.

die bal heb je terecht mooi terugekaatst, nu gij GL

Het foutbericht
500 Can't connect to webservices.cultuurweb.be:80
onstaat doordat het antwoord van de aangeschreven
server (in casu toerismemechelen.be) té lang uitblijft.
Dit kan een hardwareprobleem en/of softwareprobleem zijn
zonder dat de verantwoordelijke voor de inhoud met de vinger
hoeft gewezen worden. Voorgaande om toch even te nuanceren.
De databoomstruktuur van toerismemechelen.be werkt met 'nodes',
(kijkt u even naar verwijzing onderaan de werkbalk).
Het ophalen van de  nodes /en, /fr, /de blijkt zo traag te gaan dat de verbinding
in een vrolijk en spontaan  'time out !" resulteert. 
Jammer.

Ik ben het wél eens dat het toeristisch elan van onze stad
gediend zou kunnen zijn met een meertalige website...en dan komt de kat op de koord: nederlands natuurlijk. 
Frans: zeker en vast als we onze franstalige landgenoten willen aanspreken. 
Vergeet u ook niet onze duitstalige landgenoten ?
En toch zéker engels én spaans ????
Een en ander om toch even te wijzen op de complexiteit én enorme
werklast die meertalige websites met zich meebrengen.

Wat inderdaad verontrustend is , is dat voor een aantal burgers
de verantwoordelijken van "toerismemechelen" onbereikbaar zijn...
Blijkbaar is de mailserver van toerismemechelen ook geen snelheidsduivel.

De website van de stad Keulen (www.köln.de) heeft inderdaad een engelstalige versie,
hoewel toch wel érg doorspekt is met duitstalige links (ik meen dat Stadtplan,
Tageskalender,Bilder ..duitse woorden zijn.).
Pittig detail: vrij snel na het klikken op de engelstalige versie verscheen
volgende boodschap: "
Leider ist ein Fehler aufgetreten. Die gewünschte Seite
kann zur Zeit nicht angezeigt werden.
"
...wat identiek is aan de foutboodschap van www.toerismemechelen.be.
Toeval. Toch ?

De enige reactie die aarde aan de dijk kan brengen, lijkt me  toch proberen de bevoegden voor www.toerismemechelen.be te bereiken (naast email is er ook nog telefoon of brief..) , en een dialoog proberen uit te lokken (merk op dat ik niét het woord " discussie" heb gebruikt :-).
Misschien luisteren ze.
Misschien kunnen we een verschil betekenen.
 

Beste Leyander, een server die al maanden (lees jaren) een timeout genereert, niet onderhouden wordt en waar het domein van te koop staat voor een toeristische stadssite waar mensen van afhangen voor hun inkomsten lijkt me ....

Enfin u begrijpt het wel ....

Ter info, ik voer ook de dialoog, maar niet via MBLOGT natuurlijk :)

Volgorde talen is volgens mij (volgens het aantal klanten): NL, EN, DE, ES, FR Maar  als we belgen zijn met een toekomstvisie, doen we er ineens Italiaans, Chinees bij.

En ja, (dank je GL) die koln website is ook niet perfect, maar Engelstalligen komen tenminste al ergens. Zo moeilijk kan het toch niet zijn om een meertalige website te onderhouden ? Het aantal toeristische items verandert toch niet elk uur ? En vertalen kan men toch in de stad zelf?

Er staat vandaag in de Zondagskrant een artikel over 'citymarketing'. Niet veel nieuws gezegd, maar wel leuk om te lezen. Ook Mechelen wordt aangehaald,

 "De stad Mechelen heeft zelfs een eigen dienst voor de citymarketing."Imago-onderzoek wees uit dat het 'Mechelen-gevoel' niet in één woord te vatten is", volgens burgemeester Bart Somers.

"In Mechelen zijn opnames bezig voor de sitcom van K3. "De ambitie is om vanaf 2011 dit tv- en filmbeeld verder uit te breiden". volgens Bart Somers.

Mechelen bekender maken in eigen land proberen ze dus wel, maar is m.i. toch niet nodig?  Het is eerder nodig voor toeristen.

@ Hanna :

Hopelijk haalt ons Bartje Ska3 niet naar Mechelen...

;-)

...dat het domein inenuitmechelen.be te koop staat lijkt me aannemelijk, vermits ze die vervangen  hebben door twéé websites:

-Uitinmechelen.be
-Toerismemechelen.be

 

Klopt niet Leyander. Naar een domein verwijzen heel wat links: dat is het publiek dat je gedurende jaren hebt opgebouwd, en die naar jouw site linken.

Dat publiek ben je volledig kwijt als je die niet op een of andere manier opvangt en naar je nieuw domein navigeert. Het is dan ook helemaal niet verstandig voor die 10 EURO/jaar om een site uit het verleden terug vrij te geven. Het kost je een veelvoud van die 10EURO aan werkuren om dat publiek opnieuw op te bouwen.

Voor alle duidelijkheid al de anderstalige links op http://www.toerismemechelen.be/ verwijzen naar http://inenuitmechelen.ba.be/ en zijn invalide.

....als je er van uit gaat dat ze zich helemààl niks aantrekken van al dan niet werkbare links, dan klopt het toch een béétje ;-p

Sorry hoor, ik heb 38 jaar gewerkt bij RTT en Belgacom. Een vergelijking tussen die twee is uiteraard niet te maken. Op één punt heb je echter pertinent ongelijk, de RTT was wel winstgevend en dat als enig staatsbedrijf of parastatale. In zover zelfs dat het de verliezen van de Post en de NMBS compenseerde.

 

@mille: of je gelijk hebt of niet, is niet het onderwerp. Het onderwerp hier is of de website van onze toeristische dienst voor anderstaligen bereikbaar en in extenso aantrekkelijk is. Kan je daar iets over kwijt?

@mille van de taelen  : desondanks, welkom als nieuweling op Mechelen Blogt!

Weer een klein beetje off topic maar ik kon het niet laten!

@jokke en mille: dat is het plezierige in deze keet. Zeg wat op je lever ligt en je krijgt er antwoord op. Heb je ervaringen die je op het hart liggen in verband met toerisme?

@Luc: ik kwam hier ook maar voorbij als toerist!!! (dikke vette lachende sarkastische smiley)

@Jokke: oesje!! ;-)

Lief zijn voor mekaar hé 

Net een vriendeljk telefoontje van Diensthoofd Toerisme gekregen. Er wordt aan gewerkt, en er wordt beterschap beloofd.

Schepen Nobels stuurde me net een email:

(...) bewust van de zwakke kwaliteit van de huidige toerismewebsite. (...) Momenteel is de vernieuwing van de website de prioriteit van de dienst toerisme. (...)

Goed om te horen. succes er mee !

Schepen Nobels zal het eerst eens moeten komen uitleggen op de gemeenteraad. Misschien kan hij tegen 2012 maar beter een anderen boot zoeken. 

Beeld uit de nieuwe Studio 100 sitcom Hallo K3. Vanaf begin oktober op vtmKzoom en in Nederland bij de TROS.

ja, ik zag het ook, erg grappig. En de shot opgenomen vanuit deze nieuwe building hebben zicht op de Vismarkt :-)

toch mooi he. dat zou ook wel dagjestoeristen kunnen lokken