Preventie, stevig op slot

Deze verdient zeker een zadelhoesje.

Het zusterwiel of beter -velg merkte ik deze namiddag op aan de hoek van de Grote Markt. Dat de fiets rond de velg gestolen was vonden de kijklustigen niet abnormaal. Het mysterie was hoe ze den band konden verdonkermand hebben zonder de velg of de ketting te verbreken!

Is er geen Kunsthappening in 't Stad ?

...het wiel, geketend, als symbool voor...

;-)

BTW : Hopelijk pikken ze dat zadelhoesje niet.  Dat zit niet erg slotvast...

misschien een grap?

Er zit wel een komische noot in dat netjes uitgeklede wiel, niet ?

;-)

Doet me wat denken aan ne lijmstok voor vogels en zit de fietsenvanger ergens achter die lantaarnpaal verscholen.

@Luc, een band moet niet in zijn geheel blijven om er een ballista mee te maken!

;-)

Heel deze campagne in de stad was blijkbaar een guerilla-campagne van een verzekeraar.

MagDat ?

overlast, sluikstorten,

Proces verbaal !?

Dergelijke wielen waren te zien op de Grote Markt, de Vismarkt en andere lokaties. Met een bord van een verzekeringsmaatschappij er naast.

Het was dus een soort van guerilla-reklame.

amai de GAS zal weer opbrengen.

origineel wel, alleen....

 

wie wat waar waarom????

oeps iets vergeten?

Proces verbaal !?

Egleghem vijver. 

Niet alleen in Mechelen, ik was gisteren in Oostende en ook daar wemelde het van dat "vastgeankerde verzekeringswiel).

Hoe langer hoe meer wordt de publieke ruimte ingepalmd voor privé-gewin..

mijne scooter lag met 3 sloten vast  in stad gewoon ingeladen in en camonette of iets anders nooit ne meer terug  gezien  ik dacht dat het en veilige stad was

En de stad doet daar lustig zelf aan mee. Herinner je je nog dat 500m2 projectje op TINEL ? Her en der werd er op de stenen van de stad een gekleurd tekstje geschilderd.

Ha ja, die drie projecten die deze zomer zouden gerealiseerd worden :-)

Als ge n oud wiel hebt, maak het vast, zeg dat de rest gestolen werd en je bespaart een rit naar het containerpark.

Snap ik niet Polle, met een oud wiel ga je naar het containerpark. Hoe doe jij dat ?

Peter, naar het containerpark gaan ?? allee, allee, ergens in de kant gooien en weg wezen. Ik geloof dat ge nog niet goed mee zijt hé . 

Wel G.L. dat valt me nu serieus tegen van u, dat je uw vuil in de kant gooit, ik had meer verantwoordelijkheid verwacht ...

 Peter, als jij dat zo bekijkt is dat voor uw rekening. Het gaat dus wel over datgene wat zo dagelijks in de bermen gegooid wordt en om dat te zien moet je wel effen uit uw coconneke komen.

@g.l.: en dan maar zagen dat uw Hombeekse vijver vol rommel ligt. Er zijn blijkbaar nog mensen die doen zoals gij.

Jij bijvoorbeeld Luc ? 

Luc, en onze vijver dat hebben we voorlopig onder control dank zij een aantal plichtbewuste mensen. En daar hoeven we geen tam tam over te maken. En dat is goed zo.

@Peter en Luc, ik heb nergens gelezen dat GL ZELF zijn fietswielen in de bermen dumpt! Jullie doen dus een beetje aan blogmanipulatie. Dat is niet netjes!

@ Anoniem 4 : GL geeft wel de raad om het te doen :-)

sic.: Peter, naar het containerpark gaan ?? allee, allee, ergens in de kant gooien en weg wezen. Ik geloof dat ge nog niet goed mee zijt hé . 

@anoniemen: ik quote g.l. zijn uitspraak '  ergens in de kant gooien en weg wezen '. Of hij dat nu zelf doet of laat doen is voor mij hetzelfde. Wat blogmanipulatie betreft, wendt u in volle vertrouwen tot g.l. ;-)

Ik denk dat Peter gewoon maar dat 'wangedrag' wou aantonen, want hij is wel de eerste die de Melaan schoonmaakte... We noemde hem toen terecht de 'ijsmeester'.

@Hanna1: groot gelijk!

[volledig offtopic] Wat die Melaan betreft, die is de laatste tijd heel wat properder dan tijdens het schooljaar. Ik heb er tijdens de schoovakantie duidelijk minder werk mee om ze schoon te houden tijdens het weekend.

[on topic] De wielen waren snel weer verwijderd. Een echte guerilla-reklame-aktie.

Ik vermoed dat de fietswielenstunt(sic) een nietaangevraagde publiciteitsaktie was. Brocom, de initiatiefnemer, was misschien vergeten of wist eventueel niet dat borden plaatsen in de publieke zone wel degelijk een toelating behoeft..:-)

@Luc, blijkbaar hebt ge van sarcasme niet veel pappeke gegeten:-) Of kunt ge dat van GL niet pruimen??

@Peter, BROCOM is geen verzekeraar maar een vereniging van erkende verzekeringsmakelaars welke een welbepaalde deontologie zouden volgen. Een soort "ethisch" verzekeren als het ware. Hun fietswielen zullen daar wel buitenvallen zeker:-)

Blijkbaar komt de politie enkel in het Nieuwwerk om boetes uit te schrijven, want het fietswiel ter hoogte van de Schoolstraat hangt er nog steeds. 't Ziet er wel esthetisch verroest uit ondertussen...dat past goed bij het ijzerwerk rond de kathedraal :-)

Ik zag het ook hangen, oops, ze zijn het allicht vergeten weg te halen.

is dat eigenlijk geen sluikstorten dan ?