Nieuw leven op de Grote Markt

Kilkenny & Adam's Apple

Vorige week vrijdag opende een nieuwe horeca zaak haar deuren op onze Grote Markt, nieuwe buren voor ons stadhuis en Opsinjoor.

De familie Hunter, eerder al bekend van de jeugdacademie van Malinwa en O'Fiachs in Lier heeft nu ook een O'Fiach pub geopend bij ons. Je kan er genieten van lekkere Ierse bieren, ciders, whiskeys en binnenkort ook van heerlijke typische gerechten, zelfs van een Irish Breakfast.

O'Fiachs zal ook regelmatig zorgen voor live muzikaal entertainment en je kan er ook terecht om sportwedstrijden te volgen in een gezellige sfeer.

Ik ben er nu zelf al enkele keren binnengesprongen en genoot van de mooie authentieke sfeer die gecreëerd wordt door het mooie interieur en de toffe uitbaters. Ron, de pater familias, houdt een oogje in het zeil, maar vooral zijn zonen Laurens en Tomas zullen de zaak leiden.

Voor de mensen die willen genieten van een rookvrije avond is dit tevens ook een gedroomde plek, want net als in Ierland is de hele zaak ook rookvrij. Alle dagen open vanaf 9 uur, s'zondags vanaf 11.

Spring eens binnen en geniet zou ik zeggen, ik zal er waarschijnlijk wel vaker te vinden zijn.

Enkele interieurbeelden:

Have a drink

 

 

Free Derry

 

Klinkt gezellig. Ik zal er toch ook eens moeten langsgaan.

mooie sfeervolle 'coverfoto' Marc!   Lijkt me een aanwinst voor de Mechelse horecawereld!

 

Ik zie u daar :)

Ik ga er zeker ook eens een keertje op verkenning :-)

Ik heb een tijdje geleden mijn eerste Guinness geproefd in Den Bruinvis (de cafébaas tekent er zelfs een klavertje vier in het schuimpje op je glas) en het was voor herhaling "vat"baar.

 

Guinness is good for you :-) ?!

Maar ook Carolus triple van't vat en Maneblusser.

Seg Jan dat hebt ge weer goed kunnen stil houdeb hé. Dien baas heet ook Jan en blijkbaar kan hij nog toveren ook. Was dat op aanvraag Jan ? 

Neen, Louis, die tapt zijn Guinness iedere keer met een klaverke in 't schuim als finishing touch :-)
Trouwens, recht tegenover den Bruinvis is een restaurantje waar ze goeie muziek spelen.
 

Ik kom er ook net weer van terug! Was ook op de opening en was er ook nog zondag.... 
Een echte aanwinst voor Mechelen !!!

Ik ben ook  apetrots op T(h)omas die deze pub nu (mee)openhoudt, in een vorig leven nog één van mijn leerlingen !


Wilde hier een fijn artikel over schrijven, maar Marc was me voor. Gelukkig ook met een 'echt fijn artikel'... :-)))

En wat voor Marc geldt, geldt ook voor mezelf en nog heel wat bekenden en vrienden: ze gaan ons daar zeker nog veel zien ;-))

Ga zeker ook eens een kijkje nemen in O' Fiachs en drink een lekkere Guinness, Killkenny of Adam's Apple, of probeer een van de Whiskeys... en geniet van de sfeer...

Slainthe Math!!!!

Jan, meen ik nu te moeten vaststellen dat ge een beetje heimwee krijgt naar uw roots. In 't Archief spelen ze niet alleen mooie muziek maar het zijn ook nette mensen die goed kunnen koken. En de Jan van den Bruinvis, ja dat is heel zijn leven al ne speciale geweest. Zo zie je maar dat Hombeek niet alleen teert op " bruine " cafekes maar nog zoveel meer te bieden heeft. Ook zijn we nog de trotse eigenaars van een prachtig recreatie paradijs dat spijtig genoeg reeds bij de eerste zomerdagen  naar de kl..ten geholpen is door, ja door wie eigenlijk ?

Jan, ik zal eens proberen sè om uw verloren gegane stamboom terug te vinden om te zien of we dan toch niet korter bij mekaar zitten dan we denken. Een beetje geduld want die dames en heren van Hoembeka hebben ook recht op vacantie.

 

Ook Mechelse bieren zijn hier te krijgen

Gouden Carolus, Lucifer en ankerpils, een mooie combo :-)

@Louis: Ik ben ooit (15 jaar geleden) nog geabonneerd geweest op het boekske van Hoembeka.
Ik zit te wachten op de verschijning. Niet die van den Heilige geest, maar die van de aktes uit de stadsarchieven, die on-line zullen komen.
Ik hoorde dat laatst in het nieuws, maar wanneer dat gaat zijn, werd er niet bijvermeld.
Dan kan ik vanachter de pc de aktes raadplegen en mijn verleden weer uitspitten.
Dat ik de laatste tijd af en toe in Hombeek vertoef, is omdat mijn vrouw bij een kinesiste in Zemst-Laar gaat en we daarvoor door Hombeek moeten.
In 't Archief ben ik laatst geweest om er flyers af te geven van een popcorn-party en dan heb ik een klapke gedaan met de patron.
Het zag er mij ne gezellige mens uit.
Van den Bruinvis had ik allang horen klappen en dus ben ik er ondertussen al een paar keer een Guinness'ke gaan drinken.
Ik ga dus nog nen echten hombekenaar worden. :-)
 
Trouwens, één van mijn beste schoolmaten vroeger was den Edwin Juliens, die nu samen met zijn broer een hespenfabriekje heeft in Mechelen.
Helaas zijn we mekaar uit het oog verloren na onze wilde Piva-jaren.

 

Ik had het genoegen om met enkele mede-bloggers al dan niet toevallig er vanavond te vertoeven. Ikzelf drink geen bier, maar aan mijn gezelschap te zien viel het bier wel in de smaak. Wat het eten betreft, klinkt alvast veel belovend (nog even wachten), en kreeg spontaan heimwee naar mijn 2e habitat (weliswaar niet Ierland maar wel Engeland en Schotland).

Verder vind ik dat Trevor (?, dacht ik dat ie heet), uiterlijk veel weg heeft van Ron Weasley uit de Harry Potter films. (En dat is een compliment ;o) ).

He guys,  met al die fotos  van beer gaat ge mijn lust naar belgisch beer terug wakker maken.

Hanna het was leuk je daar te ontmoeten :-)

O my god they kill Kenny! !

 

mmm eens gaan proeven

hey louisusa nen happy 4th of july daar

Bedankt,Lieven,ja ,dat is hier een speciale dag.maar ik ben altijd blij dat het voorbij,voor ongeveer 4 dagen kunt ge bijna niet slapen,de geburen blijven hier vuurwerk afschieten tot 1 of 2 uur in de morgen, zij overdoen het een beetje.Heb een mooie avond,de louis van usa

@Hanna: de naam is Trevor Clifford Stevens ;-)
't was leuk je nog eens te onmoeten !!!

@allen: ook niet onbelangerijk: de Pale Ale van 't vat smaakt ook zeer goed ;-)

 

@Marc VC: mijn eerste reactie was een negatieve: een nieuwe uitbater rond de Grote Markt die zomaar een parabool-tent naast Op Sinjoorke neerpoot. Heiligschennis kan ik het moeilijk noemen maar het klopt niet. Een buurman-uitbater vertelde me dat dit ( op een aangename wijze ) gedoogd werd om ruimte te geven aan de ierse live muziek-esbattementen op het eigen terras. Dat vergoeilijkt al heel veel maar het Guinnessbeer kon me met zijn vierpunt en centiemen alcoholpercentage in de Hanekeef ook al niet echt bekoren. Nu ik echter de getuigenis van Rudi lees ( en hij kan het weten! ) dat er ook Gouden Carolus triple van het vat beschikbaar is, zal ik mijn routeplanner dan toch terug moeten instellen. Mijn scepsis is reeds voor een groot stuk weg, nu nog de ultieme ervaring.;-) 

@Luc: ik dacht toch begrepen te hebben, en ik heb het van de uitbater zelf, dat ze die tent hadden aangevraagd hoor. En "t was trouwens enkel met de opening, die tent is ondertussen al lang weg... en ja, of je Guinness nu lekker of niet lekker vindt, daar kan de uitbater natuurlijk niets aan doen he ;-))

Maar zoals reeds gezegd: er zijn ook voldoende ankerbieren (Gouden Carolus Classic, Ankerpils, Lucifer) en Pale Ale van het vat! 
En i k kan het ook een beetje weten want ben er sinds de opening toch wel enkele keren geweest ;-)

Dus: maak maar tijd voor die ultieme ervaring ;-D

Vandaag een bezoekje gebracht aan de Ierse pub. De Guinness viel mee, maar wat me opviel was de "vuiligheid" op de ramen, op de grond van  het terras en de toegang tot de pub.

Vast geen reclame.

viel mij ook op. Echt fris oogt de zaak niet. Misschiens wat bijsturen? Maar erger dan de "stille genieter" kan moeilijk....

Rare mannen die Engelsen/Ieren

Tijdje geleden was ik op vakantie in Griekenland en sukkelde ik een Engelse pub binnen. Er stond daar nen tap met "Strongbow", het logo kende ik maar nog nooit geproefd dus ik dacht laat ik dat bier maar eens proberen...
Groot was mijn verbazing toen ik het in mijn glas zag en proefde dat .... het appelcider was...

haha Tommy, bij mijn eerste kennismaking met redbull, in een pub, dacht ik ook dat ik een  engels biertje zou smaken...

Ik ben er iets gaan drinken en dat viel heel goed mee !

@ Anoniem 2 Wat viel mee ? De drank, de bediening de properheid ?

Gisteren een pint (Ankerpils) gaan drinken met de madam van Peter Meuris en twee collega's en daarna terug voor  een cider met mijn eigen madam. We zaten met het gezicht naar de ondertussen duidelijk gepoetste ramen en ik had spijt geen camera bij te hebben, want in het raam weerspiegelde weergaloos de lakenhalle en "stadhuis". Waar wachten de flickerfotografen nog op om dat te vereeuwingen? Allen daarheen

Het IRA gehalte vind je ook terug in de aankleding.