Jef Van den Bosch stelt ten toon in eigen tuin

  

(foto's: Jan Smets)

We waren al een poosje op zoek naar één of ander beeldhouwwerk om in onze tuin te plaatsen... En ja, een paar maanden geleden vonden we het bij de Mechelse beeldhouwer  Jef Van Den Bosch, en nu staat de sculptuur uiterst rechts op de foto bij ons op het terras..

Volgende maand exposeert de kunstenaar in eigen tuin.  Jawel. En da's iets om niet te missen!

We waren er al zo vaak voorbijgefietst, op weg naar het Zennegat...

Jef en zijn vrouw Bie wonen immers tussen het groen aan de Zennegatvaart in Battel.  En ik had dus al wel een glimp van zijn werken opgevangen.  Maar toen, trokken we onze stoute schoenen aan, en wilden we ze wel eens van nabij bekijken...

Het werd liefde op het eerste zicht.  Bewonderen met de ogen, voelen...  Mooi...

   

Beeldhouwer Jef, die in steen zoekt naar inspiratie.   Het ruwe geheim ontbloot in beeldhouwwerken van eenvoud en schoonheid.

Het genieten van kappen in eigen stijl.  "Alles klopt als het is wat het is".

Jef is een Mechelaar, afkomstig uit de zuiderkempen.  Begin van de jaren tachtig bekroop hem de kunstmicrobe.  En met technieken die hij oppikte tijdens een beroepsgerichte opleiding steenkappen, leerde hij zichzelf beeldhouwen, voornamelijk in arduin.

Ik hou van zijn werk.  Het werd een aangename babbel met een sympathieke, bescheiden man, die met veel liefde over zijn kunst kan vertellen.

Jef maakt ook schilderijen - heel speels en kleurrijk.

                                                     

Wie zijn werk ook eens wil bewonderen tijdens één of ander zomers fietstochtje, moet beslist eens langs op de Zennegatvaart 18.

Van 14 tot 29 augustus is men welkom bij Bie en Jef, tussen 14 uur en 18 uur.

Ik doe het graag nog eens over binnenkort. 

Meer op Jef's eigen website hier...

Gim, als ik nu bij Jef ga kopen krijg ik dan bij u korting ? 

Jan, mogen we de inhuldiging van uw aanwinst komen bijwonen? 't lijkt nog een 'braaf' beeld. mooi gaaf, glad. wat stelt het voor?
Als ik goed gezien heb heeft de kunstenaar zichzelf dikwijls in zijn werk geweven bij de schilderwerkjes

Wat verder zit levende legende Frans Croes: hield elke zomer tentoonstelling, ook nu misschien als z'n gezondheid het toelaat? Misschien de Zennegatvaart herdopen in de kunstenaarsdijk?

@ Lieven:

te laat voor de inhudiging...   ;-)

Ik zie in dit beeld telkens wat anders...  Boeiend in zijn eenvoud, en afwisselende ruwheid en gladheid; zijn glooiende (vrouwelijke...) lijnen...  Smaak is smaak - maar ik hou er erg van.

Jef maakte er het volgende tekstje bij:

'Geheiligd m'n liefste!  zo benmin ik jouw gave van trouw aan onze liefde...'

 

een beetje legitiem overspel dus, jij met de weelderige rondingen van de kunstenaar zn geliefde, 't is maar hoe je 't bekijkt ;-), kijken mag en aanraken ook. vermoedelijk een mooie aanwinst.

Mooi werk hoor ! Ik zag het persoonlijk.

Jans, nu wordt je naast fotograaf, tekenaar, schrijver en wereldreiziger ook nog mecenas :-)

way to go (zodat gym het ook begrijpt)

;-)

Daar is mijn geldbeugel nu nét niet toereikend voor...  Anders kocht ik natuurlijk al wel wat werken van Mechelse favoriete beeldhouwers als Mariëtte Teugels, Pol Cockx, Frans Walravens, om naast mijn Jef Van den Bosch te zetten...

Maar ik hoef niet alles te 'hebben' - ik geniet van het kijken naar deze beelden in de Mechelse openbare ruimte...  En da's mij voldoende!   ;-)

alhoewel... euh..., misschien...  (toch maar eerst centen tellen, en tot de slotsom komen dat dat sparen worden zal...)

;-)