Big Jump in de Dijle?

met categorie:  


Nieuwsgierig blader ik door naar het bewuste artikel, in de hoop dat dit me wijzer zou maken.

Veel wijzer word ik er niet uit. Willen ze nu echt dat we op die bewuste dag allemaal in de Dijle gaan springen? De Vaart tot daar aan toe, die is "redelijk proper" (lees : properder dan de Dijle), maar ik zie me toch nog niet direkt in de Dijle springen. Of heb ik het totaal verkeerd begrepen? ;-) Wie waagt de sprong?

Het is niet de enige slordigheid in de Nieuwe Maan. Zo is er sprake van een tweedehandsmarkt voor fietsen waarvoor je je als verkoper moet inschrijven en betalen maar je hebt er het raden naar waar en wanneer die markt doorgaat.

Ik stoor mij geregeld aan de oppervlakkigheid van de stedelijke communicatie en de Nieuwe Maan schiet daarbij toch wel de hoofdvogel af. Zijn jullie na het lezen ook vol verwachtingen gaan kijken op "beleef mechelen" welke Tinelprojecten er gaan gerealiseerd worden? Inderdaad: niet te vinden op de website.

Inderdaad, een "Nieuwe Maan" lees je niet, die doorblader je. :-)  Zouden ze dat nu bedoelen met city-marketing ?

In de Streekkrant en de Passe-Partout stonden er artikels met details over (uur, waar, regelement, etc). Het is een universeel gebeuren, dus wat tegelijkertijd in een aantal landen doorgaat.

Spijtig dat het in de 'Niewe Maan' zo vaag wordt beschreven...

Misschien is De Nieuwe Maan eerder bedoeld als "smaakmaker" met luchtige artikels en een aanzet om dan elders meer informatie te zoeken? Dat kan ook, hè? Voor meer info wordt vaak verwezen naar andere kanalen. Zo staat er over activiteiten voor gezinnen met kinderen ook vaak slechts beperkte informatie in, maar verdeelt de Stad ook nog wel de meer gedetailleerde krant Mechelen Kinderstad.

En over dit iniatief wordt dan weer uitgebreider bericht in De Streekkrant waar de Stad ook zijn infopagina's heeft.

Misschien is De Nieuwe Maan niet meer bedoeld dan als een "appetizer".

Feit is dat je zo de mensen nieuwsgierig maakt en aanzet tot meer info opzoeken. Nu verschijnt er op Mechelen Blogt deze reactie. Als alle uitleg in De Nieuwe Maan had gestaan, was dat misschien niet het geval geweest?

Ik weet niet wat het beste is: één iemand die een uitgebreid artikel leest, maar waar verder niets meer mee gebeurt omdat te weinig mensen de tijd nemen zoiets helemaal door te nemen? Of een smaakmaker, luchtig, snel gelezen door wellicht veel meer mensen die de écht geïnterresseerden aanzet tot meer info gaan zoeken?

't Is een keuze qua communiceren natuurlijk...

Kan best, maar een stad heeft ook de taak om te zorgen dat haar informatie bij alle burgers terecht komt. Je mag/kan er niet vanuit gaan dat die burger wel via andere kanalen (vnl. internet) zijn honger stilt. Ik ga er vanuit dat quasi iedereen kan lezen en schrijven, maar internetten is nog steeds voor een grote groep mensen niet mogelijk om diverse redenen.

daar ging het mij zozeer niet over... Ik lees de Streekkrant niet, bewust niet trouwens...

Naar mijn mening is de Streekkrant enkel goed om uwen barbecue mee aan te steken :-)

Wat ik me afvraag is willen ze nu echt dat we in de Dijle springen dan? Heb je de Dijle al eens deftig bekeken? Gaat de stad de dokterskosten terugbetalen aan diegenen die de sprong wagen?

Ik doe in ieder geval mee aan de Big Jump en was het zelfs van plan in Mechelen. Omdat we er nu een familie-uitstap van maken zal het de Dijle in Heverlee worden en daar is die inderdaad nog properder.

De waterkwaliteit van de Dijle is al fel verbeterd. Als nu al die inwoners die nog steeds afvalwater in de Dijle dumpen hiermee stopten zou het nog veel beter zijn. Ik heb hier enkele jaren geleden op de blog nog over gediscussieerd. Momenteel zouden deze historische afvoeren nog kunnen blijven bestaan. Ik vind echter dat er een duidelijke datum dient afgesproken te worden waarop deze moeten afgesloten zijn.

Goh, zwemmen in de Dijle... Mijn ouders en grootouders hebben dat nog geweten maar ik heb nog nooit iemand in de Dijle zien zwemmen, ik ben al over de dertig btw...

Als kind gingen we vroeger altijd in de Vaart zwemmen...

Als ik in Muizen in de Dijle jump vrees ik alleen dat ik er niet meer ga uitgeraken met die hoge dijken... :-) Misschien kunnen we met alle MB bezoekers/bloggers samen aan de Vismarkt de jump wagen? :-)

 Ik ga wel eens komen kijken, maar er in duiken? Neen, merci. Er komen nog steeds wc's uit in de Dijle en om dan net in zo'n bruine beer te duiken... maar ik hou vooral niemand tegen :-))

30 a 35 jaar geleden was de Dijle een open riool en je zou er niet aan gedacht hebben om op de Vismarkt op een terrasje te gaan zitten, wegens de niet te harden stank die van de brouwerij Lamot kwam.
Er dreef toen ook een diversiteit aan vuiligheid op en in het water en wie er toen insprong, kwam er gegarandeerd nooit meer levend uit.
Nu zit er opnieuw vis op de Dijle en het water is toch wel een pak properder dan toen.
 
Ik zal zondag alvast paraat zijn om het gebeuren te fotograferen, maar ga me niet aan den groten sprong wagen, uit estetisch oogpunt. :-)
 
Wat betreft "De Nieuwe Maan", vind ik eveneens dat het blad te korte en soms onvolledige artikels bevat.
Een aantal overbodige artikels zouden geschrapt kunnen worden, waardoor andere artikels vollediger en interessanter zouden kunnen gemaakt worden.
Ik ben wel altijd blij als het nieuwe nummer in de bus valt, maar toch mis ik de diepgang, die "Onder Den Toren" wel had.
Toen besloegen de meeste artikels 2 bladzijden, terwijl er nu soms 4 artikels op één bladzijde staan.
 

 

Het is aan de Dijle aan de Vismarkt  dat het doorgaat in Mechelen. Heeft ook al in heel wat andere media gestaan en aan bod gekomen trouwens.

De brandweer heeft ook de vorige weken dat stuk al voor een deel 'proper' gemaakt. Kwamen oa fietsen, zitbanken ... naar boven.

Het water zelf is al fel verbeterd tov een tijd terug

... maar dat is nu net 1 van de zaken die men in de aandacht wil brengen he met deze 'aktie' , de toestand van het water in rivieren, beken, kanalen en de belangrijkheid hiervan

Niet enkel in Mechelen, zelfs niet enkel in België, maar in gans Europa als ik me niet vergis.

Overal zullen mensen tegelijkertijd (of toch ongeveer) in rivieren ... springen

De vorige jaren werd de aktie ook gehouden, maar het is de eerste keer dat Mechelen deelneemt.

Ik ga zeker zien naar de big jump.

Zolang ze maar geen stieren door de straten jagen...

;-)

Het water mag dan proper zijn, zie het grote aantal vissen, wat niet proper is en nog steeds niet opgelost, is het slib. Dat is  zwaar vervuild met zware metalen. er zijn al denkpistes geweest dat uit te baggeren, maar waar dan met het slib naar toe? Dat moet namelijk verwerkt worden... En wie gaat dat betalen, wie heeft zoveel geld, wie heeft zoveel ping, ping, ping, wie heeft zoveel geld? Mij zie je niet in de Dijle zwemmen, al ben ik dan een waterrat en ooit nog sportzwemmer geweest; No way Gosé...

Er worden ook nog heel der toiletten geloosd in de Dijle, met WC-papier en al ... zelf getuige van geweest. Hopelijk lost men dit vlug op ...

Inderdaad, heb ik ook al gezien, een of twee jaar geleden vanop het dijlepad. Ik zou er toch ook niet in duiken. Had men dit niet beter in de vaart gedaan, aan de kanoclub bijvoorbeeld.

 'k Zie ons Bartje, in zijne Speedo, al op de Hoogbrug staan...

:-D

Of erger nog, de Gim zonder hoed ! :-)

Toch vreemd dat er niet veel meer info in De Nieuwe Maan staat, voor- en achterflap toont hier foto's van.

Somers mag induiken waar " hij " wil. Dat hij niet vies gevallen is weet Mechelen al langer dan vandaag. 

 Er werd nog niet zolang geleden in gezwommen, bij toeval ben ik eens op volgend filmpje gestoten:

 

http://www.youtube.com/watch?v=Uh_t38_VKFA

 

 

@GL : Als jij bent wie ik denk dat je bent, vind ik dat je erg weinig respect hebt voor je collega's, wat meer over jou zegt, dan over onze burgemeester.

Het spijt me, maar ik vind dit erg laag van jou.

 Aan de kleine put van Walem is 't naar 't schijnt alle dagen Big Jump! :-)

@ Elisa,

                in het leven is dat nu eenmaal zoals in den tennis. Balletje slaan, balletje terug slaan. Ja Christophe, bij de hitte der laatste weken zal het overal wel een beetje illegale big jump zijn zeker. En alhoewel het bij wet verboden is kan ik er een beetje inkomen dat jonge mensen al eens een duikje nemen in het frisse nat. Het is echter merkwaardig hoe ook hier de " wet " de laatste vijftig jaar een bocht van 180 graad heeft genomen. Vijftig jaar geleden zat de vaart vol met kinderen die niet konden zwemmen maar het met vallen en opstaan ter plaatse leerden. Er bestond toen in het onderwijs geen norm voor het zwemmen. En nu dat ieder kind in de school verplicht is te leren zwemmen mogen ze in de vaart en de plassen niet meer duiken. En ik ben er zeker van dat er vroeger niet meer verdronken dan nu. Heeft daar iemand een uitleg voor ?

@G.L.: Balletje terugslaan zonder dat er nog meer een enkel balletje in jouw richting is geslagen ? Zoals Elisa duidelijk opmerkt  "gewoon laag", en getuige van weinig respect voor je collega.

Er werd bij het verwijderen van al die rommel (fietsen, tafels,..., een voorbinddildo) uit de Dijle inderdaad ook aangekondigd dat Bat Somers himself zéker gaat springen.

Eer dat een politieker dat doet moet het al wel proper zijn he ;-)

Ik heb het in een nu verdwenen artikel al eens gemed. We leven in een maatschappij die enorm betutteld. Verantwoordelijkheid nemen wordt als het maar even kan vermeden, hiervoor heeft men een heel arsenaal pietluttige wetjes.

Zwemmen is hier een goed voorbeeld van. Iedereen wordt op elkaar gepakt aan één of andere zwemplas. Hier zijn enkele redders aanwezig om de bende in de gaten te houden. Hierbij is de tendens de laatste jaren om de zwemzone kleine en ondiep te houden (hier zit de wetgeving ook voor iets tussen). In het gewoel in deze kleine zwemzones verdrinken er dan toch nog altijd enkelen. Misschien wel door een vals veiligheidsgevoel, wie weet. Ergens in een open water gaan zwemmen is strikt verboden want: geen toezicht, geen gecontroleerde waterkwaliteit, ...

Als ik echter geen andere mensen in gevaar breng zie ik niet in waarom ik ergens niet zou kunnen zwemmen. Ik ken mijn limieten. Bovendien zal ik ook nooit alleen ergens gaan zwemmen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik veiliger af ben als ik ergens ga 'wild' zwemmen. Inzake waterkwaliteit ken ik genoeg open water met een betere waterkwaliteit dan de zwemplassen. Vooral de zwemplassen van Hofstade en de Nekker hebben de laatste weken trouwens een slechte waterkwaliteit.

Nu een stuk Dijle terug proper is, kunnen daar  – na de Big Jump – nog meer activiteiten plaatsvinden, zoals waterpolo, schoonspringen, waterballet en andere watersportevenementen.

Balletje-balletje is echter (nog altijd) geen watersportactiviteit, maar waterbommetjes zijn dat wel !

;-)

 GL: voor iemand die steeds bereid is een lans te breken voor de goeie ouwe tijd toen iedereen nog ging zwemmen in de eerste  beste plas of beek haal je toch wel erg graag aan dat zulks vandaag bij wet verboden is.

Wat mij betreft: vloeken in de kerk mag ook niet, en mensen zoals JC die wat gaan wildzwemmen ( wat een woord zeg ) berokkenen mij eigenlijk helemaal geen last, en dat ze daarbij de wet overtreden stoort mijzelf ab-so-luut niet. Als ze er maar plezier aan beleven en voor de rest zjatten en talloren.

Alex, kunt ge u voorstellen. Zeven a acht jaar oud, niet kunnen zwemmen en aan de rand van de vaart staan. Ge werd er dan door twee struise bonken ingesmeten en voor dat ge twee keer gedopt had werd ge er niet uitgehaald. Gene flik die zich daar om bekommerde. En de dijken die mochten toen gezien worden, maar ja toen bestonden er nog geen chips of anderen troep en drinken deden ze van de vaart. Of hoe de mensheid zijn eigen graf delft.

@ G.L. :

Met ne goeie ijskoude winter heeft de Vaart nog meer mogelijkheden, zeunne...

;-)

Plaisancebrug

En wat zal het volgende worden ?  De Big Swim in Mechelen ?

Elke minuut, in groepjes van 20 zwemmers, van de Fonteinbrug tot de Kraanbrug (en zonder het Dijlepad te gebruiken) ?

;-)

Die Big Swim bestaat ook in Mechelen, met de Triatlon in september. Met de business triatlon ben ik zo al een aantal keer van de Plaisancebrug naar het zwembad gezwommen.

Er zijn nog heel wat mogelijkheden in en rond het water in Mechelen, zowel aan de Leuvense Vaart als aan de Dijle : 

Fierljeppen van Haverwerf naar Vismarkt, tobbedansen in de Keerdok (onlangs streek het circus van Ter land, ter zee en in de lucht nog neer in Klein-Willebroek), Klara's Klassiek op een ponton in de Keerdok, enz.

Gim, zouden we dan niet best eerst die flying dress pijpen afstoppen. Anders gaan we nooit de Rudi mee in 't bad krijgen. 

@GL : ik denk dat de zuurtegraad van het Leuvense vaartwater in den tijd dat ze u erin gegooid hebben, behoorlijk hoog was.
De gevolgen daarvan zijn blijvend.

Wat bepaalt eigenlijk dat een stroom, beek of kanaal levensvatbaar is en een groen label qua zwembaarheid kan krijgen ? Alleen de zuurtegraad ?

Op de website van oa de Milieuboot.be staat volgende tekst :

Het water wordt onderzocht op temperatuur, zuurtegraad, troebelheid, zuurstofgehalte en geleidbaarheid… In het tweede meetstation worden dezelfde parameters onderzocht, aangevuld met een biomonitor : een opstelling laat toe de zwemreacties van forellen in het water te onderzoeken. Is er iets mis met de samenstelling van het water, dan zullen de forellen daarop reageren.

Dag Jacko, aangename kennismaking. 

Ik heb ook nooit iemand in de Dijle zien zwemmen,ik denk dat dit verboden was.Ik heb vele uurtjes in de vaart doorgebracht,recht over de Canoclub (het arme mensen strand) ik heb ook dikwijls van de Plaisance brug gaan duiken,tot de police ons wegjaagde,daar lag ook een raft (vlot)aan de linkse kant als ge van de Brussel Poort kwam,maar ook daar werden wij weggejaagd.Ik denk dat de police niet kon uitstaan als wij wat plezier hadden.LouisUSA

Louis met al die flying dress pijpen die in de Dyle uitkomen is dat niet moeilijk. We zwemmen toch ook niet in onzen beerput. Als ik dan aan de galg moet als ik zeg dat hij niet vies gevallen is, dan is dat maar zo. De  uitspraak: strontjoeng zou dat daar vandaan komen Louis? 

GL,de laatste maal dat ik de vaart gezien (ongeveer 30 jaar geleden) het water zag er toen zwart uit,ik zou daar zelfs niet meer in zwemmen.Ik hoop dat ze dat ondertussen wel opgeknapt hebben,en volgens mij waren de dijken van de Dijle te hoog om er uit te komen,of ge zou moeten zwemmen waar er trapjes waren,

 Die vaart ziet er nu alleszins veel beter uit. Je ziet er trouwens regelmatig mensen in zwemmen. Ik heb het zelf ook al een aantal keer gedaan.

Ik denk dat ge nu toch de vaart met de Zenne door mekaar brengt Lowitje. In de jare vijftig - zestig heeft toch heel Mechelen leren zwemmen in de vaart. Ze zag toen zwart van 't volk ja en weet ge wanneer het ook zwart kon zijn ? Vanachter aan die boten hing meestal een reddingschuitje waar de jeugd nogal graag inkroop. Maar wee uw gebeente als die schipper vers gepekt had want dan was het naar huis met " pek en veren ". Wat de Zenne betreft Louis dat is behoorlijk gebeterd sinds dat ze in Brussel hunne kak ophouden.

JC, dat was vroeger zalig zwemmen in de vaart tussen al die vissen en ik kan aannemen dat het nu nog zo is maar dan niet meer tussen de vissen maar tussen de politiekarrekes

Ik heb leren zwemmen in de Barebeek, achterin de dreef van de Geerdegemstraat en ik herinner me nog zeer goed, dat het water daar zo zuiver was, dat je de keien op de bodem kon zien liggen.

Later heb ik, zonder dat mijn ouders op de hoogte waren, ook nog in de Leuvense vaart gezwommen en Hofstade Plage behoorde ook tot de vaste zomerzwemplekken van de jeugd in de jaren 70 .

Vanaf '75 was er het nieuwe zwemdok aan de Leliestraat en dan ging iedereen daarnaartoe, omdat het korterbij was en omdat de Vaart niet echt zwembaar meer was en de Barebeek zo goed als uitgedroogd.

 

Ja Jan, in beken en rakketputten werd vroeger ook geploeterd maar dat had dan met zwemmen niet veel te maken. Het was meer stoeien zoals krokkodilen in een modderpoel denk ik.

Ja, nu dat ge het zegt Hofstade plage daar werd toen ook gezwommen maar dat is nu voorbij, ik heb me laten vertellen dat ze daar nu een stierenarena van gemaakt hebben. Het politie personeel kan daar ook een brevet halen , 100 meter horden lopen.

De vaart niet meer zwembaar daar twijfel ik toch aan, ik zou eerder geloven niet commercialiseerbaar. Wat een woord zeg, hoe heb ik het er uit gekregen ?

Ik weet ook dat wij vanijd een karkas van een doode hond moesten wegduwen,voor wij in het water duikte,of uit de weg zwemmen van een waterrat die juist naar onze kant kwam toezwemmen,en aan die bootjes aanhangen,ja,dat heb ik ook gedaan,dat waseen deel van het plezier,Heb een mooie Zondag LouisUSA

Dat verhaal van LouisUSA doet me denken aan het verhaal van de Witte van Zichem, als hij gaat zwemmen...

:-D

Fragment : De Witte gaat zwemmen (1934)

@GL: in Hofstade plage wordt nog steeds gezwommen hoor en de barebeek was toch wel een tiental meter breed.

Ik heb zelfs nog gezwommen aan Geerdegem-strand, een plekje waarvan slechts weinig mensen het bestaan kenden.

Geerdegem Beach was een stuk weiland waaruit grond gegraven was om de wijk aan de Gandhistraat mee op te hogen en waar de boer geprofiteerd heeft van de put om er water in te zetten en een paar vrachtwagens zand liet uitstrooien om een strand te bekomen.

Twee achtergelaten zigeunerwagens werden omgebouwd tot een buitenverblijfje en de boer en zijn gezin moesten niet meer op vakantie gaan in de zomer :-)

 

 

het waterpeil is om 15:00 precies een halve meter gestegen.

Om 15h00 steeg de "Jeronimo"-yell, bij wijze van spreken, boven het klokkengelui uit !

;-)

BTW : Veel jump was er niet aan, wel de nodige (water)bommetjes.

Ik was bij de big jump in de Dijle in Leuven en heb er nog 1 km zwemmen bijgedaan. Om 14:55 kwam ik al zwemmend aan de start.

Gimycko,dat is een aangenaam filmke,Ja ik weet daar nog van,ik heb die boek dikwijls gelezen,(was die niet geschreven bij Ernest Claes ? ) en was dat ook niet de eerste vlaamse film? Dat ziet er allemaal zoolang geleden.

Inderdaad, LouisUSA !

Ge kent uw Klassiekers !

;-)

Allez, voor U nog een fragment uit De Witte : Pastoor Munte (Luc Philips) en de Witte op hun best.

Enjoy

zeg JC, de bedoeling van een START is da ge daar begint maar nie da ge daar stopt :-D

Het was fijn om het allemaal van op de brug te bekijken.

Een kleine foto-impressie vind je op http://www.flickr.com/photos/jangoovaerts/

Bloggers,Holland heeft juist het wereldkampioenschap verloren 1-0.Ik denk dat de beste ploeg gewonnen heeft,alhoewel ik denk dat de goal gemaakt was van een off-side position,Nu ga ik mijn Dinner maken ,Tot Morgen ,LouisUSA

 @Lieven: Ik vind het zonde om me nat te maken voor één sprongeske. Ben dus maar begonnen met een rustig stukje zwemmen met de stroming mee. De stroming op de Dijle in Heverlee is trouwens zo sterk dat tegen de stroming eigenlijk niet vol te houden is.

Onderweg heb ik op twee plaatsen beversporen gezien, de waterkwaliteit is dus zeker aan het verbeteren. Uiteindelijk heb ik daar nog een paar keer gesprongen, het water was perfect (22°C).

Trouwens zoals steeds met wildzwemmen, ken het gebied en zwem niet alleen. Ik had een vriend mee die dat stuk waterloop op zijn duimpje kent en me vriendelijk ook op de beversporen wees.

 

@jc "op twee plaatsen beversporen gezien" was daar geen premie voor voorzien?

@Lieven: Deze premie is er niet voor bevers, het is al langer duidelijk dat deze terug in Vlaanderen voorkomen. Er is wel een premie voorzien voor de eerste foto van een otter (500 €). Otters heb ik zondag niet gezien, ook geen sporen van.

ach ja inderdaad otters, spijtig dat je der geen gezien hebt, anders tracteren he :-)

GL.Toen ik in mijn jeugd naar de gemeenteschool ging (in de S Jansstraat) gingen wij ieder Maandag naar de zwemdok (het was niet verplichtend ) en daar heb ik leren zwemmen,Ik weet dat die zwemdok  nu gesloten is,hebben zij nu in Mechelen een andere geopend?

Nee Louis, er is er gene bijgekomen maar wel ene in de plaats  in de wijk Tervurensteenweg, ongeveer daar waar de Malinois hun eerste ballen kapot stampten in 1905. En als het weer meezit krijgen we in 't kort er ne nieuwen dok bij daar waar vroeger de Nekkers in de poel zaten. We zullen die wel moeten delen met enkele randgemeenten omdat ze een beetje krap bij kas zitten. Louis is daar in de USA momenteel ook zo weinig geld ? 

GL,daar weet ik niets van en ik bekommer mij daar niet mee,zoolang dat ik mijn facturen kan betalen ben ik blij.Groetjes, Louis USA

Jan G, toen jij ooit leerde zwemmen in de Barebeek, zal die wellicht iets properder geweest zijn dan heden ten dage. Toen ik vorige maandag na een fietstochtje met mijn overbuur  Dirk Draulans in "den Ambroos" de Barebeek passeerde stonk mij die vrij behoorlijk.

Eind jaren 50 heb ik ook één keer  in de Leuvense vaart gezwommen en ik denk dat ik er toen vuiler uitkwam dan dat ik er ingesprongen was.  Bij wijlen dreef de olie van de boten boven.  Gelukkig is er sindsdien veel verbeterd.   Maar... ik was vorige zondag  solidair met de "big splash" en ik heb in mijnen hof een frisse duik genomen in mijn alleszins proper zwembad.

Maar er dient zeker en vast te worden gezegd dat de kwaliteit van de waterlopen in het Mechelse er de laatste jaren zeer goed op vooruit is gegaan.  Ik herinner me nog 1970-1971.  Ik was toen "garçon" in de Bowling aan de Oude Brusselstraat (later de kleine zaal van het Mecheles Miniatuur Theater).  Wel, op sommige dagen drong de stank van de Dijle door tot in de dancing in de kelder

Maar gelukkig behoort dit tot het verleden.

 

 

De Barebeek was idd een stuk properder.
Ik was toen ne snotter van een jaar of zes, maar ik herinner me dat je de keien op de bodem van de beek mooi kon zien liggen.
Da's nu het geval niet meer.
 
Toen ik in het industriepark noord werkte, kon je ook ruiken aan de stank van de dijle dat het 's anderendaags goed weer ging worden :-)
Als de Dijle stonk, kon je 's anderendaags je korte broek aantrekken.

Roger? Is Dirk Draulans uwen overbuur? Den Dirk Draulans? Die van "de charme van de chaos"? Wat heb ik genoten van dat boek...

Daar zou ik graag wel eens een pint mee gaan drinken, en als we dan toch bezig zijn ook ineens zijn portret eens schieten...

Idd Tommy, sinds zowat anderhalf jaar. 

Nostalgie... Mijn grootvader, geboren in 1899, heeft zowat zijn ganse leven dagelijks in de Vaart gezwommen. Zijn schoonzusters, tante Klara en tant Mathild, woonden op de hoek van de Auwegemvaart en de Auwegemstraat (waar nu een appartementsblok staat). Elke morgen, van maart tot oktober, kleede hij zich om in hun werkhuis en zwom de vaart een paar keer over en terug. Hij is ermee gestopt in de jaren 70, omdat het water te vies werd. Ondertussen is de waterkwaliteit opnieuw veel beter, mijn kinderen hebben vorig jaar een kayakcursus gevolgd, en kwamen daarbij - uiteraard - een paar keer in 't water terecht. En een paar dagen geleden zijn ze met hun pluszus nog 2x gaan zwemmen, 1 x in de Vaart en 1 x in Battenbroek.

 

Tiens, mag er nu officieel in de Vaart en in Battenbroek gezwommen worden? In het nabije verleden werden daarvoor pv's opgemaakt!

 Ik meende dat er een gedoogbeleid is, maar pas wel op voor overzwemmende honden :-)

 

nu nog een naaktstrand in Mechelen en we zijn helemaal mee met de tijd.

Ja, dat zou mooi zijn. Ik ben zelf jarenlang naturist "met vergunning" geweest (lid van Athena). Mooie tijd. Kamperen kan altijd wel gezellig zijn, maar de sfeer op naturistencampings (enkel voor leden) hebben toch nog dat ietsje meer van vertrouwen, dat we-hebben-voor-elkaar-niets-te-verbergen, maar ook dat we-zijn-samen-verantwoordelijk-voor-de-natuur. Dat laatste vind je ook wel terug op de naaktstranden, waar veel leden komen: het zijn bijna altijd de stukjes strand met het minste zwerfvuil: een echte naturist laat geen vuilnis achter.