Jarig Mechelenblogt in Gazet van Antwerpen!

met categorie:  

Mechelenblogt zal op 22 juni vijf verjaardagskaarsjes uitblazen...  En Gazet van Antwerpen maakt van de gelegenheid gebruik om ons jarig stadsblog in de schijnwerpers te zetten....

De trouwe abonnees lezen dit artikel van Christof Willox vandaag in hun ochtendkrant...   De anderen?   ...ze reppen zich best nu naar de krantenboer....   ;-)

Vijf jaar Mechelenblogt is niet niks...  Nog even, en dan snijden we de taart aan.  Maar laat ons vandaag toch al maar eens klinken!  Op Mechelenblogt!   En bedankt aan elke lezer, sympathisant of blogger, die meewerkte om dit blog te maken tot wat het is...

 

En we zingen,

en we lachen

en we zijn zo blij

want er zijn geen stoute kindjes bij! 

Jokke, bij ons in Oembeik is da springen in plaats van lachen.Enfin. 

Inderdaad Jokke...  ;-)

en we staan hier voor het beeld van onze olijkste Maneblusser: Opsinjoorke... (foto Marc Aerts).   Is Mechelenblogt dan toch al vijf jaar de 'plezantste cafétoog van 't stad'?  ;-)

En op deze foto zouden eigenlijk ALLE Mechelse bloggers horen te staan...  Want ELKE blogger maakte dit blog tot wat het vandaag is.   Maar zo gaat het nu eenmaal: gebeld voor een interview, en dan snel wat mensen optrommelen om te figureren op de foto...

PS: en voor GL willen we beslist ook eens 'springen' ipv lachen...   ;-)

"Al wie niet springt, is ..."

Gelieve de zin te volmaken, naar voorkeur.  Mogelijkheden zijn "Sinjoor", "Kakker", "Stella-drinker", ...

Nu weet ik (als nieuwe Mechelaar) waar de naam Radio Opsinjoor op 105.5 Fm van komt.
(het standbeeld dus ... bedankt)

@ Marijke: dacht je misschien dat  Oposinjoor een Anwterpenaar is? Dan wordt het hoog tijd dat je als kersverse Maneblusser weet dat de echte Opsinjoor een Mechelaar is en geen Sinjoor, ondanks de naam. Details op Mechelen blogt denk ik of anders via de dienst toerisme etc... Weet dat vanhet bronzen standbeeld van Opsinjoorke een origineel uit 1647  bestaat dat in ons stadhuis te zien is en dat radio Opsinjoor daarop alludeert. Als je het verhaal niet kent waarom hij een Antwerpse naam heeft dan zullen de bloggers je dat met plezier vertellen Marijke.

En dat er nog vele jaren en mooie artikels mogen volgen.

Voor Marijke :

Klik hier om er meer over te weten.

:-)

Niemand die dat artikel wil inscannen?

@ TommyG :

Het artikel is nu digitaal beschikbaar.  Klik hier.

dat is maar een korte samenvatting van het hele artikel hoor

@TommyG: dacht je dat Jan die pagina niet in zijn Flickr collectie opgenomen heeft? Kijk dan maar even hier: http://www.flickr.com/photos/16283292@N00/4687448087/sizes/o/

Ik heb dit artikel 'opzettelijk' niet willen inscannen -   ;-)   Ik wou natuurlijk niet dat er geen reden meer zou zijn om de krant te kopen natuurlijk...    Maar met een goed leesbrillletje of de hierboven link van Jokke naar mijn Flickrfoto's lukt het wél hoor...

ik heb me altijd al afgevraagd hoe je zo'n volledig gazettenblad in moet scannen.

Het is niet meer plezant sinds enkele betweters de wisknop in handen hebben.

Beetje vreemde reactie filip2, hier wordt nauwelijk iets gewist, behalve indien het tegen de afpraken indruist. De laatse maanden, misschien twee reacties, na herhaaldelijke/persoonlijke klachten.

Verder kan je gerust naar De Standaard of De Tijd of zo eens gaan kijken, daar houdt men zich aan soortgelijke regels.

@flup2: Peter heeft gelijk en ik kan het weten !!:-)

Proficiat.Jan,ik zie dat ge uw foto weer in de gazet hebt,wel verdient,louis

Jama-jama-jama, Louis USA !  

Wij ( dat zijn al de bloggers en ook gij ) zijn jarig, zeunne !

;-) 

BTW : Bij wie wordt de taart besteld ?  Bij welke Cake Boss ?

Jij mag ze bakken Gim, en tesamen met ons veroberen op een nog te plannen verjaardagsfeestje.  Want zoals jij (en ik al lang voordien) stelde: 'wij zijn allemaal jarig'.  ELKE blogger verdient op de foto te staan - want hij/zij maakte dit blog tot wat het nu is.

Leuk dat je met al die anderen rond dezelfde taart wilt zitten!  ;-)

<<< Yeehaa >>>

;-)

BTW :

Mag ik jullie er ook effe fijntjes op wijzen dat Mechelen Mapt ook al een tijdje de kinderschoenen is ontgroeid en een flinke kleuter van 4 jaar is.

En na een korte winterslaap van een zestal maanden is hij (of is het een zij) weer alive and kicking, behalve dat we meer schrijvers nodig hebben !

Poficiat aan de 'bezielers' die na 5 jaar nog steeds met evenveel enthousiasme en tijd de blog in leven houden.

En uiteraard ook aan alle bloggers om deze blog op zijn/haar, actief of passief in stand te houden. Ook ik heb er in de afgelopen 4 jaar (ik haakte pas een jaartje later aan) mooie vriendschappen aan overgehouden met Mechelaars die ik anders wellicht nooit zou gekend hebben.

Een ware verrijking dus, zowel op het vlak van wat er in Mechelen leeft en leefde alsook op sociaaal vlak!