Feestelijke Mechelse zomer staat voor de deur: nooit meer thuis?

De namen voor Maanrock en de Dijlefeesten zijn ondertussen gekend. Maar er staat nog veel meer te gebeuren de komende weken en maanden. Het wordt weer een meer dan goedgevulde en gevarieerde Mechelse zomer: Parkpop, Ottertrotter, Vis-pop Global Fiesta, Oogstfeesten ... 

De spits wordt afgebeten op maandag 21 en dinsdag 22 juni met de Maanrockrally. Daags nadien starten De Dijlefeesten die op hun laatste dag, op zondag 27 juni ook de Maanrockrallyfinale herbergen.

Ja, de Mechelse zomer heeft véél in petto: een poging tot overzicht:

Maanrockrally & Dijlefeesten
De Maanrockrally vindt plaats op 22 en 23 juni op de Mechelse Veemarkt, telkens om 19 uur. De bands Heimsieck, Mosquito, Kain & Jeffrey, The Dakota’s en The Defectet Monkeys die de Jeugdhuizen Maanrockrally wonnen, zijn al zeker van de partij.De volgende dagen kun je gewoon verder feesten met de alweer vijfendertigste editie van de Dijlefeesten, met ondermeer 65 Days of Static, Isbells en Customs én de Maanrockrallyfinale op 27 juni.

We hadden het al uitvoerig over het uitstekende programma in een eerdere topic.
• Verdere info: www.dijlefeesten.be


Ottertrotter

Zondag 27 juni wordt het of kiezen, of van hot naar her crossen want op de laatste Dijlefeestendag is het ook weer tijd voor Ottertrotter, van 12 tot 24 uur in het Tivolipark. Met ook nu weer muziek uit alle windstreken en een brede waaier van activiteiten met mondiaal karakter voor jong en oud. En op de wereldculturenmarkt kun je shoppen in de vele winkeltjes met een origineel aanbod van typische producten en zuiderse drankjes en hapjes.

• Het volledige programma lees je dra op de Ottertrotter-webstek.


Parkpop & Balcazar
Ook deze zomer kun je elke donderdagavond van juli en augustus terecht in de Kruidtuin voor Parkpop, telkens van 20.30 tot 23 uur. Met ook nu een greep uit pop, rock, blues, salsa, soul en sixties...

Programma:
Do 01.07 – Els De Schepper (Chanson)
Do 08.07 – Mama Jody feat. John Larry (Sixties)
Do 15.07 – De Juf (Pop)
Do 22.07 – Legends of Rock (seventies covers)
Do 29.07 – B-Stoned (Rolling Stones Tribute)
Do 05.08 – Clearwater (CCR Tribute)
Do 12.08 – Ritmo Latino (Salsa, Son, Merengue en Rumba)
Do 19.08 – Yamundo (Flamnco & Jazz)
Do 26.08 – The Expendables feat. Sofie Van Mol (Funk, Disco, Pop)Ik kijk alvast uit naar B-Stoned, Clearwater en Legends of Rock. En zo zal elk wel iets naar zijn muzikale interesse vinden in het Parkpopprogramma. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon naar de Kruidtuin afzakken voor de gezelligheid.

Balcazar, de muzieknamiddagen voor senioren, loopt ook door in de Mechelse festivalzomer met op donderdag 1 juli Cindy & Jimmy Davis en op donderdag 5 augustus Off Limits. Telkens tussen 14 en 17 uur in Cultuurcentrum Mechelen.

Info: www.parkpop.be - www.balcazar.be


Global Fiesta
Zondag 4 juli kun je terecht in de Gandhiwijk voor Global Fiesta. Vanaf 14 uur tot en met 20 uur is het feest in de M. Gandhistraat. Met een free podium, workshops rond Zumba en Djembé en een optreden van de Koninklijke Harmonie van Mechelen. Aan/afsluitend speelt DJ Felix ten dans.


Vlaanderen Feest! en 21 juli-viering

De Parkpopdonderdagen van 1 en 8 juli staan in het teken van Vlaanderen Feest!

Het Guldensporenkomitee organiseert op zaterdag 10 juli, aan de vooravond van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap haar Guldensporenherdenking in de stadsschouwburg. Met muziek van Mathiz en een strijdrede van Johan Sanctorum. De viering, met aansluitend receptie vangt aan om 19 uur.

Zondag 11 juli kun je vanaf 16 uur terecht op de Grote Markt met doorlopend optredens van Kamelot super de lukse, Belcirque, De Casanova’s, Den Terminus en SZIA. Aansluitend volgt het traditionele vuurwerk.

Naar aanleiding van het Belgische EU-voorzitterschap zendt de VRT acht weken lang elke vrijdagavond een gelegenheidsprograma uit dat één Europees land centraal stelt. De uitzendingen vinden telkens in een andere stad plaats. Mechelen is aan de beurt voor de uitzending van 23 juli, met gastland Spanje.

Op woensdag 21 juli zijn er vanaf 18.30 uur op de Grote Markt optredens van een nog aan te kondigen internationale act en Belle Perez. Aansluitend volgt het traditionele vuurwerk.


VIS-POP en Maanrock

Het voorlaatste weekend van augustus, zaterdag en zondag 21 en 22 augustus is het weer Maanrocktijd met dit jaar ondermeer Clouseau, Arid, Das Pop, De Kreuners, Tom Dice School is Cool, The Van Jets, Aroma di Amore en Luka Bloom. Voor meer info verwijs ik graag naar dit eerdere artikel en de Maanrockwebsite.Vrijdag 20 augustus, aan de vooravond van Maanrock is er opnieuw Vis-Pop, met dit jaar: Mo & Grazz, Freaky Age, Basic Slips en Alpacas. Ook nu is er een aansluitende afterparty in Lamot: Vip-pop met Buscemi, Grazzhoppa, Monchi en Kriktonite.

Meer info: www.maanrock.be - www.vis-pop.be


Fest de Sjabarang
Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 augustus is er Fest de Sjabarang; een openluchtfestival met rock, jazz, chanson, gospel en ook klassieke muziek. Maar ook: theater en film. Vrijdag vanaf 19 uur, zaterdag vanaf 14 uur en zondag vanaf 13 uur. Alle optredens vinden plaats op de speelplaats van de Sint-Gummarusschool, Kerkhoflei 49. Met optredens van ondermeer: Charles Cornette met verhalen van Dario Fo, The Headlines (cover band), Tuur Florizoone-Chris Joris World-jazz-kwintet & guests, Zoet Gevoiced (a capellagroep) en Vrijdag (Nederlandstalig Chanson en stevige covers)

meer info: E: marleendjoos@telenet.be / facebookpagina


Oogstfeesten & Highlandgames

De Oogstfeesten, met inbegrip van de Highlandgames, sluiten de Mechelse zomer af op zondag 29 augustus in het Vrijbroekpark, van 10 tot 18 uur.

Dahlia- en de fruitbomenwandelingen, de Highlandgames (organisatie: Kram Clan), de roofvogeldemonstratie, kunsttentoonstelling van het IKA, bio-marktjes, ...

meer info: op provant.be - vrijbroekparkIn juni, juli en augustus is het best mogelijk dat een aantal onder ons zelden thuis aan te treffen zullen zijn! De Mechelse zomer zit weer boordevol leuke activiteiten en dan is het nog best mogelijk dat bovenstaand overzichtje nog niet eens volledig is...

Op naar die goedgevulde Mechelse zomer en nu hopen dat de Weergoden mee willen werken...


tekst:
(c) Markec
foto's: (c) Joren Van Utterbeeck, (c) Markec, (c) Bart Schelkens
 

"La cigale
Ayant chanté tout l'été,
Se trouva fort dépourvue
Quand la bise fut venue
".

maar dat fabeltje pakt gene verf in Mechelen, want: 

Uit het Nieuwsblad:
Door enkele meevallers heeft de stad een overschot op de rekening van bijna 1,5miljoen euro. Daardoor worden er dit jaar enkele extra investeringen gedaan. http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DP2R7GDV
 

Wat GVA doet titelen; "Kertstmarkt op Ijzerleen, kerstbos op Grote Markt http://www.gva.be/antwerpen/mechelen/kerstmarkt-op-ijzerenleen-kerstbos-op-grote-markt.aspx

 

 

En de Mechelaars nooit meer thuis, leuke post Marc.

Wat ik met stip aankruis is zéker Ottertrotter!  Da's voor mij écht de start van de Mechelse zomer, en de 'lach van de wereld' in Tivoli maakt me goedgezind...

Ottertrotterfestival: 'thuis - weg van thuis...'  als het ware.

't zal moeilijk kiezen worden, en ik ei zo na alles proberen mee te pikken de komende weken.... 't wordt bij mij dus echt (maar dat is niet geheel nieuw) "Nooit meer thuis!"  ;-)

Dijlefeesten en Kunstpad kunnen dra van start..;  Het was al een hele bedrijvigheid in de buurt van Vismarkt en Haverwerf...

(foto's: Jan Smets)

... and so it begins !

Kunnen ze die pontons, achteraf, niet laten liggen ?

Dan hebben we ineens ons Beethovenbrug !

;-)