Concert in 't Stad

Koninklijke Harmonie Mechelen: “Concert in ’t Stad.”

Stadsschouwburg Mechelen, vrijdag 18 juni 2010, 20.30 uur.

Misschien een tip voor mensen die vrijdag eens niet voor de TV willen gaan zitten of voor diegenen waarvoor de voetbalgekte een beetje te veel wordt. Verwacht daarom hier zeker geen vuvuzela's, maar een 50-tal amateurmuzikanten op zowat 17 verschillende blaasinstrumenten, slagwerk en één snaarinstrument.

Het reportoire zal zeer divers zijn, wat klassiek, filmmuziek, jazz en dans.

Deze harmonie is ontstaan in de 'Hanswijkenhoek' en repeteert nog altijd langs de Tervuursesteenweg (café Rotterdam). Als je de harmonie wenst te steunen kom dan gerust langs op vrijdag. Het maken van muziek door een groep vrienden/amateurs wordt steeds moeilijker in een alsmaar meer commercieel muzieklandschap. Uw aanwezigheid helpt hen om verder te blijven werken.

 

dit wordt precies een jaarlijks weerkerende post JC :-)

blog gerust graag ook eens over andere zaken ;-)


Of beter nog, maak eens een verhaal over de Harmonie, de repetities, ... Dat zou voor iedereen veel interessanter zijn, en je zou meer volk lokken naar het optreden.

(foto: Jan Smets)

Zal ik met het eerste 'verhaaltje' komen?   ;-)   Vorige zondag speelde de harmonie traditiegetrouw in 't Kranske, tijdens de eucharistieviering.  Da's al vele jaren gebruikelijk rond de vroegere 'kermis in de Hanswijkenhoek'.  Vroeger natuurlijk in de nu in restauratie zijnde Sint-Jozef-Colomakerk - nu al een tiental jaren in de 'noodkerk' 't Kranske aan de Tervuursesteenweg.  Feestelijke klanken...  héél tof - Vooral omdat het een dankviering was voor het vijftig-jarig huwelijksjubileum van mijn ouders....  Het maakte de dag nog eens zo mooi... 

De Koninklijke harmonie is niet zomaar een 'oempapa-fanfare', maar is kwalitatief heel sterk.

Voilà: da's dan extra publiciteit   ;-))

...maar de andere 'verhaaltjes' zal JC zelf moeten vertellen... 

Wel hierbij dan de belofte om dit zeker te doen. Dat artikel komt er één van de dagen.

Goed zo JC

ik kijk er naar uit, want jullie hebben vast boeiende verhalen te vertellen

succes met jullie voorstelling