TrottiFrettend door de stad...

met categorie:  

      

(foto's: Jan Smets:   boottochtje met Malinska   -  Jan Simons)

De stad kan je op alle mogelijke manieren verkennen: individueel, met een stadsgids, 'Plezant' of ernstiger, met paardentram of...

of... jawel, al 'trottifrettend'.  Trottifrettend?

Jan Simons is de initatiefnemer van deze leuke wijze om Mechelen te doorkruisen.  Ja, oud-klas-en wijkgenoot is niet onbeslagen in het organiseren van soortgelijke projectjes.  Een aantal jaren geleden was hij mede-organisator van een aantal reeksen culinaire wandelingen.  En dat moet gezegd: dit was een schot in de roos.  Ik kan er van getuigen!

Maar 'TrottiFret' is wéér wat anders.  Ook al borduurt het een beetje verder op het gekende patroon. 

Vandaag bericht Svan Van Haezendonck er ook over in de GVA.  Mechelenblogt zet het toffe idee ook graag in de verf.

Groepen tot twintig personen kunnen zich inschrijven voor het tripje bij Culitrips.  Culitrips is het bedrijfje dat Jan Simons heeft opgericht.  Al steppend kan men mét gids de stad bezoeken.  Het geeft de mogelijkheid om iets verder uit het centrum gelegen wijken te bezoeken, zoals het Groot-Begijnhof.

Er wordt gezellig gestart met een boottochtje, waarop een uitgebreid aperitief wordt geserveerd, al varend op de Dijle.  Mooi klinkt dat.

Voor het hoofdgerecht zorgt de nieuwe chef van Novotel.  En na de tocht kunnen de deelnemers nog een dessertje gebruiken in de lounge van hotel Vé.

(foto: Jan Smets)

Een eerste reeks TrottiFret-tochtjes gaat door op zaterdag 29 mei om 18.15 u.  En vanaf midden september gaat een tweede reeks van start.

Hoeveel kost het leuke tripje?

Voor 65 euro per persoon (dranken inbegrepen) maak je een originele Mechelse avond van.

0495-32  80 00    of info@culitrips.be

(foto: Jan Smets  -  Hotel Vé)

 

En deze trottinetten ga je nog vaker zien in het stadsbeeld. Ook Uit in Mechelen biedt een "met gids op step" aan, in samenwerking met VZIT en de Mechelse Gidsenbond.

Zou het ook mogelijk zijn om dit als dag-activiteit te organiseren?

Indien ja, dan zou ik graag aan mijn werkgever voorstellen als een bedrijfsuitstapje.

Wim: er zijn vaste data waarop kan ingeschreven worden - maar er zal beslist ook mogelijkheid zijn om een ander moment vast te leggen.  Of dit overdag kan, weet ik niet zo dadelijk.  Contacteer best Jan Simons eens op bovenvermeld telefoonnummer.

Uiteraard kan dit.

Jan