Een speeldag in 2 seizoenen

met categorie:  

mosaicf118f2bd1bc830bba7a693152b5d1e9b05dd5267Vandaag werd in de Mechelse binnenstad de 5e verjaardag van de Mechelse speeldag gevierd. Een feest voor jonge kleuters, iets oudere kinderen en natuurlijk ook voor ouders en grootouders. De hele opzet is om te laten merken hoe fijn het is om samen te spelen. Spelen dan nog liefst met echt speelgoed en niet samen voor de buis hangen of met computergames.

Zodoende werden de Grote Markt, Keizerstraat, Veemarkt, Ijzeren Leen, Zoutwerf, Haverwerf en vismarkt omgetoverd tot puur kindvriendelijk terrein.

De voorbije edities baadde de speeldag telkens in prima zomerweer, vandaag was dit helaas anders. Toch lieten de moedigen zich niet kennen door wat water en waren de overdekte activiteiten erg druk bezet. Samen knutselen of schaken is natuurlijk ook spelen.

Wat niemand echt nog verwachtte gebeurde toch, de zon brak door en meteen stroomde iedereen uit de tenten de stad in om te kijken wat voor spannends er nog allemaal te beleven viel.

Afsluiten gebeurde op de Grote Markt waar de Ketnetband alles in vuur en vlam zetten, wel leuk om daarin de Mechelse Véronique Leysen te herkennen. Iets waar de aanwezige papa's ook glunderend van genoten.

Véronique Leysen @ Speeldag 2010

Het was ondanks het wisselvallige weer toch een aangename zondag, graag volgend jaar weer allemaal in grote getale afwezig, liefst met 100% zon.

IMG_7619

Leuk verslagje Marc!  dit jaar was ik er niet bij: werken...

Tof verslag, Marc!!!
Was zelf op de Ros Beiaardommegang, ook daar bleef het gelukkig meestal droog...

Hier nog een overzichtsbeeld van de Grote Markt om te laten zien dat het niet alleen regenachtig was. (klik erop voor groter)

 

Speeldag 2010

en er was zelfs een heuse beiaard waar op de kinderen een deuntje konden proberen zonder de trappen van de toren te hoeven doen, écht Mechelen.

De beiaard, gemonteerd op een vrachtwagen was van tjechische makelij :-)

Lieven had ik u gezien, dan had ik u durven opnieuw interviewen zoals vorig jaar ;-)

 

http://speeldag.be/home/10film2009.php

haha, 'twas te nat, der zou teveel gezever in uw microoke gekomen zijn Marc.

Ik ben zelfs twee keer geweest; een keer met dochterlief terwijl zoontje sliep en dan nog eens met jaloers zoontje die gewoon niet wilde geloven dat het springkasteel nat was..... en hij heeft er toch nog een droog gevonden zeker, tot de stortbui er weer aan kwam tot grote geluk van papa die dat stilstaan intussen wat moe was :-)