Racing zakt nog wat dieper weg

met categorie:  

 

Vorig voetbalseizoen kon Racing Mechelen nog stunten door als enige derdeklasser de kwartfinales van de Beker van België te halen, als ze volgend seizoen terug zover bekeren zal de sensatie nog groter zijn, vanwege nooit gezien voor een ... vierdeklasser.

Inderdaad, vandaag hebben jaren van wanbeheer op zakelijk en sportief vlak eindelijk hun zure vruchten afgeworpen, zeer symbolisch kreeg Racing in de toegevoegde tijd een goal tegen van Heist op den Berg, Heist kampioen, Racing naar bevordering. Vooral als je weet dat Heist vorig jaar zelf nog in vierde speelde, erop en erover, wat voor de ene een springplank is, is voor de andere een moeras waar hij steeds dieper in wegzinkt.


Racingtribune in betere tijden

Racing heeft een trouwe aanhang, dat hoor je dikwijls, maar een volle tribune was ondertussen meer uitzondering dan de regel, de kans dat er nog wat minder volk bereid zal zijn om af te zakken naar het Oskar van Kesbeeckstadion is met de degradatie die nu een feit is weeral een beetje groter geworden. Alles heeft ook een positieve kant; in vierde zijn de verplaatsingen een pak minder ver en bij goed weer kunnen het mooie uitstapjes worden met de fiets, ja, zelfs te voet. De pinten mogen er ook terug in glazen en de stadionverboden tellen er niet meer mee, kijk eens aan.

Soit, wat gebeurd is is gebeurd, en 't is te hopen dat een bevordering uit bevordering niet te lang op zich laat wachten, want waar een wil is...

Respect voor elke ware racing supporter, en medeleven bij deze degradatie

ik wens jullie inderdaad weer een snelle promotie toe.

En ik denk dat vele kakkers als ik er net zo over denken maar dat niet graag openbaar zeggen.

Waren de (weer)goden Racing (weeral) slecht gezind, want toen ik daarstraks terugkwam van het PITO Mechelen kreeg ik, net na ik de Racing was gepasseerd, een zwaar regenbui, met hagel, op mijn kop.  Het gejoel, dat effe daarvoor nog boven hun stadion uitkwam, verstomde direct...

Ik wens Racing oprecht hogerop !

Als Racinger kan ik alleen maar zeggen dat het zeer doet. Maar ze hebben het voor het grote deel aan zichzelf te wijten. Het geknoei van enkele maanden geleden van zowel het Racingbestuur als de Mexicanse "inversteerder" ligt aan de basis van dit gebeuren. Maar hoed af voor traines Gheys die er , helaas te laat, in slaagde terug een ploeg op het veld te zetten. Ondanks alles blijft mijn hart groen-wit. Vierde klasse dan maar. So what?

Ondertussen speelde zaalvoetbalclube Slaam Mechelen zowaar kampioen; ze stijgen naar eerste klasse.

Als rasechte kakker kom ik graag op de Racing: het minste wat je kan zeggen is dat er altijd iets te beleven valt op de Racing, vooral de laatste 2 jaar.

Wat mij altijd opviel als het goed gaat (bekercampagne verleden seizoen) en wat minder (dit jaar), is dat men ALTIJD roept op hun stadsgenoten. De inspiratieloze gezangen over de Kakkers maken steevast deel uit van hun repertoire. Dit reflecteert perfect wat er schuilt binnen de Racing; een ongelooflijke frustratie tegenover Malinwa. Zelfs het bestuur heeft, vooral in het verleden, nooit een interview weggegeven waarin 'Yellow-Red' aan bod kwam. Zoals een fervente Racinger mij enkele seizoenen zei: zolang Racing niet naar zichzelf kijkt, zal de club in een soort neerwaatste spiral blijven zitten.

Ik wens Racing met hun fantastische voorzitter Frank veel succes toe en wie weet volgend seizoen toch nog in derde.

 

Bertrand Peeters.

@bertrand peeters: dat roepen op de Kakkers gebeurt ook bij andere ploegen. Tijdens de verloren bekerfinale riepen de Genk supporters :" Racing is de ploeg van 't stad".   Allusie op zowel Racing Genk als de Racing natuurlijk. Lol.Anderzijds heb ik op de Racing de laatste matchen die ik aanwezig was wel de Racing horen aanmoedigen maar nooit iets over de kakkers horen roepen, al weet ik wel dat de prestaties van KV frustrerend zijn voor groen-wit. Maar ergens heb je  wel gelijk. We kijken best in eigen boezem, zeker dit seizoen.

Als Mechelaar vind ik dit jammer, als kakker denk ik terug aan onze periode met "de willy", Na het wegvallen van sterke man "monne" was dit wel te verwachten. Je mag niet afhankelijk van een sterke (financiele) man. Eerst KV nu de Racing en binnen een paar jaar Lierse want die spelen nu al met "de sami" champions league. Als dit maar blijft duren. Als de Racing deze ploeg kan behouden en motiveren spelen ze binnen een jaar terug in derde. Waar een wil is.....

waar houd gij u in hemelsnaam mee bezig

gebrek aan iets anders

super reactie een toffe kv suporter die zijn zeldzaam

Racing mechelen speelt kampioen in 4 de klasse B

ive van borm vond ik eerts nog goe tot we de 1-3 pandoerie van koksijde kregen van af dan staat er geen ploeg meer op het veld.dus is het normaal datvan borm eruit ligt met een 5/12 en gaan verliezen op lyra met 1-0 tja ik wens van borm veel succes in zijncarriëre maar bij rcm paste hij niet

en Raoul Peeters is de man op dfe juiste plaats nu aan de spelers om zich te bewijzen

Racing Mechelen word kampioen dit seizoen !!!!!

@ Christophe. Het is toch niet om de Raoul dat ge andere oorden opzoekt zeker ? Komaan hé, de kop omhoog daar oep den antwerpse stieweg. 

Binnen enkele dagen ne "Mechelsen" derby ?

RC Mechelen - KFC Katelijne

DVD