Opvallend toevallig maar ook zeker waar

met categorie:  

i.o. Gerard Boom:

Beste Bloggers van Mechelen;

Bij toeval stuitte ik vandaag op deze bloggerspagina want mijn aandacht werd getrokken door het artikel over het huis de Korenbloem in de Katelijnstraat. Ik ben al eerder ergens de bouwtekening van dit huis tegen gekomen en heb daar het volgende mee gedaan.

Ik heb op 28 mm schaal deze facade nagesneden en zal deze later dit jaar in productie nemen met nog een veel grotere serie. Ik was mij niet bewust dat deze gevel in Mechelen stond.

Maar hier houdt het niet op;

Ik probeer een serie facades te snijden welke een tijdsspanne bestrijken van zo'n 300 jaar. Voor dit project heb ik ook een houten facade gesneden en zowaar.....

Het blijkt het middeleeuwse houten huis De Duivels te zijn, wederom in Mechelen.
Als klap op de vuurpijl heb ik net een tutorial afgerond waarbij ik het snijden van een facade volg gedurende het gehele  proces. Ik moet deze tutorial nog posten maar hier al wel vast de afbeelding van het huis.

Laat dit nu het huis naast de drie duivels zijn.

Kortom, wat heeft Mechelen toch een mooie historisch erfgoed. Ik woon anderhalf uur van Mechelen en ben voornemens al deze mooie gevels snel te komen bezoeken en hoop er nog veel meer aan te treffen.

(...)

Oh, en als laatste kan ik melden dat in het najaar ik zal staan op de conventie "Crisis" te Antwerpen waar ik hoop deze gevels als display te hebben staan.

Met vriendelijke groet,

Gerard Boom

Mooi werk!  Hier in huis hangt een 'soortgelijk project':  een verzameling historische gevels uit verschillende tijdperken, uit de Noord-Duitse stad Lübeck, die ik goed ken...  Bij elk bezoek kochten we een geveltje bij, en zo hebben we al enkele straten samengesteld...

Ik ben benieuwd naar jouw 'Mechelenproject'. Lijkt een tof idee...

(foto's: Jan Smets)