NIEUWS van de week

met categorie:  

 

(Bron: GVA)
'Schoonste straat' van Mechelen wint straatfeest
Mechelen gaat op zoek naar de 'schoonste straat' van de stad. "Wij zoeken de netste, fleurigste en meest aangename straat", zegt schepen van Openbare Werken Greet Geypen.

De actie past in de nieuwe campagne van 'Stad om te Zoenen', en ze is een vervolg op de glazen kubus met zwerfvuil die de hele week op de Grote Markt heeft gestaan. Tien gezinnen uit dezelfde straat kunnen zich inschrijven voor de verkiezing, en hun straat extra mooi maken.

Stekje in Loretteklooster kost tot 750.000 euro
De verkoop van 22 loften en kapelwoningen in het prestigieuze Loretteklooster is officieel gestart.

Het neogotische gebouw in de Begijnenstraat stond bijna twintig jaar leeg, en was uitgegroeid tot een stadskanker. Tot twee Antwerpse zestigers het klooster hebben gekocht om het op te knappen. Alles samen hebben ze vijf miljoen euro geïnvesteerd.

Vijf van de negentien kloosterloften en drie kapelwoningen hebben reeds een eigenaar. De prijzen voor een afgewerkt optrekje variëren van ruim 300.000 tot 750.000 euro.

Begijnhof eist maatregelen tegen vandalisme
Voorzitter Jaap Boelens van het buurtcomité Groot Begijnhof eist maatregelen tegen vandalisme en overlast in zijn buurt.

Afgelopen maanden werden in de omgeving een twintigtal auto's bekrast. "Dit is geen nieuw probleem, en het stelt zich vooral tegen de zomer aan. Het gebeurt al zo'n drie tot vier jaar", zegt hij.


(Bron: Het Nieuwsblad)
Mooiste jeugdherinneringen
Grote mensen waren bang van de oorlog, zij wisten wat er kon gebeuren', zegt Marcel Kocken. 'Tijdens de eerste wereldoorlog was het hier een echt frontgebied, de angst dat het opnieuw zou gebeuren zat heel diep. Voor een kleine jongen als ik was het besef er niet.'
'De eerste Duitsers waren hoffelijk tegen ons, het eerste jaar was er geen oorlog, het was een mooie zomer. Mijn mooiste jeugdherinneringen komen uit de oorlogsjaren.'

'Ik zag bijvoorbeeld voor de eerste keer de zee. Mijn vader werkte aan de spoorwegen en in opdracht van de maatschappij moest het personeel met de familie verzamelen in het station van Muizen. We werden op een trein gezet. Ik was klein en plaste nog geregeld in bed, sinds die treinreis heb ik nooit meer in bed geplast.'

'Tijdens die eerste dagen van de oorlog was ik ook de enige in de familie die gewond raakte. Al was het wel van een zware steen die ik in de duinen van Knokke tijdens het spelen op mijn teen had laten vallen. Uiteindelijk is een oom ons met de auto komen halen voor de terugreis naar huis.'

Stadsdiensten drinken uit eerlijke mokken
Het stadspersoneel drink niet alleen koffie van fairtrade-bonen, ze drinkt voortaan ook uit eerlijke mokken. 'We sluiten aan bij de nationale actie', zegt schepen voor Ontwikkelingssamenerking Ali Salmi (onafhankelijke). 'In het najaar doen we altijd mee met de Fairtrade-week, maar nu willen we nog een extraatje toevoegen.'


(Bron: Radio Reflex)
12 mei: gratis bezoek aan Sint-Romboutstoren
12 mei is een speciale dag voor de Mechelaars. De toren blikt dan terug op twee markante verjaardagen: de oprichtingsdatum van het Aartsbisdom Mechelen (1559) en de eerste steenlegging van de Sint-Romboutstoren (1452). Twee goede redenen om de Mechelaars te trakteren op een gratis torenbestijging.

Hanswijkstraat krijgt mediacentrum voor jongeren
Het Mechelse stadsbestuur heeft een geschikte locatie gevonden voor het ambitieuze project Villa Crossmedia. Dit is een mediacentrum waar creatieve jongeren zich volop kunnen uitleven. “We hebben ervoor gekozen om het pand in de Hanswijkstraat 32 hiervoor aan te kopen. Er komt onder meer een radiostudio waar jongeren zelf radio kunnen maken. De Mechelse jeugd zal actief betrokken worden bij de verdere uitwerking van dit project. Nu we een geschikte locatie hebben gevonden, kunnen we beginnen met de nodige voorbereidingen.

Toch grappig, ik weet niet uit welke straatgoot radio reflex het nieuws haalt.

De eigenaars van de Hanswijkstraat 32 weten van niks. Het is ooit ter sprake gekomen bij de besprekingen van de verbouwing van H30 omdat de bloemenwinkel het tijdelijk met een gevel minder zou moeten doen. Er werd toen door de eigenaars geopperd dat het gebouw dan eventueel maar door de stad aangekocht kon worden maar het antwoord was dat daar geen budget voor was.

Er werd verder niks besproken en zelfs geen prijs.

Verwonderd als ze zijn zullen ze de nodige stappen zetten om dit recht te (laten) zetten.

Hoe zou je zelf zijn zeg, ongeacht het feit of dit een goed of een slecht idee is moet toch eerst met de eigenaars zelf worden afgesproken.

tabloid radio met een slechte reflex

@ Lieven: was gewoon een persbericht...

hmm, die dat uitgegeven heeft had zijn tong drie keer moeten draaien en zit nu met de gebakken peren. smakelijk :-)

persbericht is afkomstig van ..... Caroline Gennez schepen van jeugd ....

waarschijnlijk een ballonneke maar vergeten het draadje vas te maken