De Lage Drempel genomineerd voor Prijs Vrijwilligerswerk

Om de kracht van vrijwilligers in verenigingen en projecten extra te promoten, reikt de Vlaamse Gemeenschap in samenwerking met 'de Verenigde Verenigingen' de Prijs voor het Vrijwilligerswerk uit. Uit 237 kandidaatsdossiers werden er 10 genomineerd. De laureaat wordt op de prijsuitreiking van 19 mei (BELvue!museum, Paleizenplein 7, 1000 Brussel) bekend gemaakt, in het bijzijn van heel wat verenigingen en de minister-president van de Vlaamse regering. 

Alle mogelijke vrijwilligersinitiatieven passeerden de revue: van het organiseren van buurtprojecten over het voorlezen voor senioren tot voetbaltrainingen in de gevangenis. Van 'dat extraatje doen' tot de meest essentiële maatschappelijke taken. 237 organisaties en projecten dongen mee naar de titel van 'laureaat van de Prijs voor het Vrijwilligerswerk 2010'.

De Vlaamse regering en 'de Verenigde Verenigingen' kozen 10 genomineerden. Hun vrijwilligersinzet is baanbrekend en een voorbeeld voor andere vrijwilligersgroepen. Originele methodieken, een grote verscheidenheid aan vrijwilligerstaken en een bijzondere diversiteit: deze genomineerden hebben het allemaal in huis

Uit Mechelen is De Lage Drempel, een kansarmoedewerking, genomineerd. In hun ontmoetingsruimte in de onze-Lieve-Vrouwestraat organiseren ze dagelijks een instuifruimte. Daarnaast zijn er heel wat ontspannende en vormende activiteiten. Allen met het doel om mensen in armoede sterker te maken, hen te overtuigen van de krachten die ze nog hebben, om hen mee te begeleiden naar een beter leven.

Woensdag weten we of ze ook gewonnen hebben. Duimen maar.

Proficiat !

Als er nu één vereniging dit verdient dan is het inderdaad de lage drempel. Hoed af.

Proficiat!  terecht...

en nu duim ik mee voor woensdag.

Bij gebrek aan een stem krijgen zij mijn steun. Wie ook de winnaar wordt, de lage drempel is een geweldig initiatief dat de nodige erkenning verdient. Alvast een dikke proficiat aan alle vrijwilligers!

We zijn gisteren naar de prijsuitreiking geweest. Het was een echt feest, waar onze vrijwilligers erg van genoten hebben. heerlijk om op die manier eens in de bloemetjes gezet te worden.

We zijn allemaal winnars, maa helaas hebben we deze prijs niet gewonnen. De hoofdprijs was namelijk weggelegd voor VELT- Bewegingscoaches, een zeer zinvol project rond natuurbeheer en ecologische tuinbouw. Een dikke proficiat voor hen.

En voor ons ook een beetje.

Bedankt voor de steun en vriendelijke aanmoedigingen.