In de kantlijn van de Ronde van Belgiƫ

met categorie:  

     

(foto's: Jan Smets)

   

De kasseien van de IJzerenleen netjes weer in slagorde gelegd...  Nadarbarelen  klaar...  Nervositeit bij de ordehandhavers...  , mopperende voorbijgangers die de straat niet meer kunnen oversteken...

De Ronde van België passeerde vandaag de Dijlestad.  De helikopter schoot mooie plaatjes van Mechelen.  Onze stad was vandaag voor even de sportieve hoofdstad van Vlaanderen.

  

  

De derde rit van Tempo-team Ronde van België werd gewonnen door Jimmy Casper, die op de koop toe, vandaag, in Mechelen 32 jaar werd!  Je zou voor minder stralen.

 

   

Casper won voor Napolitano en Steegmans, en Gilbert blijft leider...  Maar voor de sportieve verslaggeving verwijs ik liever naar de gespecialiseerde pers.  Dit verslag wil enkel een sfeerbeeld ophangen...

    

    

Het was wéér gezellig in Mechelen!  Laat het een algemene repetitie zijn voor de Tour de France die hier binnenkort onze straten komt doorgezoefd...

    

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ze hadden me bijna van mijn sokken gereden !

:-D

Foto Gimycko

Meer hier.

@ Gimycko Is dat met een filmpje van Kodak of Fuji of Agfa-Gevaert vastgelegd. Toch wel een toffe shot Gim! jouw renners bewegen tenminste.

@ Jans Mooi sfeerbeeld! Jij hebt zelfs liggende renners.     :-)

De andere kant van de medaille was natuurlijk het ongelukkige uur van de doortocht door Mechelen.
Net op het uur dat de mensen van hun werk komen, of de kinderen van school moeten halen, sluit men de straten af, wat dan weer voor de nodige frustraties zorgt.
Ikzelf stond te wachten aan de BMW-Garage in het industriepark-zuid, om naar Hofstade te rijden.
Hofstade langs een andere route bereiken was volgens de (supervriendelijke) poplitie-agent onmogelijk, dus gewoon even wachten was het beste.
Toen de groene vlag voorbij was, duurde het echter nog ruim een kwartier, voor de agent de instructies kreeg om het verkeer door te laten, wat veel chauffeurs krikkel maakte.
Ik had medelijden met de agent, want die was uiteraard kop van Jut.
Alsof het sneller gaat als je je druk maakt :-)
 
De kleine zat zich te amuseren in de naschoolse kinderopvang en trok er zich niks van aan en den bompa had gezellig in het zonnetje vanuit de auto naar de boekige mensen zitten kijken.
Alleen spijtig dat ik mijn fototoestel niet bij had.

Jan, SCHITTERENDE fotoreportage !

Wat kan de kantlijn mooi zijn ...

Leuk fotoverslag, ik moest het met de televisiebeelden doen [soms is het wel fijn om een tv op je bureau te hebben ;-) ]

En ik zag dat Mechelen erg mooi in beeld was gebracht door de helicopter, fraai werk van de regie.

Ik had er heel graag bijgeweest maar je kan niet alles hebben.

 

@Jan Govaerts ik begrijp je opmerking, maar zoiets als dit is nu ook niet alle dagen en me dunkt dat dit vooraf toch al even aangekondigd was.

Mijn collega's die vanaf 4 uur vertrokken konden zonder problemen hun kinderen ophalen van school want toen waren ze al binnen he :-) (akkoord alles zal toen wel nog niet vrijgegeven geweest zijn voor het verkeer)

 

Kortom, we zijn is knap in beeld geweest, met Mechelen

gelukkig was de grote valpartij niet in de smalle binnenstad, maar op de brede wegen van het Battelcomplex, dus aan het parkoer kon het niet liggen.

@ Jef : Wat is een filmpje ?

;-)

@MarcVC : Inderdaad, men heeft iedereen in de buurt van de route enkele weken geleden per brief op de hoogte gebracht, zodat we niet konden zeggen dat we het niet wisten.
Ik wou gewoon alleen even de andere kant van de medaille aanstippen.
Zelf heb ik daar geen last van, want mij krijgen ze niet meer gestresst, omdat ik dank zij een herseninfarct, acht jaar geleden, het leven anders ben gaan bekijken.
Zelfs in de file hou ik me dan wel met wat anders bezig dan met mezelf de kast op te jagen.
Meestal dood ik de tijd dan met mijn smartphone, of neem ik wat foto's vanuit de wagen.
Mijn opmerking ging erover dat veel mensen vrij boos reageren tov de politie-agent ter plaatse, die alleen maar zijn werk doet en orders volgt.
In mijnen tijd hadden de agenten nog een zeker aanzien en waren we er een klein beetje bang van.
Dat is blijkbaar verleden tijd geworden.
Het waren hier vooral de bussiness-mannen, stijf in kostuum, met plastron, die van hun paretten gingen maken tegen de polies, terwijl een ruige motard gezellig en beleefd een praatje maakte met ome agent :-)
Persoonlijk vond ik dat de agent in kwestie zeer braaf bleef.
't Had bij mij zeker geen waar geweest :-)
 
Spijtig genoeg was ik niet vroeg genoeg, want ik heb alleen maar twee achterblijvertjes gezien en op tv ook alles gemist.

 

En morgen is het weer van dattem !

Dan is Mechelen opnieuw een bezette stad, want dan zijn de kinderen baas !

Foto Gimycko - Speeldag 2008

Er is nu toch echt niks te doen in Mechelen, zekers !

;-D

En de ochtendspits was ook het slachtoffer, met dan nog een brand op Nekkerspoel.

Het geluk in  de wereld is gelukkig konstant, zodat de ergernis van de automobilist bijdroeg tot de vreugde van de wielersupporter.

Toffe reportage Jan, zo kan ik ook nog es zien wat er gebeurt.

Laat ze maar komen die Ronde van Frankrijk.

Ik vraag me echter af of al die fietsers worden gepakt voor te snel rijden want je mag maar 30/u in Mechelen en dat geldt niet alleen voor autos maar ook voor fietsers en voetgangers :-)