H30 presenteert Jong theater

met categorie:  

In een oud gebouw in de Hanswijkstraat zijn er wekelijks jongeren in de weer met één of andere creatieve passie. H30 geeft hen een repetitieplek of zoekt artistieke begeleiders die hen op weg kunnen helpen om samen een product te maken.

Om te tonen waar de jongeren in H30 mee bezig zijn, zetten we onze deuren zo nu en dan wagenwijd open. Nog niet zo lang geleden – op een regenachtige dag in februari – kon je op H30 Feest! genieten van een frisse pint, verse soep en het live werk van muzikanten, ervaren graffiteurs en enkele jonge acteurs die een voorsmaakje gaven van hun theaterstuk in wording.

Welnu, die jonge acteurs zijn ondertussen klaargestoomd om het grotere podium te betreden. H30 nodigt de Mechelse inwoners uit op de voorstelling van de twee theaterprojecten die H30 i.s.m. enkele partners startte. ZONDAG 23 mei in 't Arsenaal.

KWAL (en toch is de mens een zoogdier)

Theaterproject i.s.m. KTA – Villa Basta – H30 - Skoel Skillz

Drie jongeren voel(d)en zich weinig begrepen en zetten hun eigen verhaal op papier. Daarna zochten ze andere jongeren om dat verhaal op de scène te zetten.

De zomer is voorbij en het schooljaar begint opnieuw. Verhalen over vakantieliefdes, over brave en wildere feestjes, over zwart en wit. En vooral over mensen, en dat die op kwallen lijken. Slijmerig en glibberig.

‘Wat is er? Voelt ge u niet goed? Is er iets mis met het stromen van uw bloed? Kijkt naar mij… probeer dat toch.’

Begeleiding: Bart Van Gyseghem en H30

Spel: Miora Jenné, Stefan Wyckmans, Inneke Uytterhoeven, Janne Van Eynde, Asma El Jattari, Hans Bouchier, Jaouad Touayouch, Omar Chahbouni.

RWINA in de barrio

Theaterproject i.s.m. H30 & Rwina

Is druivensuiker op zak hebben illegaal? Verricht Maria echt mirakels? Hoe misleid je de politie als je steelt op school? Bestaat er een job waar je vrouwen kan versieren? Waar kan je katjes vinden als de jouwe is overreden? Zijn moeders en dochters eigenlijk gewoon hetzelfde? Wil je eens een onderbroekje zien? Is babysitten een veilig werkje? Kan straffen gevaarlijk zijn? Wat is de juiste openingszin? Waar begin je als je de wereld wil verbeteren? Waaraan moet je denken als je een overval beraamt?

Het zijn vragen die we ons allemaal wel eens stellen…

Begeleiding: Katrien Mertens, Pietje Horsten, Tristan Versteven en H30

Spel: Camila Tola, Imran Achakkar, Moussa Omachine, Rik Lijnneel, Robert Howard, Sihem El Mandardi, Solaiman Omachine, Trang Nguyen, Winde Van Eynde