Fototentoonstelling in de stellingen...

  

Op ons Begijnhof staat een bijzonder evenement in de steigers...

  

                                                                                    (foto: Jan Smets)

In het Groot-Begijnhof is men niet aan zijn proefstuk toe wat betreft het opzetten van evenementen.  Da's genoegzaam geweten.  Een actief buurtcomité weet in deze mooie stadswijk leven in de brouwerij te brengen.  En hét topevenement van de zomer is natuurlijk 'Kunst op het Groot-Begijnhof'!   De onverdroten inzet van Jaap Boelens en zijn medewerkers staat garant voor een puik kunstgebeuren!

Dit jaar wordt 'Kunst op het Groot-Begijnhof' op gang getrokken door een unieke 'nieuwigheid'.  Aan de stellingen van de in restauratie staande Begijnhofkerk zal van 29 mei tot en met 30 september een bijzondere 'fototentoonstelling' te zien zijn.  50 foto's die werden geselecteerd door een professionele jury, werden afgedrukt op weerbestendig canvas, in groot formaat,  en zullen aan de steigers bevestigd worden...

                                               

Persoonlijk ben ik opgetogen dat één van mijn foto's (Befferstraat hieronder) werd weerhouden.  Het zal tof  voor mij zijn om deze foto gedurende die drie zomermaanden daar te zien hangen.  Vergeef me deze ijdelheid...   ;-)

(foto: Jan Smets)

De tentoonstelling wordt feestelijk geopend op 29 mei door schepen Frank Nobels.  En aansluitend hierop volgt een concert met Tuur Florizoone en Anu Junnonen in de Begijnhofkerk.  Ik heb m'n kaarten alvast besteld.

Componist Florizoone bespeelt de accordeon virtuoos als geen andere, en zo begeleidt hij de Finse zangeres Anu Junnonen.  Samen brengen ze jazz met hippe folk en een vleugje tango.

Een ticket kost 10 euro.  En die kan je reserveren door te mailen naar info@groot-begijnhof-mechelen.be, of door te telefoneren op het nummer 0496/549065.  Of stort het bedrag op rekeningnummer BNP  Paribas Forits 001-4937316-92, met vermelding 'aantal personen, concert 29 mei'.  De kaarten zullen dan in de kerk klaarliggen.

En da's nog maar 't begin!

In het weekend van 5 en 6 juni gaat dan het nu reeds tradionele tweedaagse kunstevenement door, waar op 40 locaties kunstenaars uit alle disciplines uit binnen-en buitenland hun artistieke werken zullen toen.  En...er is natuurlijk ook weer live muziek in de straten van 't begijnhof.

De catalogus waarin alle fotografen en kunstenaars worden vermeld, is te koop aan 7 euro tijdens het evenement, via Uit in Mechelen of in de Begijnhofkerk.  Hiermee steun je het project en de buurtwerking.

Ik wil alvast niks missen van 't gebeuren, en heb dit weekend stevig verankerd in mijn agenda.  Zie ik je daar ook? 

Hier Anu Junnonen in 2006 in Brussel.

Awel, ik ga zeker op 5 juni eens langskomen ...

5 juni

jammer, dat valt samen met een flickrmeetup in Mechelen,

maar als we nu eens met allemaal zouden langskomen, zou dat geen idee zijn?

Euh, dat was al gepland zeker ;-)

Vandaag én morgen is ons begijnhof 'the place to be'!  Kunst op het Groot-Begijnhof mag men écht niet missen!!