Flamenco doet Oude Stadsfeestzaal op grondvesten daveren

met categorie:  

Zaterdagavond stond er flamenco op het programma. In de Oude Stadsfeestzaal kwamen Maria Jose Franco en haar 4 metgezellen (Luis Moneo en Manuel de Tañé (zang), Juan Manuel Moneo (gitaar) en Pedro Navarro (percussie) ons van de flamenco laten proeven.

Flamenco

De website van het CultuurCentrum leert ons het volgende over mevrouw Franco : "Flamencodanseres Maria Jose Franco is afkomstig uit Cádiz en zette haar eerste danspasjes op vijfjarige leeftijd. Ze ging in de leer bij grote figuren als Carmen Cortés, Matilde Coral, El Guïto, Manolete en La Yerbabuena. Ze maakte deel uit van enkele vermaarde Companias, werd gevraagd als soliste en intussen heeft ze ook haar eigen Compania Maria Jose Franco."

Flamenco

Het handgeklap en voetgestampt vulde de zaal en iedereen genoot van het optreden.
Krachtige en prachtige dans en schitterende muziek, wat moet je nog meer hebben?

Flamenco

Flamenco

Flamenco

De danseres wisselde geregeld van outfit en dat gaf de heren een extra kans om ons te laten genieten van het virtuose gitaarspel en de mooie klanken van de flamenco-zang.

Flamenco

Het was inderdaad een avond om  in te lijsten! ...een schitterend optreden.  Authentieke Flamenco zonder franjes..., opzwepend, melancholisch, karaktervol...; en dit alles in een zaal 'zonder franjes' - de Oude Stadsfeestzaal die haar beste dagen ook al achter de rug heeft, maar voor dit optreden toch wel een geslaagd kader was.

Voor de flamencoliefhebbers (en alle andere belangstellenden natuurlijk ;-) ): er komt nog!

Op donderdag 2 december 2010 is er om 20 u een Noche de Flamenco in de Stadsschouwburg; je kan er genieten van Flamenco puro met artiesten uit binnen- en buitenland: Clarissa (dans), Michel Guillain (gitaar) en Antonio Paz (zang) en andere artiesten uit Sevilla (Spanje) zullen een artistiek hoogstaande avond verzorgen.Vermeldenswaard is dat Clarissa lesgeeft aan het Stedelijk Conservatorium, waar je ook lessen Flamenco kan volgen, zie www.conservatoriummechelen.be .

Ticketverkoop en info: marcpeetersballet (at) hotmail.com .