De zwaantjes zijn terug in 't land

met categorie:  

Wie heeft ze deze ochtend ook opgemerkt?

Ik had helaas geen tijd om mijn fototoestel te gaan halen vandaar de lage kwaliteit van een gsm

@Lieven, een tiental dagen terug waren die twee zwanen de maat aan het nemen van de Kraanbrug, niet van de Beethovenbrug:-)) In Walem en ook in Hofstade werden enkele leden van de zwanenstam opgemerkt!

Ik had deze nog nooit gezien en zeker niet hier, zouden die hier gezet zijn of zelf geimmigreerd? :-)

Rond ons schip (aan de Battelsluis) zwemmen voor het ogenblik 6 donzige eendjes rond met hun mama en papa.  Is dat niet wat vroeg?  Ik hoop ze nog te kunnen fotograferen.  Verleden jaar zat er tussen Zennegat en Battel ook een nest zwanen, als ik mij goed herinner een 5-tal.  In het begin echt lelijke beesten, maar naarmate de lente over ging in zomer zag je ze echt mooier worden.  Maar ik heb ze sinds de winter niet meer gezien.  Iemand anders misschien?

deze week al een koppeltje eenden gezien aan de Kraanbrug met welgeteld zeven kleintjes en ze werden duchtig gefotografeerd.

In Planckendael en omstreken ( Muizen - Hofstade ) zijn zowat alle ooievaarsnesten ook allemaal 'verhuurd', binnen enkele weken zullen ook daar de eerste jongen geboren worden

In Hombeek zijn er gisteren ook twee opgemerkt. Op een motor met een rode hoed op. Naar het schijnt brengen die de post.

die zwanen zitten hier ondertussen al ongeveer de laatste 10 jaar elke zomer . Heb ze dit jaar al waargenomen in het keerdok sind 15 maart als 't nog aan't vriezen was. Elk jaar komen ze hier hun kroost grootbrengen.